07 January 2009

DESCULT...

From a Devotional
By Vonette Bright

Tradus R.Botan

Rebbecca Manly Pippert in cartea ei “Scuturind solnita” ne spune povestea lui Bill.
Bill devenise credincios in college si il iubea mult pe Domnul. Dar Bill avea un obicei tare straniu…ii placea sa umble descult: pe soare, pe ploaie sau pe ninsoare.

Intr-o duminica s-a decis sa participe la serviciul de inchinare intr-o Biserica din apropierea campului studentesc, unde majoritatea membrilor erau oameni de clasa mijlocie si destul de bine imbracati.
Cind Bill, in picioarele goale si imbracat in jeans a intrat in Biserica , a pasit pe culoarul din mijlocul Bisericii si in cautarea unui scaun liber a ajuns pina la rindul din fata. Negasind nici un loc sa stea, simplu si natural, s-a asezat jos pe carpet.

Cu toti ochii atintiti inspre el, in aceasta neobisnuita situatie, unul din batrinii Bisericii pasii cu pasi rari pe urmele tinarului . Situatia parea interesanta si confruntarea eminenta.

Cind batrinul Bisericii ajunse linga Bill, s-a aplecat…Si ghiciti ce a facut dupa aia? S-a asezat jos linga Bill. Si s-au inchinat Domnului impreuna acolo.
Mi-a placut nespus scena!!!
………………..
Puteti sa va imaginati ce-ar fi facut Domnul Isus in situatia asta? In vremea Lui, fariseii cirteau ca isi petrece timpul cu oameni nepotriviti. Dar El i-a iubit si pe unii si pe altii. Cred din inima ca Domnul Isus s-ar fi asezat si El jos pe carpet si ar fi stat linga Bill si batrinul Bisericii.

Dumnezeu nu vrea ca noi sa discriminam impotriva celor ce arata diferit sau se poarta altfel decit ne purtam noi. Dumnezeu vrea ca si noi sa ne uitam inauntrul oamenilor, la inima lor. Nu conteaza cum arata cineva, si pe ei ii iubeste Dumnezeu. Ni s-a spus ca trebuie sa iubim asa cum iubeste El. Ceva nu e bine cu oamenii care se uita cu dispret la alti oameni. Din pricina hainelor care le poarta? Ca nu au vocabularul prea dezvoltat? Sau au o aparenta mai neplacuta?

Data viitoare cind esti inclinat sa judeci pe cineva care arata diferit , aminteste-ti sa te uiti la ei cu ochii Lui Dumnezeu si cu inima Lui Dumnezeu, si sa-I iubesti cu dragostea cu care ii iubeste El.

1 comment:

Anonymous said...

EXCELENT articol ! Şi eu am aceeaşi plăcere "stranie": de a merge desculţ, oriunde şi oricând.
Toată stima !