05 March 2009

"BRACE FOR IMPACT!!!"

Inca n-am scapat de gripa…cred ca e mai mult decit gripa, dar ce sa ma mai complic? Ii zic deocamdata doar gripa. Stau in pat si pe noptiera carti si reviste. M-am uitat cu bagare de seama la un articol despre zborul 1549 , Capitanul-Pilot Sullenberger si Riul Hudson.

Povestea a fost pe toate ecranele televizoarelor din lume nu de mult si ne-am minunat cu totii cum toti cei 155 de pasageri au iesit nevatamati din avion. Este o poveste eroica si nu poti sa nu simti cu fiecare pasager in parte cind iti istoriseste partea lui, perspectiva lui la tot ce s-a intimplat.

M-au cercetat insa niste ginduri cind am ajuns cu povestea acolo unde Capitanul, dupa ce face niste calcule la rece, spune controlorului de trafic ca nu se poate intoarce inapoi si ia hotarirea sa coboare uzina aia zburatoare pe Riul Hudson. El spune asistentelor de zbor…”Brace for impact” .

La sfirsitul articolului au aratat poza unei pene de gisca ce a fost gasita in unul dintre motoare. Cum de obicei imi place sa vad lumea cu toti ochii ce ii am, nu numai aia fizici, m-am gindit cit este de adevarat faptul ca unele catastrofe in viata sint absolut bizare, fara noima…fara logica. Te uiti la avionul ala urias, biruit de…doua giste pierdute in spatiu care s-au introdus acolo unde era singurul loc unde puteau sa produca stricaciuni, la motor si…daca nu era la cirma acestui avion un om capabil…155 de oameni ar fi fost morti in citeva minute…
…………………………………
Asa este si pacatul…usor ca o pana…pare inofensiv…ne si vine sa ridem citeodata…o pana…o pana usoara de gisca…si cind te uiti la stricaciunile lasate in urma nu-ti vine sa iti crezi ochilor. Vieti distruse, familii rupte, copii pierduti, durere si amar…

Pacatul este ca si pana aia usoara…inofensiva…si care ajunsa la motorul fiintei noastre, inima…produce o dereglare totala; si fraza capitanului “Brace for impact” devine o realitate…pentruca cel mai adesea catastrofa este ceea ce urmeaza.

No comments: