25 March 2009

MESAJ-CHARLES R.SWINDOLL

1 Corinteni 9:20
O traducere dintr-un mesaj by Charles R. Swindoll
(traducere...Rodica Botan)

As vrea sa ne fixam atentia astazi si sa invatam ceva din versetele din Romani capitolul 14. Citeste vesetul 19 incet si cu atentie. “Preaiubitilor nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune minia lui Dumnezeu; caci este scris: “Razbunarea este a mea; Eu voi rasplati” zice Domnul”.

Pe baza acestei declaratii , considerati patru trepte de actiune.

1. Concentrativa in lucrurile care incurajeaza pacea si ajutati-va unii pe altii intr-o crestere continua. O tehnica care pe mine ma ajuta este aceea de a filtra gindirea mea raspunzind la 2 intrebari: a)prin atitudinea mea o sa intaresc pe cineva, o sa aduc vreun beneficiu sau o sa incurajez pacea? b). O sa produca ceea ce spun durere si o sa distruga spiritul cuiva sau o sa ajute si o sa intareasca pe fratii si surorile mele? Hai sa ne fixam pe linia incurajarilor si a lucrurilor pozitive, afirmative.

2. Amintiti-va ca lovind in lucratori, loviti de fapt in lucrul Domnului. Nu darimati lucrul Domnului pentru interesele voastre personale. (versetul 20). Cind lupti impotriva lucratorilor care nu au cum sa iti raspunda in aceeasi masura datorita pozitiei care o au, este nedrept, suna a sabotaj. Este o batalie nedreapta, murdara. Bucurati-va de libertatea care o aveti cu discretie…si intelepciune.

3. Exercitativa anumite libertati numai cu cei cu care va puteti permite. Si repet: privat si personal. Ce altii nu stiu, nu-i poate darima. Asta nu este deceptie este doar o forma de a te stapinii cu intelepciune si este absolut necesara. Discretia nu este ipocrizie ci mai degraba in cazul asta reafirma dragostea.

4. Poti sa-ti stabilesti pozitia ta fata de o situatie dar nu te apuca sa judeci pe altii ca si cind tu ai fi Dumnezeu. Suna tare simplu si usor, dar este mai greu decit iti inchipui. Intii trebuie sa fi sigur ca stii despre ce vorbesti si ca ai dreptate si abia atunci poti face vreo miscare. Cind le dai altora libertatea de a se judeca singuri abia atunci poti sa te concentrezi in ceea ce vrea Dumnezeu de la tine in situatia respectiva. Si anumite probleme iti iau prea mult timp si energie…in numele dragostei fata de ceilalti…lasind trecutul in urma…concentrati-va pe ceea ce ne sta inainte.

4 comments:

Anonymous said...

O interpretare înţeleaptă a versetului biblic.

Anonymous said...

Sunt intru totul de acord cu aceasta "indicatie". Nu-mi place sa ma razbun. Orice razbunare murdareste sufletul.Uneori mai scap o razbunare verbala, ma mananca limba si dupa aceea imi spun, "tacerea e de aur, vorba de argint" Dece n-oi fi tacut?
Nu ca Dumnezeu ar razbuna orice nedreptate, dar numai el stie ce merita razbunat si ce nu.

Rodica Botan said...

Ioan Bistriteanul...mi-a fost tare greu sa traduc acest text. Am realizat cit este de important si de frumos, dar unele cuvinte engleze aproape ca au nevoie de o fraza sa fie traduse...

Imi pare rau ca am facut-o. Textul il primisem de la Fratele Brinzei. Textul respectiv citit inaintea unei sedinte care se anunta sa fie nu tocmai pasnica...ar putea sa ne dea multora de gindit.
Multumesc pentru cuvintele din comment. Si-au facut si ele misiunea. Uneori cind scriu sau traduc si nu reactioneaza nimeni, ma intreb daca n-am gresit ceva...daca are rost sa mai stau serile sa traduc...si cind vine cite un raspuns potrivit...primesc aer in plamini...Multumesc.

Rodica Botan said...

cherie...multumesc in primul rind ca ma cauti, apoi cuvintele tale sint totdeauna sincere si pot conta pe o reactie dreapta...

Prea multi oameni vor sa para mai degraba frumosi decit sa spuna adevarul...iar eu fara sa spun ce prostii am mai facut prin viata, inseamna ca n-am prea multe de spus. Din toate am invatat insa si sint multumitoare pentru ele.

Si ma bucur oridecite ori dau de o persoana care recunoaste ca are slabiciuni...si nu ma mai simt singura...exact cum ai zis...
Biblia spune ca daca cineva nu greseste cu vorba...este un om perfect, nu? Inca nu s-a gasit vreunul insa...
Blessings