12 March 2009

ARSURI - INFORMATII IMPORTANTE

UN SFAT FOARTE UTIL

Intr-un curs de Absolventi de Pompieri, au fost invatati ca atunci cand se produce o arsura, fie ea cat de extinsa ar fi, primul ajutor este sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pana cand se mai racoreste stratul de piele arsa si apoi sa aplici un albus de ou , batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.

Saptamana trecuta, o prietena a pus la fiert un vas cu apa; cand a luat oala care fierbea, a sarit apa fierbinte pe mana ei si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mana imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era
ingrozitoare.

Apoi, a spart doua oua, a separat albusul si l-a batut putin si l-a pus pe mana.Mana ei era atat de arsa, incat, cu cat punea albusul pw piele, pielea se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea, si care era colagen natural.

A durat cel putin o ora aplicand strat dupa strat albusul pe mana. Mai tarziu, nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie, acolo unde se arsese.

Ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila , dar pentru surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nicio urma de la acea intamplare, nu mai avea NIMIC !!!Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsa, s-a recuperat total, datorita colagenului existent in albusul de ou, care in realitate, este o placenta si este plina de vitamine.

MEREU POATE EXISTA CINEVA CARE SA AIBE NEVOIE DE ACEST SFAT.
TRANSMITETI-L SI ALTORA !!!!

2 comments:

Anonymous said...

O. K.
Interesant ! Eu cam am obiceiul sa ma parlesc la foc.

Rodica Botan said...

Informatia asta trebuie sa fie adevarata. Odata eram cu fetele la padure si am facut cafea intr-un ibric...si mi-am bagat mina la urma sa salvez cafeaua...era important; si m-am ars rau de tot dar eram linga un riu cu apa rece ca gheata. Am stat cu mina in apa vreo 15 minute, si n-am mai avut absolut nimic; nici basici nu mi-i s-au facut...