10 March 2009

DE CE O IUBESC PE MAMA?

Mama şi tata se uitau la televizor când mama a spus: „Sunt obosită şi e târziu. Cred că mă voi duce în pat.”

O ia spre bucătărie ca să facă sandwich-urile pentru a doua zi. Spală castroanele de popcorn, scoate carnea afară din congelator pentru cina din seara următoare, verifică cerealele, umple borcanul cu zahăr, pune linguriţele şi castroanele pe masă şi pregăteşte filtrul de cafea pentru a doua zi dimineaţa..
Apoi pune nişte rufe la uscat, mai bagă nişte haine în maşina de spălat, calcă o cămaşă şi coase un nasture care cădea la o cămaşă.

Strânge piesele jocului rămas pe masa din sufragerie, pune telefonul la loc, aşează agenda de telefon la loc în raft.
Udă câteva plante, goleşte un coş de gunoi şi pune un prosop la uscat pe bară.

Se întinde, cască şi o ia spre dormitor. Se opreşte la birou şi scrie o notiţă pentru profesoară, numără nişte bani pentru excursia de mâine şi ridică o carte de şcoală căzută sub scaun.
Scrie o felicitare pentru ziua de naştere a unui prieten, o bagă în plic, scrie adresa, o timbrează şi scrie o notiţă pentru cumpărături. Le pune pe amândouă lângă geanta ei...

Mama îşi curăţă faţa cu demachiantul ei 3 în 1, îşi dă cu cremă de noapte antirid, se spală pe dinţi şi îşi curăţă unghiile.

Tata îi strigă: „Credeam că te duci în pat.”

„Sunt pe drum,” răspunde ea. Adaugă apă în vasul câinelui, dă pisica afară şi se asigură că uşile sunt închise cu cheia şi că lumina e deschisă pe terasă.

Se uită în camera copiilor, le stinge lămpile de pe noptiere şi televizorul, ridică o cămaşă, aruncă nişte şosete murdare în coşul de rufe şi vorbeşte un pic cu unul dintre copii care încă îşi termină lecţiile.

În camera ei îşi potriveşte alarma la ceas, îşi aşează hainele pentru a doua zi şi îndreaptă raftul de la pantofi.
Mai adaugă 3 lucruri pe lista ei de 6 lucruri foarte importante pentru a doua zi. Îşi spune rugăciunea şi vizualizează împlinirea dorinţelor ei. Just...Minunat!

În acelaşi timp tata închide televizorul şi anunţă nimănui în particular, „Mă duc în pat.” Şi o şi face fără nici un alt gând.

Vi se pare ceva ieşit din comun? Vă mai miraţi de ce femeile trăiesc mai mult? Pentru că sunt făcute pentru cursă lungă...(şi nu am putea să murim mai repede pentru că încă avem atâtea de făcut!!!)

5 comments:

Anonymous said...

Oh, cit de adevarat!!!

Rodica Botan said...

...of, of of...

Anonymous said...

M-am simtit atat de bine cand am citit !
Cred ca o sa-L intreb pe Domnul cand voi fi Sus, de ce un drum de 10 metri din sufragerie pana in dormitor este strabatut de femeie in circa o ora, iar de barbat in vreo cateva secunde, timp in care si incepe sa sforaie ? :)

Rodica Botan said...

Pentruca cu cit ne asumam noi raspunderea la mai multe lucruri cu atit ii eliberam pe ei de raspundere; si pentruca atunci la inceput cind au participat si ei am fost nemultumite de jobul ce l-au facut si am prefereat sa il facem noi...
Stii de unde stiu? Pentruca asa am procedat si cu copii ca in loc sa-i lasam sa gresasca si pina la urma sa invete sa faca ceva bine, ne-am suparat si am facut noi treaba, mai repede si mai bine. Ei n-au invatat sa faca treaba aia niciodata iar noi ne-am mai adunat un lucru la lista de treburi de facut...

Anonymous said...

Adevar ai grait !!!