29 January 2009

CONCURS 5. CE MI-A FACUT MIE DOMNUL!

Dragostea purtata de Dumnezeu fata de noi .

In anul 2006 28 Iunie am fost inundata . Am sa povestesc citeva minuni pe care Le-a facut Dumnezeu cu acesta ocazie. Am fost treziti cu mari bubuituri in usa, speriati am coborit; deschid usa si in fata usii un grup de persoane care tipau:
-repede, repede ca vin apele.

Nu am putut lua cu noi nimic, nici medicamentele; am strigat la sotul si nepotica de 5 ani sa coboare repede ca santem in pericol !

Ne-am urcat in masina si cu lacrimi in ochi am parasit casa noastra. In drum abia ne-am trezit ca nu luasem medicamentele dar cind sotul s-a intors deja apa era mare si curtea plina si apa continua sa vina cu mare viteza .

Dupa 7 zile am vrut sa venim sa vedem situatia in cartierul nostru .Totul era pazit de armata si nimeni nu avea voie sa intre in oras, decit voluntarii care veneau din toate statele apropiate si armata .

Nu am reusit sa intram spunindu-ni-se ca apa nu s-a retras si inca este periculos. Am reusit totusi sa intram pe o strada apropiata .Era acolo un militar si un grup de vecini care filmau .L-am rugat pe militar sa-mi dea voie sa merg mai aproape, casa mea fiind dupa colt nu puteam vedea altfel.

Am mers pe mijlocul strazi sa nu cad in vreo groapa si cu un bat in mana controlam adincimea apei. Apa era pina la genunchii. Sotul striga:"intoarce-te nu te duce mai departe", si toata lumea tipa dupa mine dar eu nu am intors capul si am continuat sa merg inainte.

In fine am ajuns acasa cu greu si am intrat in curte; sub picioarele mele era numai namol si alunecam dar am reusit sa ma trag pina la fereastra de la usa din curte. Cind am privit inlauntru am vazut numai un dezastru: apa ,nomol si toate intoarse pe dos cum plutisera in apa .Usa era blocata si nu se putea intra si inca era apa inauntru. In curte masa: umbrela, scaunele... toate pluteau prin apa si un scaun se oprise chiar in virful gardului .

Inaltimea apei fusese apa de 4 metri. Crengile copacilor erau cu namol si arse, toate tufele din gradina erau numai namol. M-am intors in strada, unde deja venise politia dupa mine ,dar nu imi pasa ca vazusem casa...si casa mea era in picioare in timp ce altele din jur erau cu mult mai avariate...

M-am linistit mai ales dupa o mustrare a politei care mi-a spus ca nu aveam voie sa intru pentruca apa este contaminata si pot sa fac o infectie... lucru care s-a si intimplat si chiar am facut o rana la picior si dupa aceasta patanie a trebuit sa ma tratez 2 saptamini ca rana se infectase rau.

Au mai trecut citeva zile ... apele sau retras siin sfirsit ne-au dat voie sa intram in casa dar numai pina la ora 6pm. Am inceput sa dam afara tot , dar absolut tot, fiinca toata apa a fost contaminata si in jur erau numai pisici si caini morti. In zona noastra este si o fabrica de piese de avione si ei lucreaza cu ceva chimicale foarte periculoase, asa ca aceste chimicale purtate de ape s-au revarsat in tot cartierul .

Cind am reusit in fine sa intram ,inlauntru era un dezastru si am plins ca la o imormintare .Tot ce aveam mai scump si frumos am pierdut .Aveam peretii din piele stil vitraliu...mobila toata din piele alba .Sotul meu a muncit mult in acesta casa el fiind the designer.Era a doua oara in viata cind pierduseram tot ...si de ce asa ...o stie numai El .

Am inceput munca, caratul afara una cite una si erau grele pline cu apa si namol si ne-au omoritsi amintirile, ca ne legau amintiri de fiecare lucru din casa . Asta este de la Lauro, asta de la Sorin, asta de la Lorenz, Caius si ne era greu sa le aruncam ca pe gunoaie. Am ajuns la fotografii si casete vidio cu cei dragi care nu mai erau...si nu am putut salva nimic, asa ca am plins si iara am plins si iara am plins...

Strada noastra arata ca dupa razboi. Erau munti de mobila, mizerie, dezastru...de neinchipuit...Eram obositi si copii inca nu venise ,si il asteptam sa vina si pe cel mic din Afganistan..Intre timp noi dadusem tot afara ajutati de voluntari si am scos afara peretii interiori si podeaua o lasasem la uscat .

Cind au venit copiii au cumparat materialele si in 2 saptamini am fost deja in casa. De fapt singurii din cartier ca ne era de multe ori frica sa stam mai ales la inceput ca nu aveam lumina iar usile le propteam cu scaune . Hotii deja isi facusera aparitia si vreo 40fusesera prinsi. Multe case erau cu etaj si oamenii aveau lucruri de valoare la etajul de sus . Noi am locuit sus o saptamina fara sa stie cineva ca suntem in casa ca nu aveam voie si ne culcam pe la 2 ,dormeam citeva ore apoi ne sculam si ne apucam iarasi de lucru si asa am reusit ca in 2 saptamini sa fim gata cu cele necesare .

Am uitat sa spun ca una dintre nurori a fost dusa la emergenta ca i-a fost rau din cauza aerului toxic iar Lorenz la fel vomita si avea dureri de stomac .In fine au plecat copii ca ne ajutasera cu ce a fost mai greu .Dar intr-o dimineata ne-am trezit ...cu vermi mari peste noi ,si ieseau din pamint...era ceva nou din cobinatia cu namolul ala contaminat si erau mii de ei peste tot: terasa, ferestrele si strada... totul era negru .

Ce ne facem? Eram singurii din cartier care ne mutasem .Unde sa ne ducem?

Asa ca ne-am pus si ne-am rugat Domnului...",Doamne si astia ni i-ai trimis, dece Doamne?" Toate solutilie ce le-am folosit nu ii putea ucide ca erau cu miile . Dar in dimineta urmatoare cind ne-am trezit, privind pe fereastra am vazut sute de pasari tot...flaminde si negre .

Il strig pe sotul:”Draga vina sa vezi minunea lui Dumnezeu”! In 3 zile nu a mai fost un vIerme nicaieri , toti au disparut . Casa nu era curatata toata mai ramasese la basement si garajul sa il dam cu clor . Dar...ne-am trezit cu un grup care a venit si si ne-a intreabat daca mai avem nevoie sa ne ajute la ceva .Am spus "da, gardul" care era cazut si trebuia sa-l dea afara la gunoi .si basementul .

In timp ce pregateam sa le dau ceva de gustare in duh ceva imi spunea..."Acestea sunt fratii tai”.Asa ca atunci cind au venit la masa (lucru la care nu s-au asteptat ,si chiar s-au lasat rugati), le spun ce mi-a spus Duhul “ voi sunteti fratii mei “... Cu lacrimi apoi ne-am imbratisat si am multumit Domnului pentru acesta surpriza.

A doua simbata au venit 10 persoane si la despartire i-am rugat sa-mi lase adresa bisericii sa pot scrie un card de multumire. Cine credeti ca erau ? Pastorul, diaconul, sotia diaconului si inca citeva persoane .Venisera de la o distanta de 100 de mile.

Ce minunat Tata avem! Pe-deasupra eram cu toate terminate dar inca nu totul .Vecinii mei s-au mutat dupa un an, si au locuit in rulote si chiar si astazi avem case parasite care nu se mai pot repara .Noi ajusesem sa fim invidiati de toti .

Intr-o zi a venit un ispector sa inspecteze casa ,si ne-a spus ca ne va mai da ceva bani de la guvern .Dar cind am aplicat actele ni s-a spus ca nu ne da mai ales ca noi terminaseram casa si spuneau ca nu mai au bani sa ne mai dea .Noi nu am avut asigurare decit pentru foc nu pentru inundatii .

A mai trecut un timp si intr-o dupa amiaza la adunare pastorul anunta ...daca mai este cineva care are de reparat ceva in casa sa aplice pentru ca guvernul a mai aprobat ceva fonduri. Am luat aplicatia dar 2 saptamini am stat cu ea in buzunar ca fam.mi-a spus:” Mama nu iti mai da nimic." Eu totusi am aplicat .M-am trezit cu un alt inspector sa fotografiaza tot ce se mai putea repara .In casa, afara ,ferestre ca ne miram ce pozeaza atita ca noi nu l-am chemat pentru asta cidoar bucataria ca era florul rupt se lasasem mult in jos.

La o alta saptamina au venit 12 persoane ,strada era plinade masini ale companiilor care venise sa ofere pretul si 3inspector...Ni s-a spus ca in 2 saptamini va incepelucrarea ,dar nu stiam care lucrare cu ce incepe! Au venit si mi-au facut peretii noi la bucatarie ,dusumeaua noua ,toate ferestrele la casa schimbate ,toate firele electrice schimbate ,mi-au bagat izolatie la toata casa ,tevile de apaizolate ,plus ca mi-au schimbat si acopersiul .

Domnul mi-adat o casa nou ,cind nici nu ma asteptam .Daca stiam de la inceput ca dupa nor vine soare nu mai plingeam dupa gunoaie. Astazi am totul nou. Slavit sa fie Domnul! Fara sa am asigurare . Domnul a facut sa mi se repare casa si sa am o casa mai frumoasa ca inainte ,mai durabila si mai calduroasa .Nu avem cuvinte sa-I multumim Domnului .

Doamne ajuta-ne sa fim crestini credinciosi in rugacinue si consacrare !

2 comments:

BenjaminPetricPhotography said...

How great is Our God!
M`a impresionat foarte mult blog`ul d`voastra... Grace be to you, and peace, from God our Father, and from the Lord Jesus Christ.
God bless!

Rodica Botan said...

Liz...you are sweet. Blessings to you and yours. Sint bucuroasa ca ti-a placut, ca asta imi da curaj sa mai traduc sau sa mai scriu...Love in the Lord!!!