05 December 2008

Un Cuvint venit din...Petrosani

ANTRENARE. NU ÎNCERCARE!

"Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi, si va da, dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea" (Fillpeni 3:13)



___La maraton nu incercam sa alergam, ci mai intai ne antrenam, altfel ajungem la epuizare si ne simtim infranti. Antrenamentul de care vorbim nu inseamna sa scrasnesti din dinti, sa stai ca pe ace sau sa ai atitudinea de totul sau nimic fata de lucruri ca rugaciunea si citirea Bibliei. Nu, ci este pregatirea ta pentru a deveni mai sensibil fata de Dumnezeu. Inseamna sa inveti sa faci ceea ce este drept, intr-un mod cinstit si cu un spirit bun.
___Poate scopul tau este sa citesti cateva capitole din Biblie in fiecare zi, dar daca Dumnezeu doreste sa zabovesti asupra unui verset deoarece El doreste ca acel adevar sa fie o realitate in viata ta zilnica?
___Diferenta dintre incercare si antrenare este asemanatoare cu diferenta dintre o barca cu motor si o barca cu panze; pe prima o poti porni si o poti conduce, dar cu cealalta trebuie sa astepti vantul. Domnul Isus a spus: "Vantul sufla incotro vrea, si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul" (Ioan 3:8). Vantul este cel care face lucrarea. Noi nu-l putem porni sau opri. Nu-l putem conduce si nici nu-l putem manipula. Dar asemenea unor buni navigatori, ne putem antrena sa-l "citim" si sa reactionam la el.
___Odata ce invatam sa facem lucrul acesta, umblam prin Duhul in loc sa ne zbatem in trup. Astazi roaga-L pe Dumnezeu sa te ajute sa traiesti in felul acesta.
http://cuvdumnezeu.blogspot.com/

No comments: