11 January 2009

UN CORDON...DE VIATA...


Robin…o mama singura care muncea pentru ea si pentru fetitele ei si le intretinea dintr-un salariu foarte mic. Dupa ce isi platea chiria si platea pentru ingrijirea fetelor in lipsa ei cind era la lucru, ii mai raminea foarte putin pentru mincare.

Pentruca n-avea bani sa depuna depozit , nu aveau nici macar curent electric. Fara electricitate, nu puteau avea nici apa calda, nici frigider nici unde gati nici lumina si nici caldura.

Traiau de pe o zi pe alta. Robin cumpara doar atita mincare cita le trebuia in ziua respectiva si o tinea intr-o cutie cu gheata. Mincarea o gateau intr-un mic grill cu carbuni, si aveau o lampa de petrol pentru lumina.

In timpul asta, Robin spune, “Imi venea sa mor, simteam ca nu mai exista speranta. Simteam ca nu-mi implinesc datoria mea de mama ca nu pot sa asigur o viata buna copiilor mei…ca nu puteam sa le asigur nici macar nevoile de baza.

Rusinata de acest fapt, Robin nu spunea nimic din toate astea nici familiei ei si nici oamenilor cu care lucra. Si parca nimeni nu observa situatia ei grea….cu exceptia unei vecine. Cum urca mereu scarile catre apartamentul ei seara de seara, Michelle observa ca niciodata nu era lumina in geamurile apartamentului lui Robin. Intr-o zi Michelle si Robin s-au intilnit pe scari… fata in fata si au inceput sa vorbeasca. Din vorba in vorba Robin ii impartasi lui Michelle situatia ei.

Resursele lui Michelle erau destul de restrinse si nu putea face prea mult, dar ceva tot putu sa faca. Asa ca Michelle intinse un cord electric de la apartamentul ei, peste balcon si …direct in apartamentul lui Robin. Acum Robin si fetele aveau lumina si mai puteau sa asculte la radio, lucruri care par neinsemnate pentru restul lumii…pentru cei ce le au.
………………

Citeodata un lucru mic cum este de pilda cordonul electric din povestea asta, ceva neinsemnat, trivial…poate chiar primitiv…poate fi in timp de nevoie un cordon de viata.
Prieten drag, un act cit de marunt poate incuraja si poate da speranta cuiva care este in nevoie si poate sa-i dea curaj si putere pentru inca o zi. Si acelasi lucru poate deschide usa pentru cineva care vrea sa vorbeasca oamenilor despre Dumnezeu.

No comments: