30 March 2009

RUGACIUNEA


Cred ca vechiul "cliche" care spune ca "Dumnezeu ajuta pe cei ce se ajuta singuri" nu este numai neadevarat, dar este si total gresit. Raspunsurile cele mai spectaculare la rugaciuni le-am primit atunci cind am fost mai neajutorata, fara nici un fel de control si fara sa pot sa fac ceva ca sa ma ajut singura.

Catherine Marshall

1 comment:

cherie said...

Aevarat! Nu ma pot ruga decat pentru lucruri ce ma depasesc si Dumnezeu m-a invatat ca daca m-as ruga pentru ceva ce pot rezolva singura as gresi!
Cand eram in clasa a 7-a am dat un examen la fizica. Profesoara nu ne predase doua subiecte si pentruca erau obligatorii ne-a chemat inainte de examen sa ni le predea si ne-a spus ca daca ne cad subiectele si ne este teama sa raspundem sa schimbam biletul. Inainte de examen am trecut pe langa o biserica si pentruca era timp am intrat si m-am rugat sa nu imi cada cele doua subiecte (desi stiam sa raspund si era doar o teama indusa de profesoara).
La examen am tras primul bilet si mi-a cazut unul din cele doua subiecte care cerusem sa nu imi cada. Am avut o figura asa de uimita incat profesoara mi-a schimbat subiectul si culmea, al doile bilet avea subiectul celalalt. Desi cred ca iti dai seama se mutra am facut profesoara mi-a spus sa raspund. Am raspuns si am stiut, dar am ramas cu o mare neincredere intr-o rugaminte catre Dumnezeu....
Nu cred ca i-am mai cerut vreodata ceva serios de care ar depinde viata mea. Nu pot sa-i cer ceva fara sa ma gandesc daca nu este mai bine sa incerc sa rezolv eu singura problema sau in cel mai rau caz sa o accept ca fatalitate.
Cred ca singurele rugaminti sunt: "da Doamne sa vina autobuzul mai repede", sau "da doamne sa nu ploua", iar daca ploua, asta este, nu este o nenorocire!
Stiu ca Dumnezeu ma ajuta si fara sa-l rog, ma protejeaza chiar cand eu vreau ceva si el face altceva, stiu ca el alege ceva mai bun decat ce as fi ales eu, dar de cerut nu pot sa-i cer nimic important din inaima...
Eu ma las in grija lui si fac ce pot...Nu ma rog decat sa faca el ce este mai bine.