01 December 2008

Din Intelepciunea Lui Solomon...

O femeie tare ingrijorata intra in cabinetul medical al ginecologului ei si spuse: “Doctore, am o problema serioasa si am nevoie de ajutorul tau. Deja am un copil de un an si sint din nou insarcinata. Nu vreau sa am copii atit de apropiati ca virsta.”

Doctorul raspunse ginditor…”Ok, si ce ai vrea sa fac eu acuma?”

Ea raspunse…”vreau sa opresc sarcina, si ma bazez pe ajutorul tau pentru asta.”

Doctorul ramase gindit pentru scurt timp, si dupa citeva minute de tacere ii zise femeii.” Cred ca am o solutie chiar mai buna pentru problema ta. Si este mai putin periculoasa pentru tine.”

Ea zimbii multumita gindindu-se ca doctorul a acceptat cererea ei.

Dar el continua…”vezi, ca sa nu trebuiasca sa ai grija de doi copii in acelasi timp, il omorim mai bine pe cel pe care il tii in brate. Astfel ai sa te poti odihni putin inainte de a veni cel care trebuie sa se nasca. Daca tot trebuie sa omorim pe unul dintre ei, ce conteaza acuma pe care-l omorim? Daca il omori pe cel pe care-l ti in brate nici macar nu te mai expui la vreun pericol.”

Femeia se uita ingrozita la el…”nu, doctore, nu…este o crima sa omori un copil”.

“Agreez cu tine”, zise el…”numai ca mi s-a parut din ce ai spus pina acuma ca esti dispusa sa omori un copil si mi-am imaginat ca nu mai conteaza care; am gindit ca cel mai mare e solutia cea mai buna”…si zimbii realizind ca a facut-o sa inteleaga, ca nu este diferenta intre o crima sau cealalta, ca si unul si celalalt erau copii ei…iar crima ramine aceeasi”.

No comments: