06 December 2008

Milwaukee si vecinatatile lui vor tiparii banii lor proprii...

2 Vecinatati din Milwaukee considera posibilitatea de a-si tiparii banii lor proprii pentru folosinta exclusiva in magazinele lor locale. Poate unii credeti ca este vorba despre o gluma…numai ca nu este gluma, ci este realitate.

Locuitorii din Milwaukee si vecinatatile Riverwest si East Side se vor intilni miercuri (miercurea trecuta) sa discute cum sa-si tipareasca noii bani. Ideea in general este ca acesti bani vor fi folositi inclusiv numai in magazinele si businessurile locale incurajind astfel localnicii sa cheltuie banii si sa faca putina miscare de finante. Rezultatele, asa cum spera suporterii, vor fi ca economia va lua avint in timp ce restul natiunii se lupta cu recesiunea.

“Aici sint toti oamneii astia care au bani care se pot cheltui doar in economia locala” spune Sura Faraj, o organizatoare a comunitatii respective care se straduieste sa incurajeze si sa convinga oamenii despre acest plan. Nu vor putea sa cheltuie acesti bani la Wall Mart or Home Depot, dar sint alte businessuri locale de materiale de constructie si alimentare unde ii vor putea cheltui.

Se vor incerca incentive sa incurajeze folosirea banilor locali. De exemplu, ar putea face un schimb de $100 US, pentry $110 bani locali, dindu-le avantajul unui 10% daca cheltuie acesti bani in magazinele locale.

Acesta nu este un concept nou- expertii estimeaza ca in toata lumea exista probabil 2.000 de locuri unde exista bani locali. In timpul depresiei cele mari, multe comunitati au avut banii lor locali. Si este absolut legal. Atita timp cit comunitatile nu creaza monede, sau tiparesc bani care sa semene cu banii federali, organizatiile locale sint libere sa isi creeze banii lor .

6 comments:

Anonymous said...

ce sa mai strice cerneala, sa-i foloseasca pe cei de la Monopoly...

Rodica Botan said...

Aia vin prea scump...
:)

Anonymous said...

Se pun oamenii la adapost de timpuri grele ce o sa vina.....

Rodica Botan said...

In afara de "sub aripile ocrotitoare ale Domnului" nu stiu ce alt adapost va fi bun...

Dar acuma probabil amesii sint ma pregatiti cel putin pentru economie...ei au resursele lor pentru tot ce le trebuie...

Anonymous said...

Am vrut sa scriu mesajul asta la posturile despre diet, dar am zis ca poate nu-l vezi. Daca vrei, poti sa-l copiezi si sa-l postezi acolo.

Am vrut sa-ti spun ca este un site foarte fain, daca vrei sa-ti faci account si sa vezi ca-ti spune citi pounds ai, in cit timp vrei sa-i dai jos, iti spune cite calorii trebuie sa maninci pe zi, poti minca ce mincare iti place, dar in limita caloriilor, cit timp sa faci exercise, au clipurile lor si poti sa faci impreuna cu ei, si dupa aceea iti treci in calendar, te tine responsabila et all. Adresa e www.sparkpeople.com

Sa-mi spui ce parere ai.
Blessings,

Rodica Botan said...

cum termin chinul asta, am sa ma apuc de alalalt, ca deja ma simt mai bine desi n=am fost asa stricta ca Laura si Nicky. Ele au dat jos intr-o saptamina fiecare cite 10 lb.

Dar si eu am dat jos ceva ca astazi am intrat in hainele de biserica mai usor si m-am si uitat in oglinda un pic...tipa de acolo nu ma mai sperie asa tare...
Am sa scriu ceva in curind despre cum merge cura de slabire si am sa pun o poza si am sa copiuez sidul asta care zici tu...in caz ca mai sint fete pe care le intereseaza...Multumesc mult de tot...esti nemaipomenita. Simt ca mereu sintem pe aceeasi unda, Blessings to you too...