13 January 2009

CE MUTA MUNTII?

Credinta este increderea in lucrurile nevazute; rasplata pentru credinta este sa vezi lucrurile pe care le-ai crezut.
Saint Augustine. Sermons.

“Daca aveti credinta cit un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia:”Muta-te de aici, colo”, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta”.
Matei 17:20

Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile cari nu se vad.
Evrei 11:1

Cu credinta poti sa faci lucruri mici, dar fara credinta, nu poti face nimic.
Samuel Butler 1902 Note Books

2 comments:

Sorin M. said...

Noi ne-am nascut din dragoste si pentru dragoste. Pe pamant trebuie sa invatam sa iubim, caci in ceasul mortii vom avea de sustinut un examen de iubire. Daca aici, jos, vom dovedi un progres suficient, atunci vom avea de trait o vesnicie in Iubire. Pe cand, ori de cate ori ne iubim numai pe noi insine dintr-un egoism instinctiv, comitem o mare gresala impotriva propriului nostru scop, impotriva propriei noastre soarte.
De altfel, sunt doar doua iubiri : iubirea fata de noi insine si iubirea fata de ceilalti si in Dumnezeu.
A trai inseamna sa alegi intre cele doua iubiri.
Vezi Matei 6, 24 si 1 Ioan 2, 10 - 11
Dragostea lui Hristos Domnul sta dincolo de cunoastere si se revarsa cu imbelsugare asupra celor ce o cer.
Daca o vom cere cu credinta, o vom primi. Daca vom stim sa o pastram, o vom avea si ne vom bucura de ea.
Dragostea sa fie curata, fara prefacatorie, duhovniceasca de calitate superioara, cereasca ( Efeseni 5, 21 - 33)

Rodica Botan said...

Sorin, m-am bucurat nespus de vestile tale. Ne-am intristat ca Maria a murit. Unchiu Cornel a fost fratele lui Buna. El a murit inaintea ei. Dupa ce unchiu Cornel a murit, Maria i-a scris o scrisoare la buna, si dupa aia, nu cred ca au mai corespondat prea mult, si uite, am pierdut legatura.

L-am chemat pe tatal meu sa-i spun vestea si s-a bucurat. El era nepotul unchiului Cornel, are 76 de ani. Eu sint fata lui...53, toti oameni batrini de-acuma. Cum unchiu Cornel n-a avut copii, toate rudele sint mai de departe de-acum. Am sa spun si celorlalti pe care ii mai stiu si care au respectata si iubit aceasta familie.

Multumesc din suflet. As vrea sa pun numele autorului la Poezie. Poti sa mi-l dai? Ca nuam stiut de cit Sorin...si am banuit ca tu esti autorul.

Inca odata multumiri...si-mi pare bine ca am dat de tine...