05 December 2008

Bei Suficienta Apa?

-Un pahar de apa taie foamea de la “miezul noptii” la aproape 100 % – (concluzia facuta in urma unui studiu universitar).

-Lipsa apei este motivul numarul unul al oboselii din timpul zilei.

-Cercetati preliminarii au indicat ca 8-10 pahare de apa pe zi usureaza in mod substantial durerile de incheieturi la 80 % din cei ce sufera de ele.

-Doar 2% de reducere a apei in organism da nastere la confuzii si pierdere a memoriei de scurta durata, probleme cu matematica de baza si dificultati in a te concentra pe screenul computerului.

-Bind 5 pahare de apa zilnic reduce riscul de cancer la colon pina la 45% plus ca taie riscul de cancer la piept pina la 79%, si in 50% mai putine riscuri pentru cancer la vezica.

6 comments:

Anonymous said...

Mi-am amintit o vorbă a bunicii mele care ne îndemna să nu ne îmbuibăm, sămâncăm cu cumpătare, iar "golul" care rămâne să-l umplem... cu apă! Aşa mai râdeam la ideea de a ne sătura cu apă... dar se păare că avea dreptate.

Interesante informaţii. Chiar mă gândeam că nu bem apă suficentă. Şi acesta este doar un aspect al vieţii noastre nu tocmai sănătoase..

Multă sănătate tuturor!

Rodica Botan said...

Multumesc Alex...am mai citit undeva ca de fapt pentruca mincam mai mult decit trebuie creierul incepe sa confunde setea cu foamea si ca de multe ori cind zicem ca ne este foame de fapt organismul are nevoie doar de apa...

Anonymous said...

Apa misca-n lume toate
Iar celor ce bea din ea
Le da viata, sanatate
Apa-i bautura mea.

Rodica Botan said...

Mult imi placi piriu de munte...
:)

A.Dama said...

La noi se spune ca e nevoie de 2 litri de apa zilnic.

Dar din Apa Vietii care-i ratia pe zi?

Rodica Botan said...

Din apa vietii daca bei odata nu ti-e mai sete niciodata...
:) Aia apa!!!

Mie mi-ar place sa fie si mincarea vietii...ca tot flaminda umblu mai nou...