18 January 2009

CINE FACE FAMILIA?


DUMNEZEU LUCREAZA LA FAMILIE

“Urmati dar pilda Lui Dumnezeu ca niste copii preaiubiti. Traiti in dragoste, dupacum si Hristos ne-a iubit, si S-a dat pe Sine pentru noi “ca un prinos si ca o jertfa de bun miros” lui Dumnezeu.” Efeseni 5:1,2

Un ingeras curios intreba…”Doamne , ce faci acolo? Lucrezi la un puzzle?”
“Nu”, a raspuns Domnul zimbind…”pun impreuna o familie”.

Ideea parea atit de interesanta incit ingerul a inceput sa puna tot felul de intrebari.

“O familie…tare multe bucatele ai acolo. Pentru ce-s piesele alea mari?”
“Astea-s pentru tati”
“Nu-s prea mari?”
“Nu , ca ei trebuie sa fie puternici. Trebuie sa munceasca mult si sa duca o gramada de greutati. Ei sint in imaginea Tatalui Ceresc si trebuie sa-si ocroteasca familiile lor. Umerii mari sint ca sa poarte pe copii pe umeri si pentru mame sa poata pune capul sa plinga citeodata. Picioarele mari simbolizeaza o fundatie solida. Dar mai pot omori cu ele serpi, si pot sa lase cu ele urme pentruca copii lor, sa le vada si sa-I poata urma” spuse Dumnezeu.

“Si piesele astea frumoase…” intreba ingerul,”astea ce-s?”
“Alea sint mamele” a raspuns Domnul.
“Chiar ca-s frumoase, dar tare fragile, nu-i asa Doamne?”
Dumnezeu raspunse: “Nu te lasa dus in eroare de cum arata. Sint mici si frumoase, dar majoritatea sint mai puternice decit barbatii. Vezi tu…tatii arata foarte duri – lucru care ii face pe ceilalti sa se simta ocrotiti. Mamele au nevoie sa fie frumoase pe dinafara dar sint puternice pe dinauntru. Cea mai puternica forta din lume o au ele…ea este dragostea. In dragoste sint puteri nelimitate. Si ele pot iubii barbati uriti si copii la care le curge nasul, si chiar si animale fara stapin.”
“Ce sint piesele alea marunte?
“Alea sint copii” i-a mai zis Domnul. “Ei fac familiile complete. Tatii si mamele aduc pe lume pe micutii copii, dar eu le dau un suflet fiecaruia. Lucram impreuna sa aducem noua viata in lume. Mama si Tata sint parintii, si la rindul lor cind vine vremea ii invata pe copii lor cum sa fie si ei buni parinti.”
“Vad un puzzle cu o piesa lipsa” zice ingerul…
“Da, nu toate familiile au toate aceste piese, dar ele tot familii sint. Cind Tata este lipsa, Mama ii face si lucrul Tatalui, iar Tata poate sa ia si locul Mamei daca e nevoie…”
Dumnezeu a continuat…”Unele familii au un singur membru, dar si ele sint familii. Cind se simt singuri, atunci un membru al familiei Lui Dumnezeu ii ajuta. Familiile stau impreuna prin dragoste – a Mea si a lor.”

“Sper sa lucreze bine…” suspina ingerul.
“Trebuie” raspunse Dumnezeu. “Familiile sint cele care tin lumea impreuna”.

Quote : “Toate familiile sint la fel, dar fiecare familie nefericita este nefericita in felul ei .”
Leo Tolstoy

1 comment:

Anonymous said...

Este sublim tabloul ! ... Si nu degeaba lumea noastra se indreapta spre haos acum, cand notiunea de familie devine desueta, iar feminismul completeaza treaba ... Sunt de dorit multi genunchi in "zapada" ...

Citatul complet din Lev Tolstoi este:
“Toate familiile fericite se aseamana; fiecare familie e nefericita in felul ei…”; il am si in pagina mea cu vorbe de "aur" ( unde m-am mai inspirat si din cugetarile de pe blogul tau, multumesc ! ).

O saptamana binecuvantata !

PS: Ca bonus, iti trimit un alt citat fain din Tolstoi: "Iubirea ? Ce-i iubirea ? se gândea el. Iubirea stă în calea morţii. Iubirea este viaţa. Tot, tot ce înţeleg, înţeleg numai pentru că iubesc. Tot ce există, există pentru că iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu şi, când mori, înseamnă că tu, o particică din iubire, te întorci la izvorul veşnic al tuturor lucrurilor.”