27 March 2009

APARTENENTA POLITICA ...

Esti democrat, republican, sau git rosu (redneck)?
Iata mai jos un test care sa te ajute sa decizi.
Raspunsurile le aflii daca pui urmatoarele intrebari:

Impreuna cu sotia si doi copii, sinteti singuri pe o strada si va plimbati. Dintr-o data un terorist islamic cu un cutit enorm apare de dupa in colt, te tinteste cu privirea, zbiara la tine obscenitati, il invoca pe Allah si il preamareste, ridica cutitu si o ia la fuga dupa tine.Tu ai cu tine un Kimber 1911 cal. 45 ACP si esti un expert in materie.
Ai doar citeva secunde inainte ca sa ajunga el la tine si familia ta. Ce ai sa faci?

Gindeste-te binen si apoi uita-te mai jos:
.............................................................
RAPUNSUL UNUI DEMOCRAT:

Nu cred ca am destula informatie ca sa iti dau un raspuns.Cum arata omul... de exemplu? Sarac si exploatat? I-am gresit vreodata cu ceva ca sa-l fi determinat sa ma atace? Am putea sa o luam la fuga? Oare ce crede nevasta-mea? Dar copii? Ar fi posibil oare sa-l lovesc cu pistolul peste mina ca sa-i zboare cutitul? Dar legea oare ce-ar spune de situatia asta? Oare pistolul care il folosesc este bine facut? Dar la urma urmei ce caut eu cu un pistl in mina...si ce fel de mesaj transmit eu societatii si copiilor mei cind umbluinarmat? Oare s-ar multumii daca m-ar omori numai pe mine? Oare intentioneaza sa ma omoare sau numai sa ma raneasca? Daca reusesc sa-l prind de genunchi ca sa nu fuga in timp ce el o sa ma taie cu cutitul oare familia mea va putea sa scape cu fuga? Oare sa chem 9-1-1? De ce e strada asta asa de goala? Ar trebui sa ridicam taxele, sa avem o zi speciala pentru vopsit si una pentru buruieni...sa facem strada asta sa arate mai bine, mai curata ca in felul asta sa descurajam asemenea comportamente...


Oh...e tare confuza situatia...cred ca ar trebui sa dezbat subiectul asta cu citiva prieteni si apoi sa revin cu concluzia finala...
............................................
RASPUNSUL REPUBLICANILOR:

BANG!!!

...............................
RASPUNSUL GITURILOR ROSII

BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG!BANG! BANG!BANG ! Click..... (sunetul cind incarci din nou arma)BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG!BANG! Click
FIICA: tragi bine, tati...cine a calcat pe bec de data asta?
FIUL: Tata, ma lasi pe mine data viitoare?
SOTIA: Sper ca nu-l impaiezi ca trofeu...arata tare urit!!!

6 comments:

Cherie said...

Draga Rodica,
E foarte interesanta parerea ta despre politica Americii si a lui Obama... E oarecum ingrijoratoare din punctul meu de vedere. Totusi Iisus este iubire si sacrificiu.
Daca tu, un om credincios, crezi ca nu exista alt raspuns in fata unui cutit decat o pusca...si un Bang! Ma intreb care este diferenta intre un Bang! si un Bang! Bang! Bang !, etc... ? ? ?

Rodica Botan said...

Am stiut ca vor fi intrebari...si am zimbit gindindu-ma in special la tine. Am chiar crezut ca pe parcurs, daca nu chiar acum, dar cumva am sa reusesc sa iti explic de ce...si cum.

In primul rind articolul asta e tradus.E drept...eu sint republicana. Si republicanii sint mai de dreapta si mai de stinga. Eu sint conservative .

Care-i ironia articolului? Faptul ca poti sa-ti pui intrebari si sa faci politica cind familia ta este in pericol.

Uite in Biblie se spune ca Davis a luat o piatra si l-a lovit pe Goliat care a cazut...

Noi sintem in razboi cu teroristii? Nu. Ei sint in razboi cu noi. Si daca vine cineva acasa la mine si ma ataca ce sa fac?. Cind fetele mele erau acasa si eu am fost un parinte singur...dupa ce mi-au furat casa de trei ori...ultima data mi-au luat toate cadourile de Craciun, a doua zi de Craciun...mi-am luat un pistol. Politia mi-a spus sa trag nu sa ranesc ca atunci ii dau prilej sa ma omoare el pe mine...mi-a spus sa trag in plin ca sa fiu sigura si dupa aia sa chem politia. Daca ma-r fi atacat cineva in casa mea...mi-am cumparat pistol si cit ma vezi de credincioasa as fi incercat sa il folosesc...ca sa-mi apar copii. Nu stiu daca as fi putut sa o fac ca ii multumesc Lui Dumnezeu ca nu a trebuit sa-mi folosesc pistolul...dar il am si acuma intr-o cutie...si am scos singurul glont care il aveam in el ca m-am gindit caviata mea nu-i chiar asa de importanta. Dar pentru copii mei cred ca as fi mers un pic mai departe...

Discutia asta despre ceum simt teroristii...si drepturile teroristilor...este un fel de substanta galbena cafenie care se afla in pampersuri la copii. La unii dintre teroristi la care li s-a dat drumul s-au dus inapoi si au omorit alti oameni. Cei din palestina isi trimit copii cu veste cu munitie in numele slavitului allah sa se omoare si sa omoare pe alti oameni ca sa primesca 30.000 de dolari.

Iti mais criu cind vin, amu venit nepotii la mine si tre sa plec...love you girl...

Rodica Botan said...

Ok...am venit inapoi si am citit ce-am scris si vad o multime de greseli dar am fost in fuga. Cind vine trupa lui Laura, astia ma iau pe sus.

Ok. Nu stiu daca am reusit sa-ti explic mare lucru, dar tu ma mai intrebi si eu iti mai raspund.

Marius said...

Oare nu are fi bine sa ne gandim la "eternul" - What would Jesus do?
Eu nu sunt mai bun, de multe ori imi sare tandara si daca as putea sa omor cu gandul as face-o :( ...

1. Exemplul cu David cred ca e altceva. El a fost ales sa poarte razboaiele lui Dumnezeu
2. Re-citeste Psalmul 91
3. Dumnezeu e in control la toate si daca el ingaduie ceva peste tine stie de ce si voia Lui este perfecta si desavarsita. Daca Dumnezeu ar vrea sa te cheme acasa pe tine sau copiii tai ar face-o cu oricata munitie ai avea sau precautie. Oare ne incredintam pe noi sau copiii nostri 100% in mana Lui si suntem constienti ca El e mai puternic ca Satan (Allah, etc)?
4. In gradina Ghetsimani Domnul Isus ii spunea lui Petru "Pune-ţi sabia la locul ei; căci toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri"; (situatia era asemanatoare cu a ta).
5. Matei 10:16 Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar înţelepţi ca şerpii, şi fără răutate ca porumbeii. O paza mai buna si alte masuri de precautie sunt foarte bune. Insa blandetea si bunatatea trebuie sa domine in totul.


Rodica eu sunt parinte, nu am experienta de viata (mai ales in America), sunt inca necopt la minte si nu te pot intelege pe deplin inca. Cele de mai sus au fost niste ganduri, sper sa nu te superi pe mine. Nu a vrut "oul sa invete gaina" ci pur si simplu niste ganduri ca de la frate la sora. Multumesc pentru intelegere

Rodica Botan said...

Pozitia mea ...poate fi discutabila. Si eu ca si tine si altii m-am maturizat si inca o mai fac. Daca as fi ajuns la forma pe care Dumnezeu o vrea...poate m-ar fi luat.

Cum am spus...nu stiu daca as folosit pistolul sau nu...dar m-am pregatit sa-mi apar copii.

Si articolul din nou repet...este o traducere. Nu sint gindurile mele. Daca pozitia republicanilor e rea..."bang"...e posibil, desi e greu sa argumentezi . Dumnezeu ne-a dat o familie , copii, pe care trebuie sa-i aperi. Daca vine cineva si te jefuieste nu stiu daca Dumnezeu a intentionat chiar sa stam ca niste momii, sa nu facem nimic...

Un barbat, ca de barbati era vorba care sta si procedeaza cas i democratul din articolul ce l-am tradus, nu mai este barbatul, omul care isi iubeste familia si care o apara, nu crezi? De ce spune Biblia ca barbatul este vasul mai tare, ca are taria sa nnu faca nimic in fata primejdiei? Sint credinciosii niste lasi? Atunci si la nivel de tara trebuie sa ne lasam cotropiti de alte popoare...de ce sa nu lasam pe musulmani atuncea sa ne arunce pe toti in aer, nu?

Imi place sa cred ca Domnul Isus ar fi facut "ceva"...In templu de exemplu a luat biciul.

Cind a fost prins si dus sa fie pedepsit n-a facut nimic pentruca era vinovat, remember? Luase asupra Lui vinovatia noastra si venise pe lumea noastra ca s-o plateasca. De aia n-a deschis gura...ca era vinovat/vinovatia noastra.

Dar ce vorbim noi aici este o treaba pe orizontala...intre noi oamenii. De pilda nu e pacat sa porti arma si nu e crima cind esti soldat.

Dar daca iti aperi familia? Familia este celula societatii. In armata aperi societatea din care faci parte...ca tata, sot, oare e gresit sa-ti aperi familia?

As fi curioasa sa intrebam pe cineva cu mai multa intelegere in subiect...

Marius said...

O greseala de tipar:

Spuneam spre final ca eu sunt parinte

ESTE GRESEALA! EU NU SUNT PARINTE! DOAR AM MANCAT UN CUVANT! :D

-----------------

Ai dreptate Rodica... si aici e mult interpretabil...