23 December 2008

Vezi Mica Mea Lumina...

Iata un articol din Modesto Bee de astazi in care cea mai mica fata a fratelui Pernes Vasile si sora Pernes Estera din Modesto isi lasa mica ei lumina sa straluceasca. Numele ei este Ruth Pernesh si ea este o inspiratie pentru tinerii de pretutindeni.
UPDATE:
…………………………………….
Ziarele sint pline de vesti rele…si oamenii sau tinerii care sint promovati ca exceptionali in zilele noastre de obicei sint ceva paiate intoxicate din Hollywood sau ceva guri murdare si caractere proaste cam tot de pe acolo. Dar se mai intimpla si lucruri bune si frumoase printre noi, si din nu stiu care motiv le trecem usor cu vederea fara sa le evidentiem si doar zicem si noi…da, foarte frumos…aha…aha...si uitam de ele.
Cu citeva zile in urma am scris un articol despre o tinara din Modesto, ai azi as vrea sa va aduc un update la articolul "vezi mica mea lumina". In cotidianul nostru aparuse atunci articolul depstre Ruth Pernesh in care i se luase un interviu si in acest interviu cu multa seninatate, Ruth spunea ca Domnul Isus este eroul ei, si ca viseaza sa mearga sa studieze la Biola University.
Astazi va aduc vestea ca, Cuvintul Lui Dumnezeu este inca viu si lucrator chiar si in zilele astea grele in care traim si ca " cine cauta gaseste si cine bate i se va deschide"…si ca Dumnezeu raspunde la rugaciuni…si cind o face o face inca in mod miraculos si spectacular. Cine s-ar fi gindit ca Dumnezeu o va onora pentu faptul ca nu s-a rusinat de El?. Biblia spune clar ca Dumnezeu spune "cine nu se va rusina de Mine , nici Eu nu ma voi rusina de el".
Ruthy a depus dosarul pentru Universitate . Cind dosarul a ajuns pe biroul directorului facultatii, acesta a recunoscut-o pe Ruthy din articolul pe care si el il citise…desi nu vad motivul pentru care cineva din Los Angeles ar citi ziarul local din Modesto…si…a acceptat-o fara discutie…si nu numai atit dar i-a trimis o scrisoare speciala si un mic dar.
Craciunul este intr-adevar sarbatoarea darurilor…si nu stiu cum se face dar Dumnezeu este cel care da mereu si noi cei care primim intr-una…Poate logica ar fi ca El este Tatal si noi copii Lui?

5 comments:

Anonymous said...

Deci toti ar trebui sa fim ca ea, doar pentru ca e foarte religioasa. Nu merci.

Da stiu, iar sunt rea, dar nu ma pot abtine. Urasc oamenii care fac parada cu credinta lor si fatuca asta fix aia face. Auzi, role model, jesus christ. Daca tot crede atat de mult ar fi trebuit sa spuna: I do not have a role model, my wish is that my Lord JC will help me the best person I could possibly be. Zic si eu...

Rodica Botan said...

Din intimplare "fatuca" asta e una din fetitele de care m-am ocupat ani de-a rindul cind ma ocupam de copii in biserica. Undeva intr-o cutiuta am o multime de pagini de caiet cu desene de copil mic cu cite o floricica sau ceva pe care scrie "for you Rodica, I love you"...de pe vremea cind abia invata sa scrie. Ea este de asemenea cumnata fiicei mele, Debby.

Intr-o lume absurda, asa cum traim noi , in care majoritatea copiilor din liceele publice se imbraca in negru, isi zic "emo", participa parte din tot felul de ganguri, beau si se drogheaza, fetita asta decide sa-si pastreze credinta, sa nu se rusineze de ea si sa faca cunoscut in fata colegilor ei ca este pocaita. Imi aduc aminte ca nici pe vremuri nu eram mai populari asa zisii pocaiti...Nu stiu cum e acuma?! Mai mult decit atit faptul ca nu este superficiala in credinta ei este demonstrata de faptul ca din memorie citeaza un verset din Biblie potrivit cu intrebarea care i-a fost pusa. Crede-ma...sint multi care s-or fi uitat de sus in jos dispretuitor, si ceea ce a spus ea, nu a spus-o ca sa se faca populara in ochii lor.

Exista un verset in Biblie care spune ca "cine se va rusina de mine si eu ma voi rusina de El ...zice Domnul". Conform acestui verset, ea a procedat corect, dind raspunsuri care sa fie placute lui Dumnezeu, prin faptul ca admite ca este un copil al lui, si ca asta este un lucru important pentru ea. Este ca si cind parintii tai sa zicem nu sint vazuti de bine in societate dar tu ii iubesti si respecti suficient sa spui tuturora..."da, eu sint fiica lor indiferent ce parere aveti voi".
Eu care sint parinte si care am nepoti si care stiu ce greu este sa tii copii pe linie dreapta sa nu o ia razna cind lumea le ofera atitea si atitea alte alternative, mi-am ales cuvintele cu grija, dind si nepotilor mei de inteles ca alegerea fetei asteia sint placute pentru parinti, bunici si Dumnezeu... Copii mereu isi aleg dintre ei conducatorii lor si pe care vor sa-i modeleze...iar eu le spuneam indirect...uite...vezi...asta este un copil cuminte, si chiar si societatea dinafara, cei care nu cred in Dumnezeu de loc, admira faptul ca ea este un copil cuminte, are note excelente, iar colegii ei au apreciat-o pentru ceea ce este si au ales-o in fruntea lor...deci binele poate uneori invinge...este fantastic. Asta din punctul de vedere al unor parinti.

Acuma tu esti tinara, dar banuiesc ca ai mai mult de 17 ani citi ani are copila asta. Ea nu este un exemplu pentru cei de virsta ta...ci pentru cei care sint in liceu si fac tot felul de timpenii...si eu ii cunosc care-s aia de aici si care citesc blogul, sau daca nu ei, atunci parintii lor. In citiva ani isi va fi modificat fraza sint sigura si ar fi sunat mai mult ca a ta...dar deocamdata si fraza spusa de ea este buna

Noi toti am pornit in viata cu elan, fiind convinsi ca vom schimba lumea in care traim. Sint greseli pe care le-am facut in viata , pe care nu mi le-am imaginat ca le voi face. Dar la virsta lui Ruthy, daca cineva mi-ar fi spus pe unde am sa trec si ca am sa fiu autorul unor asemenea situatii, l-as fi scuipat intre ochi. Dar cel putin am pornit in viata cu un set de idei curate si dorinti sincere de bine. Asta este tineretea...Pe parcurs ne dam seama ca sintem limitati...ca ar trebui sa fim mai modesti , ca nu tot ce zboara se maninca. Dar astea sint lectii pe care le invatam pe parcurs.

Viata ne modeleaza tot timpul...citesc unele lucruri pe care le-am scris cu 30 de ani in urma...si unele sint...oh...my Lord...drept cine credeam ca sint?

Nu esti rea...tu ai inceput viata si intelegi ca nu tot ce zboara se maninca. Dar daca ai avea copii, ai vrea sa fie inocenti si sa creada in bine, sa vorbeasca despre acest bine, sa aiba convingeri inalte, idealuri curate, si eroi ca Isus Christos si nu te miri ce tata de la Hollywood...trust me...majoritatea cred ca Brittany Spears or aialalta betiva sau mai stiu eu ce drogat vulgar sint "cool"...

Si bine ai venit pe-aici. Daca mi-ai scrie un e-mail pe adresa perja@sbcglobal.net, si mi-ai trimite adresa as fi bucuroasa sa-ti trimit un card de Craciun. Cu cea mai deosebita simpatie, bachante...God bless you!!!

Anonymous said...

Baccante,

In all actuality, people like YOU make me sick. You don't hide your "beliefs" ... you're free to openly discuss them. Why can't she have the freedom to name Jesus as her role model? Would you have been much happier had she chosen Paris Hilton or Gandhi, rather than a Jewish carpenter? If you don't agree with her, don't read what she has to say. Who are you to cast stones? I would hate for her to have your state of mind. Nu merci.
By the way, communism is over ... so you shouldn't be restating someone's beliefs into your own words. People are FREE to choose whom they want to worship and how to describe it.

Debby

Lia said...

Da, da, cu siguranta El este Tatal si noi suntem copiii Lui... daca vrem... daca Il alegem pe El, nu pe...celalalt.
Felicitari pentru Ruth si pentru alegerea ei inteleapta.
Sarbatori binecuvantate va doresc.

Anonymous said...

Ce e rau ca un crestin sa faca parada de credinta lui? Numai ateii, musulmanii sau indracitii au voie? Ca si crestin fac parada ca am pe Cineva care e mai tare ca oricine...si pe linga asta, e si VIU, nu ca allah, buddah, krishna sau mai stiu eu cine. Deal with it!