20 January 2009

TI-E FOAME? IA O FELIE...


Virginia Brasov a iesit de mult la pensie. Si-a crescut si copii, care n-au fost putini...iar acum spune ea...ca se ocupa cu "delivering spiritually pizza" . Cite un verset, cite o bucata tradusa, cite o cintare sau poezie...pe soare, pe nor...cind o dor reumatismele sau nu...ea raspindeste prin intermediul computerului feliile ei de pizza spirituala . M-am hranit si eu adesea din feliile ce mi le-a trimis. Iata una mai jos.

20 IANUARIE LAUDA-L PANA LA CAPAT! (1)

"In clipa cand au inceput cantarile si laudele, Domnul a pus o panda impotriva fiilor lui Amon si al lui Moab si impotriva celor din muntele Seir, care venisera impotriva lui Iuda" (2 Cronici 20:22)
Nu exista nicio lege care sa spuna ca lauda adresata lui Dumnezeu este rezervata zilei de duminica la biserica. Ea poate fi un stil de viata: la serviciu, la scoala, acasa chiar si sub dus. Prin lauda se invoca prezenta lui Dumnezeu impreuna cu interventia Lui directa. Psalmistul spune: "Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea" (Psalmul 34:1). Inainte ca David sa devina soldat sau rege, el l-a ucis pe Goliat cu o prastie si o piatra. Nu iti trebuie o armata pentru a-ti infrange uriasii, ci doar un verset bine tintit sustinut de un strigat de lauda. Lauda este o expresie a credintei; ea este o declarare a faptului ca Dumnezeu este in control. Lauda nu este un lucru la care te angajezi doar cand ai chef. Biblia ne spune ca noi trebuie sa "aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfa de lauda" (Evrei 13:15). Cu cat pretul este mai mare, cu atat rasplata este mai mare!

In Vechiul Testament, cand vrajmasii s-au aliniat impotriva lui Iuda, Iosafat, regele lor a trimis corul in linia intai pentru a-L lauda pe Dumnezeu. Ce strategie nebuneasca. Dar a functionat! Pe masura ce si-au continuat lauda, "Domnul a pus o panda impotriva fiilor lui Amon si ai lui Moab si impotriva celor din muntele Seir, care venisera impotriva lui Iuda", iar acestia au fost infranti. Oricine Il poate lauda pe Dumnezeu cand drumul e presarat cu trandafiri, dar invata sa-L lauzi cand esti in transee si El va infrange pe oricine iti va declara razboi. Un mediu plin de lauda va zadarnici atacurile lui Satan impotriva ta; fiindca el stie ca Dumnezeu "locuieste" in acest tip de mediu (Psalmul 22:3)!

No comments: