27 March 2009

NU NE LASA DUSI IN ISPITA

Astazi e vineri…La sfirsitul saptaminii parca toata lumea si-a pierdut rabdarea. Am citiva oameni in grupa dar …destul de caposi. In mod periodic parca vad cum vine peste ei un val de nemultumire…Se uita mai urit unul la altul…fac remarci mai putin prietenoase…isi rotesc ochii in cap ca niste adolescenti care sint siguri ca stiu totul si is mai buni ca ceilalti si e asa un torment sa mai suporte pe altcineva in afara propriului Ego…

Stiu atunci ca e timpul sa fac ceva. La unii parca li se dezumfla…rotile…Iau pompa si le umflu. Gasesc cite ceva bun care ii caracterizeaza, sau un lucru bun care l-au facut si le multumesc. Spun cit e de ingenios felul in care…misca din urechi, stiu si eu? Gasesc ceva. Am unul in grupa care lasa aer afara tot des. Este inteligent dar are nevoie sa i se spuna mereu cit e de valoros. Banuiesc ca acasa e subapreciat. Ii spun ca fara el nu putem…Il chem citeodata ..Brainiac…(de la brain - creier). Asta este pastila cea mai usor de procurat. Zimbeste cu inteles…Oh…bun…rotile lui sint la presiunea potrivita acuma.

Am un altul la care trebuie sa ii las aerul afara. Nu prea face treaba dar e bun la cheltuit timpul. Se uita fix si nemiscat la harta din fata lui…se uita la programul din computer tot fix…da din cap a aprobare si spune niste numere…tare, sa fie auzit. Asta de fiecare data cind cineva e pe aproape. Cumva, in mintea lui crede ca tricul a prins…si toata lumea acuma paseste in virfuri; 'mnealui se concentreaza. Dupa ce merge asa o vreme, crede ca e timpul sa dea sfaturi…si insista chiar daca i-ai spus ca nu se poate sa practici ideile lui. Atunci e timpul de un tete a tete…(daca asa se scrie). Il chem la o stare de vorba. II aduc aminte ca productivitatea si nu ritmul de miscare al urechilor conteaza…ii aduc aminte ca e incetut si trebuie sa schimbe viteza…ok, am lasat din presiune afara…o vreme nu ma mai tem ca-i explodeaza self-estim-ul. L-am salvat si pe el si pe noi.

Un alt caracter ciudat…ai zice ca poarta o vesta incarcata cu munitie. I se pare ca toata lumea are ceva cu el. Are nevoie sa fie asigurat ca temperatura si umiditatea atmosferei no sa-i rugineasca surubele…de la craniu. Trebuie sa-i explici fiecare lucru de atitea ori cite trebuie. Pentru el s-a inventat "n" -ul in algebra…de "n" ori…cam de atitea ori trebe explicat. S-ar putea sa nu se intimple nici atunci. In cazul ala amenint ca trec la explicatii in romaneste. Zimbeste…aha…bun. Munitia n-o sa ia foc de data asta; am scapat.

Nu de mult timp tipul de mai sus m-a chinuit saptamini de-a rindul . Venea si pira pe toata lumea. Ai zice ca treaba este practicata numai in gradinita. Vezi de nu… Tipul e mai batrin ca mine si eu nu mai sint tinara de mult. Am tot explicat , am tot insistat ca n-am ce sa fac pina mi-a venit o idee. I-am cumparat un CD player si i l-am adus la lucru. L-am pus pe masa lui de lucru si i-am spus sa puna muzica cind aude pe cineva vorbind. De atunci nu mai piraste…ca i-am spus ca-l trimit sa schimbe muzica daca e nemultumit.

Astazi cred ca nici rotile mele, nici a lor nu functioneaza bine. Le-am trimis un e-mail si i-am intrebat ce cafea le place de la Sturbucks. E o ora de cind am adus cafeaua in office…si e pace pe pamint. Ciudati mai sintem facuti. Nu degeaba ne duce diavolul in ispita asa usor si ne manipuleaza cum vrea el…

De aia e bine sa fim sub supravegherea Lui Dumnezeu. El ne iubeste si ne va calauzi spre binele nostru in absolut orice situatie.

Cind deciziile ce le luam sint aprobate de El…nu ne lasam dusi in eroare nici de mindrie , nici de gelozie, nici de lacomie, nici de rautate…ca El are grija sa functionam la un randament ridicat, si toate aparatele care de obicei o iau razna cind sint lasate pe mina noastra, functioneaza fara probleme.

"Tatal nostru care esti in ceruri sfinteasca-se Numele Tau…si faca-se voia Ta…precum in cer si pe pamint…si nu ne lasa dusi in ispita ci izbaveste-ne de cel rau"

4 comments:

Anonymous said...

Draga Rodica,
Vad ca esti foarte credincioasa si cred ca cei credinciosi sunt oameni buni.
Imi place sa citesc ceea ce scrii si ma bucura comentariile tale la cele scrise de mine pe blogul meu.
Ma scuzi daca eu nu ti-am rapuns uneori. E un singur raspuns, "Multumesc !"

Rodica Botan said...

Draga cherie nu-ti fa griji. Tu probabil esti o mamica tinara...eu deja mi-am crescut fetele si am mai mult timp...iti multumesc ca-ti faci timp sa citesti...si ma straduiesc sa pun lucruri interesante pe blog si de folos.

Daca ai unele sugestii chiar...nu ma supar. Un singur lucru nu pot schimba. Stiu ca fac greseli de gramatica si ca americanizez unele cuvinte. Dupa 30 de ani departe de tara atita mi-a ramas. Dar nu fac profesie si nici nu caut nimic altceva decit sa impartasesc idei si experiente si ce-mi pune Dumnezeu pe inima. Pentru aia romana mea sper sa fie suficienta.

lili.constanta said...

iti daruiesc si eu Rugaciunea Inimii: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-mã!" :)

Rodica Botan said...

Lili iti multumesc din suflet si bine ai venit ..."Pe Ginduri"