24 December 2008

THE PURPOSE OF CHRISTMAS - Partea a treisprezecea


SCOPUL CRACIUNULUI
de Rick Warren
tradus Rodica Botan

PRIN CREDINTA

Dumnezeu ne mai spune ca vom fi declarati neprihaniti datorita credintei si nu datorita faptelor…”Credinta pe care o are el, ii este socotita neprihanire”.Termenul teologic pentru fraza “declarati deprihaniti prin credinta”, este “justificare”. Sa fii justificat de Dumnezeu inseamna sa fii facut ”ca si cind” nu ai pacatuit niciodata. Warrantul pentru arestul tau a fost anulat. Invinuirile au fost retrase. Recordul tau este imaculat. Vinovatia nu mai exista. Amenda a fost platita. Ca un computer a carui memorie a fost cu totul distrusa, stearsa, evidenta tuturor pacatelor si greselilor tale este pentru totdeauna stearsa. Si cum s-a intimplat aceasta mare justificare? Prin credinta.

Asa cum parintii doresc si asteapta ca copii lor sa aiba incredere in ei si sa se increada in dragostea lor, Dumnezeu vrea sa inveti sa ai incredere in El.”Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.”Credinta il face pe Dumnezeu sa zimbeasca. Nu este asa de important ce faci…cit este de important in cine te increzi, ca aia te duce in cer.

Ca tinar am fost angajat ca salvamar (lifeguard) trei veri la rind. Oamenii cind simt ca se ineaca intra in panica si este tipic sa dea din miini incercind sa se prinda de orice. Fiecare salvamar stie ca daca incearca sa salveze pe cineva care inca are multa adrenalina nefolosita si care inca incearca cu putere sa se salveze singur, victima mai mult ca sigur va trage la fundul apei si pe cel ce incearca s-o ajute. Un savamar cu experienta stie ca va trebui sa stea la un foot distanta si sa astepte pina cind persoana care se zbate va obosi suficient sa se dea batuta. Apoi devine usor sa il salvezi. Cind in sfirsit victima cedeaza, se relaxeaza, si salvamarul poate sa actioneze fara sa fie impiedicat de zbaterile victimei. La punctul asta, salvamarul pune doar un brat peste victima si inoata inapoi la tarm. Cel inecat n-are de facut nimic altceva decit sa se increada in salvamar. Dar o persoana nu poate fi salvata decit atunci cind renunta sa incerce sa se salveze singur.

Te-ai hotarit sa te opresti din a incerca sa te salvezi singur? Considera urmatoarele: daca ar fi fost posibil sa te poti salva singur, si daca n-ai fi avut nevoie de un salvator, Dumnezeu nu si-ar fi cheltuit enormele eforturi si energii, si dureri ca sa-ti trimita unul. Daca ar fi fost o alta cale, nu crezi ca Isus ar fi ales-o si nu ar fi ales sa moara pe cruce?

N-am idee ce ingrijorari si nemultumiri sau temeri cari dupa tine acuma chiar cind citesti aceste cuvinte. Dar Isus stie, si ii pasa si El singur te poate ajuta - daca o sa ai incredere complecta in El. Isus a spus urmatoarele: “Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine.”

Dumnezeu asteapta sa te salveze. Vrea sa te salveze din pacat si sa te salveze de tine insuti, sa te salveze pentru scopul Lui, si sa te salveze prin har, prin credinta. Dar trebuie sa te relaxezi si sa nu te mai opintesti sa te salvezi singur…da-te batut si ai incredere in Salvatorul tau sa te salveze.

Cu ani in urma , vizitam pe prietenul meu drag Peter Drucker acasa la el. Peter era un adevarat “man of Renaissance”, tatal managementului modern si unul dintre cei mai brilianti ginditori ai secolului douazeci. L-am intrebat pe Peter “ Cum de l-ai acceptat pe Isus Christos ca salvator personal?” El s-a gindit la intrebarea mea citeva secunde, apoi a replicat, “Ziua cind am inteles in sfirsit ce inseamna harul, am realizat ca o mai mare afacere ca asta n-o sa gasesc niciodata.”

Cind Isus era pe cruce platind pentru pacatele noastre, scepticii din jurul Lui si-au batut joc de El si l-au batjocorit spunind,”Daca esti Tu Fiul Lui Dumnezeu, pogoara-Te de pe cruce!”. Bineinteles ca Isus nu i-a bagat in seama pentruca nu ca sa le raspunda lor venise El pe pamint. Si nu venise sa se salveze pe El insus, ci venise sa te salveze pe tine.

Ce ai de pierdut sa spui “da” Lui Isus? Ai sa pierzi vinovatia, insecuritatea, lipsa unui scop in viata, teama de moarte, starea de neajutorat, rusinea, anxietatea, slabiciunile, si alte multe bagaje ce le cari atunci cind incerci sa traiesti fara ajutorul si indrumarile Lui Dumnezeu. Cine poate refuza o asa oferta? Si totusi Dumnezeu te lasa sa alegi. Poti sa alegi sa traiesti o viata egoista de egocentrist, separat de Dumnezeu, sau, alegi sa iti intorci mintea si inima ta de pe drumurile tale si sa il urmezi pe Isus (asta se numeste pocainta). Apoi cere-I iertare pentru toate pacatele tale, si pune-ti toata increderea in Fiul Lui Dumnezeu, Isus, si in ceea ce deja a facut pentru tine.

No comments: