30 January 2009

VOCALIZE...REPUBLICANE...


Nu…ca nu ma pot abtine. A inceput iara “American Idol” nu stiu a cita serie. Nu-ti dai bine seama daca auditiile sint facute sa aleaga cintareti buni sau sa gaseasca cele mai interesante si ciudate fenomene – fiinte umane. Parca Napoleaon zicea ca de la sublim pina la ridicol nu este decit un pas…Ce s-a intimplat insa cu populatia acestei tari? Nici nu ma refer macar la nivelul de talent…ci la cel de inteligenta.

Rinduri , rinduri de tineri asteapta pe soare, pe ploaie, zile in sir ca sa isi expuna talentele…si sint cu totii convinsi ca o sa ajunga mari vedete. Un lucru este clar…din sunetele chinuitoare, animalistice…infioratoare chiar pe care le scot unii,( nu stiu de unde…ca din git nu cred ca pot sa iasa)…talentul nu exista sau exista intr-o masura aproape neglijabila.

Ce au insa toti concurentii este mult “self esteem”(incredere in ei). Ma tot intrebam ieri, de unde le vine increderea asta …curajul…obraznicia chiar…de a se prezenta cu oracaielile lor in fata unui juriu…nu…in fata oricarei persoane cu auz…nici macar auz muzical ci simplu auz…Nici de unul singur nu as indraznii sa scot acele sunete fara sa ma sperii…

Dar tot eu mi-am dat raspunsuri…Ani de zile li s-a spus acasa si la scoala ce destepti sint…li s-a spus ca pot face orice ca si trenutul ala rosu din povestile copilariei “you can do it”…La scoala li se dau examene usoare iar profesorii n-au voie sa ii lase repetenti…chiar daca nu stiu nici sa-si semneze numele bine…

Si uite asa au crescut generatie dupa generatie de indivizi cu un “ego” umflat peste masura , care se cred nemaipomenit de frumosi, destepti si talentati…si care se supara acuma daca cineva ii respinge…pentruca n-au mai experimentat asta pina acum.

Domnule…ce fel de planeta este asta? Concursul pare mai curind un fel de “hai sa descoperim citi idioti are satul asta?”
Eu i-as zice “American idiot”. Nu stii precis daca e de ris sau de plins.

M-am tot intrebat…oare copii astia n-au parinti…frati…prieteni sa le spuna sa nu se duca sa se faca de rusine? Oare stiu ce ii aia “rusine”? Oare multimea aia interminabila care sta ca o ciurda in asteptare, este facuta toata din oameni fara pic de ratiune, sens…discernamint? Ca nici nu pot explica mare lucru…ca daca nu vedeti o secventa, o sa va fie greu sa credeti ce spun.

Dar aseara discutind cu fata mea aia mai mica la telefon, m-am pomenit ca-i spun…

-Deb…tu stii ceva? Eu cred ca toti astia care se duc sa devina urmatorul “American idol, sint toti democrati…sint absolut convinsa!!!
…zice Deb…
-Si cum ai ajuns la concluzia asta… ?
Zic eu:
-Pai uita-te la ei…au tot atita discernamint si judecata ca si aia care l-au votat pe Obama. Se pot concura in privinta inteligentei cu inteligenta unei muscate de fereastra…si cam tot atita viziune au…si ca sa te conving iti dau un “argument forte”…cine altcineva in afara de democrati au timp sa stea cu zilele in asteptare …numa ca sa se behaie citeva minute si sa se faca de ris? Majoritatea republicanilor muncesc ca sa plateasca taxe sa poata intretine…idolii Americii…


Iaca am zis-o si pe asta!!! Acuma pot sa ma duc sa fac curatenie ca un republican cumsecade. Si poate, daca ma simt bine dispusa am sa muncesc cintind
Asa ca am sa incep cu ceva vocalize ...

Hmmm…hmmmm…
MA, ME, MI, MO, MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

17 comments:

Alin Cristea said...

...de parcă numai republicanii ar fi oameni cumsecade... asta da gîndire ideologică... ar fi fost numai bună pentru hitleriştii rasişti sau pentru bolşevicii proletari... e clar, nu numai minerii strigă "Moarte intelectualilor", sînt o droaie de oameni pe lumea asta care ar face reeducare ideologică în masă...

Rodica Botan said...

Te simti mai bine acuma? Ce-ar fi sa merg si eu pe blogul tau sa te intreb de toate gunoaiele alea pe care le pozezi tu?

Nu mai ai cu cine sa te certi pe blog?

Uite astea sint parerile mele. Si le am pentruca am motive sa le am. Si voi continua sa le am pina nu mi le schimb. Si atunci am sa te anunt!!!

Si am zis de republicani ca merg la lucru...chiar daca sint tot la fel de idioti ca si restul...si astea dint statistici pe care tu ar trebui sa le stii, nu? Ca doar la asta te pricepi mai bine decit mine si multi altii.

Acolo esti "forte" si "rotund".

Te rog Alin...astazi am o zi faina...nu mi-o ruina. Ma straduiesc sa ma pocaiesc...really...nu glumesc! Si am destule de pocait, nu ma mai ispitii si tu.
Multam!!!

Anonymous said...

Buna Rodica, Sunt towinwoman. Ai zis bine. Se pare ca multi tineri nu mai stiu care le este limita si ce calitati au. Fiecare crede ca poate birui, ca destinul si-l fac singuri si nu ca exista cineva acolo sus care dirijeaza totul.
La noi e o emisiune se cheama MEGASTAR, e nebunie curata, din care rareori apare si cate un talent adevarat. Din nefericire multi sunt mai talentati decat adevaratele vedete(cantareti) ale Romaniei. Macar acesti tineri canta live.

Rodica Botan said...

Draga mea, m-am bucurat sa vad ca m-ai vizitat. Daca vrei sa-mi scrii pe e-mail...perja@sbcglobal.net. Te astept Sper sa te simti mai bine. Ai nevoie acum sa fi inconjurata de prieteni si de aia te poftesc. Te-as invita acasa...dar e departe...poate intr-o zi...cine stie?
Blessings to you!!!

Anonymous said...

Rodica ai dreptate .S-a strins toata pleava societatii.Multi nu se mai uita sa vada un idol ci unul lipsit de cel mai bun simt .
Hellen Keller a fost intrebata de un reporter:"Ce poate fi mai rau decit sa fi orb?
Hellen a raspuns;"Sa vezi dar sa nu ai viziune".

Rodica Botan said...

In primul rind cuvintul de idol ma zgiriie cumplit la urechi.Vezi ce usor ne obisnuim cu idolii? Dar lasind asta la o parte care e grev...chiar si faptul ca ma uit la ei...n-am vazut o asa gramada de oameni debusolati de cind ma stiu pe lumea asta. E greu de realizat cita prostie exista pe lumea asta. Crezi ca oamenii au mers si ei la scoala, au invatat de la parinti de la profesori, de la viata...dar nu e adevarat...asta este o generatie crescuta de televizoare...si uite cum arata!!!

Anonymous said...

Rodica, ai zis foarte bine. Nici nu m-am gindit in felul asta. Nici nu-mi venea ideea ca nu am cind sa ma uit la asa ceva. Dar ai facut o analogie tare faina.

Rodica Botan said...

Cristina, te-am asteptat.Stiam ca ginddesti pe undeva pe-aproape...desi...daca citesti commentul lui Alin...e periculos sa stai linga mine...vezi si tu ca gindirea ideologica ma pune linga hitleristii rasisti, proletarii bolsevici si amaritii de mineri care au strigat "moarte intelectualilor". Uite...unii se cred si nu sint si n-are rost sa se streseze, gindesc eu.

Dar oricum...pe ce trece ziua, pe aia ma simt tot mai incintata de complimentele ce mi-i s-au facut... ma simt onorata!!!

Se zice ca intr-un anume razboi al Italiei cu nu stiu exact cine...in batjocura , adversarii au umplu o cizma cu gunoaie si au aruncat-o in tabara italienilor...in batjocura, ca tara lor are forma de cizma.

Dupa un pic de stare de vorba, italienii au umplut cizma cu portocale si au aruncat-o inapoi cu un bilet..."fiecare da ce are"

Anonymous said...

Mi-a placut ca nu te-a deranjat Alin. Marx a inceput cu clasificarea claselor sociale...proletari...middle class (sounds familiar??)...asa ca, este o vorba in Romania: Cine zice ala e!! :)

P.S. Multam de recomandare pe blogul din Botosani despre hs-ing.

Anonymous said...

Rodica stai fata cuminte,nu esti prima de care isi bate joc Alin .Odata a scris pe un blog a lui despre surorile care scriau la fr.Marius {care i-ar putea fi mama}"femeii slobode la gura".Ma doare tare, se da crestin cu un asemenea vocabular .Sa ne rugam pentru el, saracul .Era pe vremuri o cantare ,care se referea la frati care se urau intre ei si isi faceau mult rau in loc sa zideasca .
Dar vai ma doare rau
Dar vai ma doare rau
Ca m-a ranit
Si m-a lovit
CEl ce e fratele meu .

Anonymous said...

Oameni buni, cred ca e pacat sa va aruncati "cizme cu gunoi" unul in celalalt... Mai bine luati cateva portocale si serviti-va reciproc cate un pahar cu suc si dati-va mana, spre impacare!... Fiti un exemplu pentru altii care mai intra pe aici si aratati-le cum sa procedeze atunci cand altcineva o sa spuna/scrie ceva care nu le e pe plac...
Aline, eu cred ca Rodica a facut un pic de haz de necaz (doar are si ea asta in sange, nu? ;) ) iar tu ai inteles nu chiar exact intentia ei... As numi-o "eroare de comunicare", nimic mai mult... Pana la urma, "democrati" si "republicani" sunt peste tot, inclusiv in Romania, nu-i asa?

Rodica Botan said...

Vio, eu nu-l urasc pe Alin.El are ieile lui preconcepute ...si poate eu le am pe ale mele.

Doar ca pina la deocamdata cei de care ma leg eu sint cei care se poarta ca niste hitleristi rasisti.

Uitati-va la Obama. De cum a ajuns in office, primul lucru care l-a facut a alocat, a trimis o suma imensa de bani sa ucida pruncii lumii; si asta in timp ce tara are probleme economice majore. A zis ca nu se da inapoi de la a-si omorii nepotii daca fiicele lui vor fi la strimtoare...acuma spune drept...care are intentii fasciste?

Am facut doar o comparatie intre cei care meg sa isi expuna talentele si democratii care deja si-au expus talentele...pe blogul meu...si nu l-am amintit pe Alin de nici un fel!!!

Rodica Botan said...

Sorina...fii pe pace.
Nu e prima data cind ne facem complimente reciproc.

Trebuie sa-mi mai exersez rabdarea...mi-au cam slabit muschii din lipsa de exercitiu.

Aline , la sfatul lui Sorina am cumparat Orange juice. Il am in frigider si am dezinfectat si un pahar sa nu se ieie virusii de republican pe tine...

Esti oricind binevenit.

Blessings tuturor!!!

Anonymous said...

Este har sa iubesti,fara sa fii iubit,sa ierti fara sa fii iertat ,sa taci pentru nu a face rau aproapelui ,sa vorbesti de dragul adevarului,sa induri fara sa murmuri ,fara sa cirtesti ,totul sa-ti apartina,iar tu bucuros sa te lispesti de toate.
E mare har!

Rodica Botan said...

Vio...thanks...dar mai am inca mult pina acolo. Daca pornesc de-acuma si ma straduiesc...intr-o zi am sa ajung!!!

Anonymous said...

Doamnă Rodica Boţan,

Nu m-aţi convins deloc de ospitalitate cu un juice. Mi-aş dori, mai degrabă, să vă respectaţi cititorii, prin idei pertinente şi comentarii la fel.

Aş scrie mai des aici, dacă ar fi o astfel de ospitalitate. Blogurile evanghelice au destulă bîrfă. Ar fi mult mai benefic, pentru toţi, să aibă mai multă dezbatere de idei.

Sînt dezgustat de aluziile care s-au făcut despre mine în aceste comentarii. Fiţi bărbate! Nu vă împleticiţi limba, că vi se împleticeşte şi inima. Şi-i bai!

Rodica Botan said...

Alin...nu numai ca-mi respect cititorii, ii si iubesc. Ceea ce pun aici este ce am mai bun; ginduri, idei, povesti cu rost si cu tilc...Poate nu e la nivelul tau "intelectual" dar mai sint si oameni de nivelul meu care se simt bine pe blog.

Din nefericire parerile noastre sint diferite. Acuma, in ce ma priveste, bazata pe cunostintele ce le am, experientele de o viata si lumina pe care o primesc si pe care o cer intr-una de la Dumnezeu...asta este tot ce pot sa ofer.

Noi doi, uitindu-ne la acelasi lucru, vedem doua lucruri diferite. Spune-mi mie ce sa discutam? Oricum le-am intoarce tu vezi "rotund". Accepta si tu ca nu toata lumea vede ca tine, ca unii nu-s dispusi sa discute, mai ales cind stiu ca discutiile astea sint interminabile si nu dau rezultate...

Am vazut o multime de discutii pe care le ai pe blogul tau si care au un inceput si un continut bogat, dar le lipseste deznodamintul. Sentimentul meu este ca ori cu cine discuti tu trebuie sa ai dreptate si daca nu ti se da, jignesti oamenii ca apoi tot tu sa le ceri sa-si ceara scuze...

Regret ca nu pot sa ajut situatia de fata. Continui sa cred ca ceea ce am spus este corect, continui sa cred ca democratii sint majoritatea pe ajutor social si ar face mai bine sa mearga la lucru, si poti cauta ceva statistici sa te convinga si pe tine. Eu n-am nevoie nici de statistici pentruca locuiesc intr-un asemenea cartier si stiu ca de pe strada mea numai doi oameni merg la munca unul din ei sint eu, altul e fratele meu...si restul stau la televizor, participa la manifestari, si traiesc din ajutor social...ca-i vad cu ce isi cumpara mincarea...ca locuiesc peste drum de un magazin alimentar.

Asa ca nu ma poti convinge de unele lucruri care imi sint prea cunoscute. Cit despre inteligenta...sa avem pardon. Din nou...oamenii astia isi fac educatia de pe canapeaua din fata televizorului...daca Hollywoodul ar fi republican, asa ar fi si ei...ca asta vor toti - sa imite Hollywoodul.

Ce putem noi doi discuta? Ca tu ai informatii numai de pe internet...si chiar si de acolo poti lua de care vrei...alea nu sint realitatea.

Ca nu-mi place de Obama? Nu imi place!!!

Uite sa-ti dau un exemplu...a trebuit sa depuna a doua oara juramint si nu s-a gasit in toata Casa Alba o Biblie...si nici nu i-a trecut nimanui prin cap ca e nevoie de ea...sa o pregateasca din vreme...asa ca a depus juramintul fara Biblie.

In tara asta au venit multi emigranti. La plecarea din Romania ni s-a dat voie sa luam cu noi foarte putine lucruri...dar credinciosii n-au plecat fara Biblie. Daca ar fi cine se da drept ca este...unde-i Biblia lui?

A doua zi dupa intrarea in Casa Alba, in loc sa se ocupe de alte trebi importante, ca economia merge prost, a alocat nu stiu cite milioane de dolari organizatiei
"Planned Parenhood" ca sa sporeasca avorturile in lume.

Cum si indraznesti sa ma iei la intrebari vizavi de pozitia mea fata de acest om? Si ce lucruri frumoase sa spuna fetele astea care au scris pe blogul meu despre cineva cu atitudinea ta?

Tu ai auzit vreodata de "buricul pamintului?" Cred ca ai o criza de identitate...am vazut ca in listele alea ce le faci uneori imi pui blogul printre celelalte bloguri evanghelice, alteori nu, si asta e absolut problema ta ...nu ti-am cerut nici sa ma pui nici sa ma scoti...ca tu-ti faci listele tale acolo cum vrei...Asa am si eu blogul asta si imi fac articolele cum cred de cuviinta.

Am o singura autoritate - si aia nu esti tu si asta nu ti-o spun ca o jignire...autoritatea de care vorbesc eu mi-a atras atentia in viata folosind 12.000 de Volti. De-atunci iau aminte de ea...si cam atit. Bineinteles o alta autoritate este Biserica ...si mai am frati care au bloguri si ii citesc cu respect ca vad ca si ei tin cont de aceeasi autoritate ca si mine...cred ca iti dai seama de ce autoritate vorbesc.

Restul? Sa avem pardon!!!

De birfit nu am nevoie sa o fac...cind ma impungi din cind in cind cum ai tu obiceiul iti raspund si atit. Birfa se face in culise...eu vorbesc deschis. Ce am de spus iti spun in fata ...si pentruca sint intr-o faza in care doresc sa ma pocaiesc, te-as ruga sa nu ma ispitesti... ca sint tare departe de desavirsire si cine stie ce frumuseti o sa-mi mai scape de pe ...taste. Blogul meu nu-i cos de gunoi.Prestigiul meu n-are nici o importanta dar am in cer un Tata pe care n-as vrea sa-L fac de rusine, asa ca nu ma provoca.

Hai sa ne purtam ca doi copii cuminti ai unui Tata Bun, care ne-a spus sa traim in pace.

Bunicul tau a fost pastorul meu in tinerete si l-am iubit mult. Ti-am mai spus si alta data ca salutul lui era totdeauna..."Pace si bucurie" . Ti-l dau din toata inima din nou...si lasa ca si atunci cind avem opinii diferite sa putem traii in pace...chiar si pe bloguri.