23 December 2008

THE PURPOSE OF CHRISTMAS - Partea a doisprezecea


SCOPUL CRACIUNULUI
de Rick Warren
tradus Rodica Botan

PRIN HAR
Ce este harul? Harul este dragostea Lui Dumnezeu in actiune. Har este cind Dumnezeu iti da de buna voie tot ceea ce ai nevoie chiar daca tu nu meriti si nu poti sa-I rasplatesti vreodata. Har este cind Dumnezeu iti rezola cele mai grozave probleme chiar inainte de a stii tu ca ai probleme. Har este fata Lui Dumnezeu cind se uita la greselile tale, scadintele tale si temerile tale. Har este extravaganta Lui Dumnezeu pe socoteala Lui.

Dumnezeu spune: “Stiu ca ai esuat si nu poti sa te ridici la standardul meu de perfectiune…”Caci toti au pacatuit si sint lipsiti de slava Lui Dumnezeu.” Si cum cerul nu va mai fi un loc perfect daca il umplu cu pacatosi , oameni imperfecti, n-am cum sa te las in ceruri daca nu iti rezolv cea mai grea problema, una pe care singur n-o poti rezolva. Ai nevoie de iertare si sa te rearanjez. Asa ca asta-I planul: am sa vin pe pamint ca fiinta umana, si am sa ma sacrific pe Mine insumi din dragoste ca sa platesc aceasta datorie imensa pe care tu o ai datorita pacatului si raului pe care pacatul tau a cauzat. Biblia ne spune:”A sters zapisul cu poruncile lui, care statea impotriva noastra, si ne era protivnic, si l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.”

Craciunul n-ar avea nici o insemnatate daca Isus n-ar fi murit pe cruce pentru noi si ar fi demonstrat ca El este Dumnezeu cind a inviat din morti dupa trei zile in duminica Pastelui. “El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregii lumi.” Murind ca sa te salveze, Isus ti-a platit datoria, a compensat pentru stricaciunile facute de pacatul tau, te-a rascumparat din sclavia celui rau, si s-a dat pe sine insusi ca sa fie pedepsit in locul tau. Asta este ceea ce cinta oamenii cind ii auzi cintind “Amazing Grace” (Maretul Har).

Poate ca ai privilegiul sa fii iubit cu adevarat de cei din jur sau te gasesti complect singur si neiubit de nimeni de Craciunul asta. Cu toate astea trebuie sa te gindesti ca nici un barbat sau femeie nu te va iubi atit de adinc si complect cit te iubeste Isus. Faptul ca a murit pentru tine demonstreaza din prisos.” Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.” Cu cit intelegi mai mult ce a facut Christos pentru tine pe cruce, cu atit intelegi ce significatie are viata ta.

Stii cum a inceput traditia de a darui cadouri la Craciun? Dumnezeu a dat cel mai mare cadou posibil in primul Craciun- darul a fost chiar Fiul Sau.“Multumiri fie aduse Lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare.”

Lumea noastra este plina de oameni fraustrati care nu stiu nici macar ce cauta si nici nu stiu unde sa caute chiar daca ar stii ce cauta. Stiu doar ca ceva le lipseste, ceva este incomplect in viata lor. Este un simtamint real de nemultumire ca viata trebuie sa fie mai mult decit salariul sau asteptarea dupa pensie. Poate si tu ai incercat sa cauti o implinire prin a-ti face o pozitie, un status, oi fi cautat-o in relatii intime, sau bani sau siguranta sau succes, dar …in zadar. Ceea ce nu gasesti si ceea ce ai neaparata nevoie este salvarea. Ai fost facut de Dumnezeu, pentru Dumnezeu, si pina cind nu intelegi acest lucru, viata ta n-o sa aiba nici un sens.

Poate cauti salvarea in locuri gresite: numai daca as gasi femeia sau barbatul potrivit, totul va fi grozav. Numai daca as avea slujba pe care o am in minte, ori de-as primii promotia la care ma gindesc, sau daca as avea un copil, sau sa ma ridic la un anumit nivel finaciar, atunci cu siguranta as avea pace si m-as simtii implinit. Numai daca as avea un corp frumos, daca as putea impresiona pe oamenii care trebuie, sa fiu proprietarul unor lucruri valoroase, sau sa plec in Tahiti, atunci golul din viata mea se va umple.

Raspunsul nu este un loc, un program sau o pastila. Raspunsul este o persoana. Este Isus. Ceea ce iti lipseste este o relatie cu Acela care te-a creiat cu scopul sa te iubeasca. “Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celuice ne-a chemat prin slava si puterea Lui.”

2 comments:

Dan Gheorghe said...

LA MULTI ANI!

Anonymous said...

In Ajun de Craciun, stransi in jurul bradului, cu gândul la Pruncul Sfânt ce s-a nascut pentru noi in pestera din Betleem, sa ne bucuram din toata inima de aceasta Sfanta sarbatoare!

Va doresc din suflet un Craciun binecuvantat, cu sanatate, bucurie, fericire, cu pace si lumina in suflet!

La multi ani fericiti!