13 January 2009

BATISTA...

Dragii mei cititori…cu placere ma uit in fiecare zi si vad cum numarul celor care ma cauta sporeste. Am inceput sa ma rog pentru acest blog. Din cind in cind aflu ca o anumita bucata ce am tradus sau ceva ce am scris a ajuns sa fie “exact” ceea ce avea nevoie cineva sa auda…si asta ma face atit de fericita.

Daca va spun vreodata ceva bun, ceva frumos, vreau sa fie ceva ce vine de la Domnul meu…si sa fie special pentru fiecare din voi. Iar daca va mingiie ceva, as vrea sa fie mina Lui…

Si tare ma bucur ca cititi ce scriu…as vrea sa pot sa stau cu degetul intins catre El tot timpul…asa ca uitati-va la directia unde arat cu degetul, DAR NUMAI ATITA TIMP CIT ARAT SPRE EL!!!

Am mai promis ca anul asta am sa binecuvintez pe toata lumea…Pina acum raportez ca mi-am binecuvintat copii de citeva sute de ori. Am prins curaj si m-am obisnuit deacuma…asa ca trec la voi…Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti si El sa va dea din bogatiile Lui tuturor… tot ce aveti nevoie.
Si acum sa va traduc o bucata minunata.
…………….
Cei mai multi dintre noi tare ne lasam chinuiti de ingrijorari. Scriptura spune “Nu va ingrijorati de nimic.” Corrie ten Boom, un model de incredere in Dumnezeu ne-a spus o poveste pe care o iubesc tare mult.

Ea spune…

Cind am fost in Campul de Concentratie din Germania, intr-o dimineata urita si friguroasa de iarna, m-am trezit cu o raceaLa groaznica. Nasul imi curgea…si ma simteam ingrozitor…

“De ce nu te rogi pentru o batista” imi spune sora mea. M-a bufnit risul. Lumea se prapadea in jurul nostru, eram incuiate intr-un Camp de exterminare unde mii de oameni erau executati in fiecare saptamina, batuti pina la moarte, sau chinuiti in toate formele si Betsie imi sugereaza sa ma rog pentru o batista! “Daca o sa ma rog, ma voi ruga pentru ceva mare…nu un lucru neinsemnat”…i-am zis eu.

Dar inainte sa pot sa mai aduc ceva obiectii, Betsi a si inceput sa se roage: “Tata, in Numele Domnului Isus te rog sa-i faci rost la Corrie de o batista, ca-i tare racita.”

Am dat din cap si am plecat de linga ea. Nu trecu insa mult , si pe cind stateam linga o fereastra , aud pe cineva ca ma cheama. Ma uit si vad o prietena, tot prizoniera, dar care lucra la spital ca se apropie de mine.

“Asta-i pentru tine” zice ea si imi intinde un pachetel. Deschid eu pachetelul si inauntru…o batista. Nu-mi venea sa cred ochilor.”Cum ai stiut ca-mi trebuie una” i-am zis…”Ti-a spus Betsie? Ai stiut ca sint racita?”

Ea a ridicat doar din umeri…”Nu am stiut nimic …am cusut batiste dintr-un cearceaf vechi la spital si parca o voce in capul meu mi-a zis…”du-i la Corrie o batista”…Asa ca asta e un dar pentru tine…de la Dumnezeu”.
……………….
Draga prietene…te sfatuiesc sa-ti duci ingrijorarile, nevoile si problemele in rugaciune Domnului…oricit ar fi de mari sau de marunte. Ingrijorarile au puterea sa te imobilizeze. Dar cind iti pui increderea in Dumnezeu in orice lucru…El te elibereaza.

2 comments:

Anonymous said...

Amin, Domnul sa te binecuvinteze pe tine si pe cei dragi ai tai. Multumim ca ne scrii atitea lucruri, ai un talent deosebit in minuirea cuvintelor. Spor la cit mai multi vizitatori!!

Rodica Botan said...

N-ai ideece ma bucur cind te vad pe-aci...Admir la fel de mult cum stai pe pozitie in tot ceea ce este bun si vrednic de cinste. Blessings to you and your house!