25 December 2008

THE PURPOSE OF CHRISTMAS - Partea a optisprezecea


SCOPUL CRACIUNULUI
de Rick Warren
tradus Rodica Botan

DESCHIDE-TI CADOUL DE CRACIUN

Daca ai sacrificat tot ce ai avut ca sa-mi cumperi mie un cadou nepretuit si personal de acest Craciun si eu nu mi-am facut timp sa-l deschid inca, oare cum te-ai simtii? Ai fi suparat, nemultumit de actiunile mele, ranit si minios de respingerea mea si nesimtirea mea fata de dragostea si generozitatea ta. Iar pentru mine, cadoul tau ar fi fara valoare daca nici macar nu l-am deschis si inca sta undeva intr-un colt de camera. Beneficiul ce-l am de la acest dar este… zero.

Este de neconceput cum atiti de multi oameni celebreaza Craciunul in fiecare an al vietii lor fara sa deschida niciodata cel mai mare, mai generos si mai scump dar primit de Craciun . Isus Christos este darul Lui Dumnezeu pentru tine. Impachetate in persoana Lui Isus Christos sint toate beneficiile si binecuvintarile mentionate in aceasta carte - si inca multe altele! In Isus trecutul tau este iertat, primesti un scop de viata si capeti o casa in cer. De ce mai celebrezi Craciunul daca tu nu deschizi cel mai pretios cadou dintre toate cadourile?

Numele Isus inseamna de fapt “Dumnezeu salveaza”. Acum Isus iti spune “Pot sa inlocuiesc fraustrarea din inima ta cu pace. Pot sa inlocuiesc vinovatia si rusinea ta cu iertare. Pot sa inlocuiesc ingrijorarile tale si nelinistea cu confidenta. Pot sa inlocuiesc depresia ta cu o speranta reala. Pot sa umplu golul tau cu lucruri insemnate si scopuri . Daca ai sa ai incredere totala pot sa inlocuiesc confuzia cu claritate. Dar n-am sa sparg usa inimi tale. Tu trebuie sa ma inviti inauntru”.
Esti gata sa faci asta?

Nu conteaza daca esti Catolic, Protestant, Evreu, Musulman, Budist, Hindus, Mormon, sau n-ai nici o religie sau nici o cunostinta sau credinta. Dumnezeu nu l-a trimis pe Isus sa ne aduca o religie. Isus a venit sa faca relatia dintre oameni si Dumnezeu posibila. “Si nu numai atit, dar ne si bucuram in Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Christos, prin care am capatat impacarea.”

Cu multi ani in urma m-am rugat o rugaciune simpla de dedicare care mi-a schimbat viata.

“Draga Doamne, multumesc ca L-ai trimis pe fiul Tau Isus, ca sa-l pot si eu cunoaste. Multumesc ca ma iubesti. Multumesc ca ai fost cu mine toata viata mea chiar si atunci cind nu te cunosteam si nu stiam ca esti cu mine. Am realizat ca am nevoie de un salvator sa ma scoata din robia vietii mele pacatoase, sa ma salveze chiar si de mine insumi, de obiceiurile mele, de durerile mele si naravurile ce mi-au distrus viata. Te rog sa ma ierti pentru pacatele mele. Vreau sa ma pocaiesc si sa traiesc viata pe care tu ai intentionat sa o am. Fii Tu Domnul vietii mele si salveaza–ma prin harul Tau. Salveaza-ma de pacatul meu, si salveaza-ma pentru scopul Tau. Vreau sa invat sa te iubesc, sa am incredere in Tine, si sa devin ceea ce vrei Tu sa devin. Multumesc ca m-ai creiat si m-ai ales sa fiu parte din familia Ta.Chiar acum, prin credinta accept darul Craciunului, care este Fiul Tau Isus Christos. Umple-ma de pacea Ta si asigurarea ca pot sa fiu un facator de pace, si ajuta-ma sa impart acest mesaj de pace cu altii, in Numele Tau ma rog, Amin.

Cind citesti aceasta rugaciune poti sa o consideri ca rugaciunea ta daca simti acest lucru. Si daca ai considerat ca fiecare din gindurile astea iti apartine, eu te felicit si te invit in familia Lui Dumnezeu. Biblia spune ca cerul intreg se bucura orideciteori cineva isi daruie viata Lui Isus. Daca ai acceptat acum darul iertarii Lui Dumnezeu prin credinta, ingerii din ceruri sarbatoresc chiar in acest moment intoarcerea ta.

CE AR TREBUI SA FAC ACUMA

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa spui altora despre decizia ta de a-ti darui viata Lui Christos. Daca ei vor intreba”ce inseamna asta?” da-le si lor sa citeasca aceasta carte. Poate chiar sa consideri sa ai o onomastica pentru Isus ca sa le spui noutatea. Daca ti-ai daruit viata Lui Isus Christos ca urmare a citirii acestor rinduri te rog da-mi de stire. Am sa te ajut sa gasesti o Biserica buna daca nu ai o biserica unde sa mergi, am sa-ti trimit materiale care sa te ajute sa cresti spiritual, si am sa-ti trimit gratuit un abonament la inspiratia zilnica prin e-mail. Trimite-mi povestea ta la adresa rick@thepeaceplan.com
Un alt pas ar fi sa incepi sa participi la clasele de studiu Biblic . Daca nu ai o Biblie, o sa-ti spunem unde sa-ti procuri una. Biserica te va ajuta de asemenea sa fii botezat ca expresie publica a credintei tale. Daca imi vei scrie un e-mail am sa fac tot posibilul sa-ti recomand o biserica buna in aria unde locuiesti.

Al treilea lucru ar fi sa impartasesti mesajul pacii cu altii. Cel mai mare dar pe care-l poti face cuiva este sa il introduci Vestii celei bune.

…………………………….
Toate aceste mesaje de Craciun sub titlul “Scopul Craciunului “ au fost traduse de mine pentru cititorii mei de pe blog.
Daca miracolul nasterii din nou se va intimpla si ma rog Domnului sa lucreze la inima celor care citesc, si daca vor sa scrie autorului acestei carti asa cum dinsul sugereaza, si nu stiti engleza, va stau la dispozitie si am sa va traduc si va ofer asistenta mea pentru corespondenta respectiva. In rest…pacea Craciunului sa ramina cu voi cu toti…Bucuria sa insoteasca aceasta pace si dragostea Lui Dumnezeu sa va coplesasca vietile.
Sarbatori fericite!!!

Rodica Botan”

1 comment:

Tafnat_Paeneah said...

-multumiri aducem lui Dumnezeu pentru Darul Lui nespus de mare dat prin Fiul Sau Isus Cristos.
-multumiri ptr. munca depusa sora scumpa,
-Domnul raplateste credinciosia ta ;
-vegheaza-n asteptare!
-El vine repede!
-Maranata!