13 January 2021

puterea necredintei

   Azi citind un text din Marcu 6:1-6, am ramas uimita de un lucru pe care cred eu l-am trecut cu vederea de multe ori sau chiar daca nu l-am trecut in totalitate cu vederea, (pentruca am ascultat predici din acest text ) totusi astazi am ramas uimita de un fapt. Domnul Isus "N-a putut sa faca nici o minune acolo ( Nazaret ), ci doar Si-a pus miinile peste citiva bolnavi si i-a vindecat. Si se mira de necredinta lor."
     Nu am inteles?!!! Adica cum? Domnul Isus n-a putut sa faca minuni? Si motivul este necredinta lor? Oameni buni, crestini ca si mine care va rugati ca si mine pentru familiile noastre, copii, sanatate, guvern, tara, prieteni, nemintuiti... ce facem? Putem sa strigam ca lupii in padure si sa ne rugam tirindu-ne pe jos...daca nu e credinta...nu e putere !"Caci fara credinta este cu neputinta..."
     Asadar m-am lamurit - de asta rugaciunile noastre nu prea au un rezultat. Dumnezeu asteapta si de la noi ceva - si acel ceva ste credinta. 
     Dar la fel cum credinta are putere , se pare ca si necredinta are puterea ei. Si a cui necredinta? Necredinta lor! Oamenii din jurul nostru, cercul de prieteni, societatea in care functionam. Neprihanitul Lot locuia in Sodoma. A fost alegerea lui ... si cit bine i-a facut aceasta alegere?! Atita ca a ramas in viata...ca sa poata sa isi numere regretele. Si din pricina cui viata lui a luat o asa grava intorsatura? Din pricina lor. A locuitorilor Sodomei.
     Necredinta are puterea ei. Trimitem copiii nostrii crescuti in biserici, crescuti in credinta,  la facultatile celebre ale lumii si vin inapoi plini de idei confuze si daunatoare...Unii parinti regreta amarnic ca s-au sacrificat ca sa dea o educatie buna copiilor lor, numai ca in acest proces de educare au pierdut ce aveau cel mai sfint si nemuritor in ei...sufletul. Ca ce i-ar folosi unui om daca ar cistiga intreaga lume dar si-ar pierde sufletul?
     Asadar ce este de facut? Sa cerem Lui Dumnezeu intelepciune pentruca este din ce in ce mai dificil sa traim o viata de credinciosi. Si daca a fost cindva necredinta la ea acasa...acuma cu siguranta 
este!

2 comments:

agaftea said...

Ajuta Doamne necredintei mele...Marcu cap 9: 14...29

cherie said...

Citeam că în California au fost niste victime ale terorismului...