28 January 2009

ECONOMIA LUMII SI...PERSPECTIVA MEA!!!

Azi dimineata in drum spre lucru m-am oprit la Laura sa-mi beau cafeaua. Din "vorba-n vorba" …(imi place expresia asta veche…asta inseamna ca mai comunicam intre noi)…mi-a spus ca au aratat la "News" ultima tragedie - o familie din Los Angeles, cu 5 copii toti morti. Se pare ca mama si tata au pierdut joburile si au decis sa iasa din incurcatura omorindu-si copii si apoi omorindu-se si ei.
Asemenea situatii te lasa fara cuvinte. Nu exista absolut nici un sens , nici o logica nici o intelegere intr-un asemenea comportament. Chiar atit de mult sa fi pus boarfele astea care le avem stapinire pe noi?
Imi amintesc cind am plecat din Romania fiecare cu cite o valiza , si majoritatea fara sa cunoastem engleza si unii fara sa avem rude in tara asta. Imi amintesc cum am hotarit ce trebuie pus in valize; imi amintesc ca printre primele lucruri care si-au gasit loc in valiza au fost Biblia, Cartea si caietul de cintari si albumele. Asta era tot ce luam cu noi din trecut. Apoi strictul necesar…ciorapi si alte lucruri absolut indispensabile. Mi-mintesc ca toate lucrurile fufu…si care desi scumpe nu erau necesare, au ramas afara din valize, iar in valize si-au luat locul lucrurile cele mai ieftine si mai putin decorative…cele ce ne ajutau cu adevarat sa traim.
Mi-am zis…dar daca ajung din nou la doua valize…e posibil? Dar evreii cum au calatorit 40 de ani? Sintem calatori…ne indreptam spre alte tarmuri. Nu ca mi-as da bucuroasa casa pentru care am muncit…sau oala aia pe care o folosesc cel mai mult…sau computerul…sau portofelul cu carnetul de conducere si vizele...Dar daca pina la urma ar trebui sa caut dupa valiza…cum o fi?
As regreta sa pierd ce am, poate mai mult pentru copii mei decit pentru mine, dar in nici un caz nu mi-as pune capat zilelor. Cind esti copilul Lui Dumnezeu altele sint perspectivele ce le ai, ai un set de valori diferit de restul lumii; sau cel putin ar trebui sa-l ai. M-am gindit ca n-o sa mai primesc atita mail…yeah…si nici biluri…La gindul asta aproape ca ma entuziasmez. Evreii au trait in corturi…Hmmm…n-am fost de mult camping…si o vacanta nu mi-ar strica!!!
Se poate traii si asa? Bineinteles ca se poate. Si atunci de ce anume ne temem? Ce ne stresam asa tare?
La urma urmei imi pare bine ca am fost cindva un emigrant. Am o intelegere realistica a vietii. Criza asta economica nu-mi poate face nimic chiar daca imi ia tot ce am…ca ce e mai important port in mine, iar restul necesar...intra tot intr-o valiza…si o sa ma descurc, ca m-am descurcat si alta data. Si cred ca ma duc sa-mi cumpar o bicicleta cu trei roate…si un cos…si am sa-i pun si un steag…sau doua: unul tricolor si unul american, sa se stie ca-s a doua oara emigranta...

4 comments:

Anonymous said...

Nu cadea in plasa mediei. Ei nu s-au omorit ca si-au pierdit locul de munca. Au avut probleme la servici, au fost sub cecetare ca au facut ceva gresit. Ca sa nu fie de rusine cind se descoperea adevarul au decis sa se omoare. Nu are absolut nimic in comun cu economia.

Rodica Botan said...

auzisem si eu de motivele lor...dar nu exista motive pentru a-ti omori familia...si cei care au mai mult se pare ca sufere mai greu...cam la asta ma gindeam ca cei care au renuntat odata la putinul ce l-au avut, mai pot renunta odata...

folosisem povestea aia doar ca de la ea am pornit in calatoria mea imaginara...

Anonymous said...

Am inteles. Sint frustrata ca media se foloseste de ceea ce au facut ca sa-si inainteze preferintele politice.

Asa este, ceea ce au facut nu au scuze. Cel putin in ce priveste copiii.

Anonymous said...

Este foarte adevarat ca pe multi ne preucupa criza economica.In aceste situatii e bine sa ne incredem in Domnul.noi avem un refugiu.Slava Domnului!