19 March 2009

DOUA CASE...SI NU NUMAI ATIT...

Unul dintre cititorii articolului despre doua case...care il gasiti mai jos, a avut o parere sensibila citind articolul, si a lasat un comment care cred eu ca merita citit.

Cind am pus articolul m-am gindit doar la faptul ca Al Gore predica una si traieste alta. Daca ar fi fost popa si ar fi tinut o predica in care sa spuna sa nu bei si apoi l-ati fi vazut mort de beat...cine l-ar mai fi ascultat? Asa si cu casa...in timp ce isi bate gura ...si ia premiul nobil spunindu-ne cum sa economisim energie...el cheltuie in nestire.

Dar lasind la o parte aspectul pe care eu incercam sa-l aduc in articolul acela, acest cititor are un mesaj care merita citit.
Sper ca cele spuse de el sa vi se para la fel de interesante cum mi s-au parut si mie...
................................


funlw65 has left a new comment on your post
"Povestea a doua case...si nu numai atit...":

O intrebare ...

Al Gore mosteneste aceasta casa sau este achzitionata de el?

O sa incerc sa vorbesc despre asta fara sa astept raspunsul. Al Gore are o situatie financiara deosebita si actuala proprietate reflecta pozitia sociala. Nu cred ca acea proprietate afecteaza mediul inconjurator. Nu cred ca si-a pus vreodata problema reducerii cheltuielilor pentru ca isi permite acel consum. Si cred ca e strans legat de comfortul pe care si-l doreste el (si poate mai ales sotia) si pe care-l revendica, considerand ca-l merita pe deplin.

Nu va lua masuri in acest sens decat in momentul cand va fi constrans. Si nu vad cum se va intampla asta pentru ca face parte din "elita" mondiala.

Parintii mei s-au mutat la tara constransi fiind de cheltuielile uriase de la oras. Aici am inceput sa invatam sa supravietuim, si procesul nu s-a incheiat inca. Este foarte important pentru noi sa nu mai fim dependenti de stat in ce priveste utilitatile si o mare parte din hrana.

Evitam pe cat posibil hrana artificiala sau modificata genetic. Si sa stiti ca asta inseamna libertate. Am incercat sa spun si la altii cat de important este sa nu faca imprumuturi la banca, credite si sa incerce sa se mute la tara, unde pot supravietui in caz de forta majora.

Celor cu bani nu le pasa inca. Si gospodinelor le este aproape imposibil sa renunte la comfortul oferit de bucataria tehnologizata si baia de la oras. Desi, la noi in Romania deja s-a constientizat faptul ca nu mai exista nici un fel de garantie in pastrarea oricarui fel de slujba si de aceea, poti intra in imposibilitatea de a mai plati intretinerea si darile la stat.

Daca reusim sa ne intoarcem rapid la agricultura si cresterea animalelor, micile mestesugarii strans legate de necesarul gospodariilor si, in acest fel, crearea de targuri de profil, nu vom supravietui ca familii libere. Or tocmai astea au fost distruse. Si asa ajungi sa fi robul cine stie a carei coorporatii comerciale mondiale.

Muncesti ca sa-ti platesti datoriile. Sunt multe zilele in care-mi doresc sa ma fi nascut in alta perioada de timp, ca sa ma pot bucura impreuna cu familia mea de o viata si un mediu sanatos.

Bush a avut access la toate informatiile necesare. Din cate inteleg, casa (ferma) a fost costruita "pe comanda". Nu cred ca lui Bush ii pasa neaparat de mediul inconjurator. Nu. Ranch-ul acela este facut sa asigure supravieturea locuitorilor in orice conditii. Nu depinde de nici un furnizor de energie electrica sau apa potabila. Isi asigura tot necesarul la vremuri de restriste. Iar de paza corporala nu se pune problema. O are asigurata prin lege, pana la sfarsitul vietii membrilor familiei lui.

Bush stocheaza apa potabila. Pentru vremea cand aceasta nu va mai fi disponibila, fiind transformata in sange. Multe tari stocheaza apa potabila si o vor tine sub cheie. Si va fi distribuita cu portia. De aceea este importanta o proprietate privata, oricat de mica si situata cat mai departe de civilizatie (departe de puhoaiele de multime care vor apuca sa iasa din orase in cautare de hrana).

Oricine are posibilitatea, sa achizitioneze panouri solare (fara credite), sa cumpere sau sa construiasca turbine eoliene, sa sape puturi/fantani pentru apa si sa asigure macar parte din hrana necesara pentru consum si vanzare. Se paote face ca Bush, chiar daca la scara mai mica. E vital. Dar cred ca e cam tarziu.

No comments: