18 January 2009

CINEVA TE ASTEAPTA...

“Fii ei se scoala, si o numesc fericita; barbatule I sescoala; si-I aduce laude …Rasplatiti-o cu rodul muncii ei, si faptele ei s-o laude la portile cetatii.” Prov 31: 28, 31
................
culeasa de Robert Strand
John Todd s-a nascut in Rutledge, Vermont intr-o familie de mai multi copii. Mai tirziu s-au mutat intr-un sat in Killingsworth prin anii 1880. La o virsta tinara, amindoi parintii lui John au murit.

O matusa iubitoare a spus ca o sa-l creasca ea pe John care avea doar sase anisori la vremea aia. Matusa a trimis un cal si un sclav, pe nume Caesar sa-l aduca pe John. In drum spre noua casa John are o conversatie draguta cu Caesar.
John: O sa ma astepte acolo?
Caesar: Oh, da…te asteapta sa vii.
John: O sa-mi placa sa stau la ea?
Caesar: Fiule, ai cazut in miini bune.
John: O sa ma iubeasca?
Caesar :Sigur… are o inima buna.
John: O sa am camera mea? O sa ma lase sa am un catel?
Caesar: Totul este pregatit, Fiule. Si cred ca are si ceva surprize pentru tine.
John: Crezi ca o sa se duca la culcare inainte de a ajunge acolo?
Caesar: Oh, nu! Sint sigur ca o sa astepte pina ajungi. Ai sa stii precis, pentruca odata iesiti din padure, o sa vezi luminarea la geamul ei.

Si exact asa cum a spus sclavul, cind s-au apropiat de casa John a vazut luminarea in fereastra iar matusa lui il astepta la usa. Si cum s-a apropiat timid de intrare, ea si-a intins bratele, l-a sarutat si i-a spus ”Bine ai venit.”

John Todd a crescut in casa matusii lui si mai tirziu a ajuns un mare predicator. Matusa lui i-a fost cu adevarat o mama si i-a daruit o a doua casa.

Dupa ani de zile, matusa lui i-a scris ca plecarea ei in vesnicii se apropie… din cauza bolii ce o avea. Si se ingrijora ce o sa se intimple cu ea. Todd i-a raspuns scrisorii ei astfel:

Draga mea matusa,
Cu ani in urma am plecat dintr-o casa a mortii, nestiind incotro ma duc, nestiind daca cuiva o sa-i mai pese de mine, nestiind daca atunci imi va fi si mie sfirsitul.
Calatoria mea a fost lunga dar servitorul tau m-a incurajat. La sfirsitul calatoriei am ajuns in inbratisarea ta si in casa ta. Tu m-ai asteptat si m-am simtit ocrotit…si astea le-ai facut tu din dragoste pentru mine.

De data asta este rindul tau sa pleci. Iti scriu ca sa-ti spun ca cineva este treaz, camera ta este pregatita, lumina este aprinsa, usa este deschisa si cineva te asteapta pe tine special. Stiu precis! De unde stiu? Pentruca odata l-am vazut pe Dumnezeu asteptindu-ma cu bratele deschise in usa casei tale.
…………

No comments: