19 March 2009

Povestea a doua case...si nu numai atit...

House #1 A 20 room, 10,000 square foot mansion (not including 8 bathrooms) heated by natural gas. Add on a pool (and a pool house) and a separate guest house, all heated by gas. In one month this residence consumes more energythan the average American household does in a year. The average bill for electricity and natural gas runs over $2400 per month. In natural gas alone, this property consumes more than 20 times the national average for an American home. This house is not situated in a Northern or Midwestern 'snow belt' area. It's in the South.

Casa Nr 1. Are 20 camere, 10,000 sq foot mansion (are 8 bai) incalzita cu gaz natural. Adauga un bazin de inot si o casa pentru bazin...si o casa pentru musafiri in spate, toate incalzite cu gaz. Intr-o singura luna , aceasta casa consuma mai multa energie decit o casa obisnuita consuma intr-un an. Cu aproximatie, plata de electric si gaz pe luna este de $2400. Numai gazul pe care il consuma aceasta casa este de 20 de ori cantitatea de gaz consumata de o casa obisnuita din America. Aceasta casa nu este situata in partea de Nord sau Mid West unde este centura de zapada. Este situata in Sud.


House #2 Designed by an architecture professor at a leading national university. This house incorporates every 'green' feature current home construction can provide. The house is 4,000 square feet (4 bedrooms) and is nestled on a high prairie in the American southwest. A central closet in the house holds geothermal heat-pumps drawing ground water through pipes sunk 300 feet into the ground. The water (usually 67 degrees F) heats the house in the winter and cools it in the summer. The system uses no fossil fuels such as oil or natural gas and it consumes one-quarter electricity required for a conventional heating/cooling system. Rainwater from the roof is collected and funneled into a 25,000 gallon underground cistern. Wastewater from showers, sinks and toilets goes into underground purifying tanks and then into the cistern. The collected water then irrigates the land surrounding the house. Surrounding flowers and shrubs native to the area enable the property to blend into the surrounding rural landscape.

Casa Nr 2. Este facuta dupa proiectul unui profesor de arhitectura la una dintre facultatile de reputatie. Aceasta casa are toate posibilitatile "verzi" pe care cerintele de consum si de prezervatie a naturii si a planetei , care au putut fi incluse in construirea ei. Casa are 4,000 sq feet, 4 dormitoare si este asezata intr-o zona inalta de prairie in SW al Americii. Un dulap central al case are insatalatiile geothermale de incalzire si pompele prin care se extrage apa din subsol (300 feet adincime). Apa are de obicei 67 grade F, si incalzeste casa iarna si o racoreste in timpul verii. Sistemul nu foloseste nici un combustibil fossil cum ar fi uleiul sau gazul natural si foloseste un sfert din electricitatea de care este nevoie in mod conventional pentru incalzirea si racorirea casei. Apa de ploaie de pe acoperis este colectata intr-o cisterna subterana de 25, 000 de galoane. Apa folosita pentru baie si de la vase de la bucatarie si toaleta, se scurge intr-un tank subteran care o purifica si apoi o duce intr-o cisterna; cu aceasta apa se iriga pamintul din jurul casei. Plantele si florile folosite pentru landscape sint toate plante native , obisnuite si rezistente la clima...

.......................................................................................

Casa Nr 1 la periferia orasului Nashville, Tennessee; apartine environmentalistului Al Gore.
Casa Nr 2. este un Ranch in apropierea orasului Crawford In Texaz; este resedinta fostului Presedinte USA, George Bush.

Judecati si voi cum stau lucrurile pe-aci!!!!

HOUSE #1 is outside of Nashville , Tennessee ; it is the abode of the 'environmentalist ' Al Gore.HOUSE #2 is on a ranch near Crawford , Texas ; it is the residence of the President of the United States , George W. Bush.An 'inconvenient truth.' I sure hope this gets passed to everyone!
You can verify it at :
http://www.snopes.com/politics/bush/house.asp

3 comments:

Vasile Guta-Ciucur said...

O intrebare ...

Al Gore mosteneste aceasta casa sau este achzitionata de el?

O sa incerc sa vorbesc despre asta fara sa astept raspunsul. Al Gore are o situatie financiara deosebita si actuala proprietate reflecta pozitia sociala. Nu cred ca acea proprietate afecteaza mediul inconjurator. Nu cred ca si-a pus vreodata problema reducerii cheltuielilor pentru ca isi permite acel consum. Si cred ca e strans legat de comfortul pe care si-l doreste el (si poate mai ales sotia) si pe care-l revendica, considerand ca-l merita pe deplin. Nu valua masuri in acest sens decat in momentul cand va fi constrans. Si nu vad cum se va intampla asta pentru ca face parte din "elita" mondiala.

Parintii mei s-au mutat la tara constransi fiind de cheltuielile uriase de la oras. Aici am inceput sa invatam sa supravietuim, si procesul nu s-a incheiat inca. Este foarte important pentru noi sa nu mai fim dependenti de stat in ce ppriveste utilitatile si o mare parte din hrana. Evitam pe cat posibil hrana artificiala sau modificata genetic. Si sa stiti ca asta inseamna libertate. Am incercat sa spun si la altii cat de important este sa nu faca imprumuturi la banca, credite si sa incerce sa se mute la tara, unde pot supravietui in caz de forta majora. Celor cu bani nu le pasa inca. Si gospodinelor le este aproape imposibil sa renunte la comfortul oferit de bucataria tehnologizata si baia de la oras. Desi, la noi in Romania deja s-a constientizat faptul ca nu mai exista nici un fel de garantie in pastrarea oricarui fel de slujba si de aceea, poti intra in imposibilitatea de a mai plati intretinerea si darile la stat. Daca reusim sa ne intoarcem rapid la agricultura si cresterea animalelor, micile mestesugarii strans legate de necesarul gospodariilor si, in acest fel, crearea de targuri de profil, nu vom supravietui ca familii libere. Or tocmai astea au fost distruse. Si asa ajungi sa fi robul cine stie a carei coorporatii comerciale mondiale. Muncesti ca sa-ti platesti datoriile. Sunt multe zilele in care-mi doresc sa ma fi nascut in alta perioada de timp, ca sa ma pot bucura impreuna cu familia mea de o viata si un mediu sanatos.

Bush a avut access la toate informatiile necesare. Din cate inteleg, casa (ferma) a fost costruita "pe comanda". Nu cred ca lui Bush ii pasa neaparat de mediul inconjurator. Nu. Ranch-ul acela este facut sa asigure supravieturea locuitorilor in orice conditii. Nu depinde de nici un furnizor de energie electrica sau apa potabila. Isi asigura tot necesarul la vremuri de restriste. Iar de paza corporala nu se pune problema. O are asigurata prin lege, pana la sfarsitul vietii membrilor familiei lui. Bush stocheaza apa potabila. Pentru vremea cand aceasta nu va mai fi disponibila, fiind transformata in sange. Multe tari stocheaza apa potabila si o vor tine sub cheie. Si va fi distribuita cu portia. De aceea este importanta o proprietate privata, oricat de mica si situata cat mai departe de civilizatie (departe de puhoaiele de multime care vor apuca sa iasa din orase in cautare de hrana).

Oricine are posibilitatea, sa achizitioneze panouri solare (fara credite), sa cumpere sau sa construiasca turbine eoliene, sa sape puturi/fantani pentru apa si sa asigure macar parte din hrana necesara pentru consum si vanzare. Se paote face ca Bush, chiar daca la scara mai mica. E vital. Dar cred ca e cam tarziu.

Vasile Guta-Ciucur said...

Ranch-ul lui Bush

Rodica Botan said...

funlw65...vezi the new post mai sus 'doua case si nu numai atit...". Multumesc pentru commentul tau...ceva ce ar trebui sa ne gindim un pic mai mult...chiar in al ultimului minut al ultimei ore...Thanks