03 December 2008

Telina Fiarta...Sau Rabdari Prajite...

Unele zile sint mai interesante ca altele…Ma intreb cum o sa fie ziua de azi, pe care am inceput-o cam asa: pe cind sa imi usc parul a sarit siguranta si am ramas fara curent in baie…Cind m-am urcat in masina fiind deja tirziu, vad ca n-am benzina si trebuie sa ma opresc sa-mi umplu rezervorul ca sa nu fac pana prostului, iar cind ajung la lucru, iara tirziu... gasesc oamenii din departament vorbind de ultima noutate de la "Discovery Channel"…procreerea in spatiu. Pe pamint este criza economica si noi platim taxe ca sa se trimita in spatiu doi oameni ca sa experimenteze…procreerea in spatiu. Pe pamint avortam copii, dar acuma vrem sa se creeze viata acolo unde nu exista forta de gravitatie. Cred ca nu mi s-a uscat inca bine parul dar deja incepe sa se increteasca pe la virfuri de la ultimele stiri…

Ce-mi mai trece prin cap? Aseara venind de la lucru din masina am chemat-o pe Laura sa vad care-i meniul? Mi-a zis ca e telina fiarta. I-am spus sa o manince ea cu tot neamul ei ca eu prefer sa stau nemincata. Dupa vreo jumate de ora de condus, am chemat-o inapoi, resemnata…si am intrebat-o daca i-a mai ramas ceva telina…ca daca nu maninc nimic iara incep sa ma gindesc la pogacelele alea chinezesti facute din carton...Mi-a zis…"sure, mom…iti aduc cind vii acasa…" Locuieste la 2 minute de mine. Am ajuns acasa si disperata de foame am inceput sa-mi imaginez telina, sa-mi fac pofta de ea…A venit Laura cu doua oua fierte si o rosie. A zis ca ea a citit si poate sa inlocuiasca unele lucruri. M-am bucurat…si undeva inauntru meu am topait de bucurie.
Am mai pus in farfurioara o bucatica mica de brinza telemea si citeva feliute de ceapa, de gust. S-a uitat Laura urit la mine dar m-a ingaduit…Probabil ceva in privirea mea i-o fi spus sa nu intinda coarda ca se rupe... Nu piine…M-am rugat…E greu sa te rogi pentru piinea cea de toate zilele cind dieta nu-ti permite sa maninci piine...si mi-am amintit ca de obicei ma rog pentru mai mult decit ce aveam in farfurie…

Am mincat jumatate din ce aveam in farfurie…si desi am decorat farfuria cu mincarea ce-o aveam sa para mai mult…tot doua oua si-o rosie erau acolo…Am mincat un pic si i-am zis la Laura ca iau o pauza…sa mi se para ca sint obosita de atita mincat...si maninc in doua etape…Mi-a zis fata ca sint "mean"…adica rautacioasa…Cei de la lucru n-au indraznit inca sa-mi spuna …daca dieta asta mai dureaza mult cineva o sa se sesizeze…
………………
Banuiesc ca de-o vreme am pierdut intelesul cuvintului "imbuibare". Imbuibarea a devenit normalul de fiecare zi. Nu degeaba la unii ni se bulbuca ochii…Stiu ca si la mine in oglinda apare o tipa dubioasa oridecite ori ma uit in directia aia. De aia in ultima vreme evit sa trec prin fata oglinzii…Si tipa respectiva dupa ce ca e multa, are si o privire…asa…oh…nici nu vreau sa o descriu…Am auzit ca daca tin dieta o sa scap de halucinatiile astea…Asta in caz ca va intrebati de ce m-am pus la dieta. Un alt motiv destul de serios ar fi ala ca oridecite ori ma urc pe cintar …parca aud cintarul oftind…"numai cite unul va rog!!!

Acuma inchei ca sint preocupata cu un alt gind. Micul dejun este in fata mea…o ceasca de cafea neagra…dar gindul imi zboara la masa de prinz…oare ce-o fi? Apa prajita?

7 comments:

Anonymous said...

Good morning!
Iti impartasesc durerea, ca si eu tin dieta asta dubioasa!
But you make my day with your comments! Am un ris in mine de la comentariile tale ca mi-e teama ca n-o sa slabesc, ca sti ca risul ingrasa!!! Anyway this diet is a source of inspiration for you! So, keep it up!
See you!
Vio

Rodica Botan said...

Doar n-or fi pus astia in instructii acuma ca si risul e interzis ca atunci chiar ne punem unghia in git!!!
ha-ha...

Anonymous said...

Ha, ha! Aveti un simt al umorului, tare fain, d-na Rodica! Am ras cu pofta la cele povestite. Iar faza de la urmă cu apă prăjita.... e tare hazlie! Ca şi aceea cu cantarul vaicareţ!
Mă gândeam că şi la mine geme şi susăină bietul cântar: "iar vine telefantila să ma cocoseze!"Asa ca il...iert. Dar nu ma iarta el pe mine!
Daca rasul ingrasa, apoi mi-e clar de unde "abundenta" persoanei mele! :-)

Anonymous said...

Mai Rodica ,rabdarile prajite sint mai bune ca apa prajita ,iar daca tot iti e foame maninca si tu gaura covrigului ca Stela Popescu .

Rodica Botan said...

Yeah...o sa dau si de aia...am vazut niste bomboane de tuse prin masina si parca si alea imi faceau cu ochiul...
:)

Anonymous said...

femeie,
nu ri-am scris de mult, ca abia ce mia luat ghipsul si inca nu am inceput terapia si scriu cu un deget, dar am un "fun" cu povestile tale! apa prjita imi aduce si mie aminte de o faza cind nici eu nu vroiam ceapa sau vegetale in mincare si mama imi strecura supa, si eu o beam goala. dar si mie in ziua de thanksgiving mi-a luat foc priza in timp ce imi uscam parul si am ramas fara curent 3 zile la baie si la 2 dormitoare, apoi mi s-a rupt cureau de la aspirator, si m-am ars la mina incercind sa-i arat lui nathan cum sa-si calce camasa, dar TOT am gasit pricini de multumire, si stii ceva? E FOARTE ROMANTIC CU LUMINARI!
te pup, Domnul sa iti binecuvinteze muza!
tamara

Ducesa said...

ce simpatica esti Rodica! se tot uita barbate-miu la mine, ca nu stie de ce rad. pai cum sa nu o fac, esti mortala de-a dreptul. era vorba cumva despre dieta daneza, cea de 13-14 zile?