02 December 2008

Cura De Slabire...

M-au pus fetele si pe mine la cura de slabire si a dat peste mine tristetea. Va mai amintiti de zilele alea minunate ...cind daca ne era foame, mincam fara sa ne gindim la consecinte, sau sa ne facem griji despre continutul produselor alimentare: daca au colesterol, cite calorii, daca au mult zahar, prea multa sare, carbs …? Unde sint zilele alea binecuvintate cind problema era sa fie mincare…si cu cit mai buna si mai multa...cu atit mai bine? Am plecat de la piine intermediara…si am jinduit dupa piine alba, ca sa trebuiasca sa mincam piine cit se poate de neagra, ca aia e mai sanatoasa dar ironic...si mai scumpa.

Numai ginditi-va la scenariul urmator. Ma straduiesc din rasputeri sa tin dieta asta stricta, care are in meniu printre alte bunatati, spanac oparit si telina fiarta…nu…nu impreuna…ci la mese diferite ca sa-ti strice gustul pe mai mult timp …si sa-ti faca matele sa clipoceasca in nestire ca damblagite. Dar la un moment dat o foame de lup da peste mine si maninc un mar, un simplu mar…nici prea dulce, nici prea zemos.... Asa ca, intrebata de fiica mea ce am mincat, recunosc umila si vinovata ca am mincat ceva in plus decit mi se spusese si zic eu in mintea mea ca marul e inofensiv…Numai ca sa aud intrebarea…pusa si cu un ton incriminatoriu..."cit a fost de mare marul?". Si sa nu-ti sara toti bumbii ?

Am ajuns sa visez la cutii de carton. Am vazut la televizor ca in China aia le macina si fac ceva chifle din ele…la urma urmei contin si alea ceva fibra, nu? Si cu zahar pudra…Mmmm…pot fi delicioase!!! Cred ca am inceput sa am halucinatii!!!

Ma uit afara pe fereastra…ce gazon frumos…si verde…parca vad sabiutele alea mici de iarba... proaspete…crude...si ceva flori de papadie…oare ce gust sa aiba? Dar daca pun citiva stropi de ulei si un pic de sare, piper si ...otet?
……………………..
Am devenit constienta de un fapt real …astazi, ceva se intimpla pe aici pe la lucru, ceva neobisnuit. Nu s-a prea apropiat nimeni de biroul meu…iar cei care au facut-o n-au stat de loc la povesti...incep sa intru la banuieli…Ceva…ceva se intimpla…oare ce?

8 comments:

botan said...

Hang in there, you'll be glad when you see the results. Eu ieri la mami am mirosit niste firmituri de chec si le-am pus inapoi.

Rodica Botan said...

ok...ok...incerc...daca nu am sa incep sa delirez de foame sau sa devin agresiva sa cheme astia pe cei cu halate albe sa ma ia...
:)

Anonymous said...

Trebuie sa sti ca dupa o virsta....nu se mai dau jos kilogramele cum am vrea noi...

Dar incearca dieta asta: move more, eat less. Ce e fain, e ca poti minca orice, dar nu in cantitati industriale...;)

Dincolo de gluma, si eu ziceam ca nu-i corect. Am venit din RO unde piinea si laptele si celelalte erau la cartela, nu puteam minca pe saturate, si aici, unde poti minca orice si oricit...trebuie sa socotesti toate caloriile. E corect asta??

Anonymous said...

:)) am ras cu lacrimi si eu si colegii din birou.

te refereai la mirosul de telina... sau la faptul ca incepi sa devi transparenta de foame... atunci cand spuneai ca nu se oprea nimeni la povesti la biroul tau? :)

Mai bine revi la cura cu fasole, repetata de cat mai multe ori pe zi :P

Rodica Botan said...

E adevarat Cristina si problema este ca nu prea fac miscare. In fata computerului cite 10 ore pe zi la servici, 2 ore de condus masina si acasa ma protapesc in fata computerului din nou...

Rodica Botan said...

Cristi...foamea te face agresiv...cred ca n-am avut manierele cele mai elegante ieri...sper sa le indulcesc astazi...pina nu-mi pune careva o bomba sub scaun...ha-ha...

Anonymous said...

Sotul meu spune ca din toate vegetalele "carnea "este cea mai buna .Chiar am avut discutie cu el.Am facut o rulada cu spanac si brinza proaspata ,ce credeti ca a mincat,nu ii place spanacul,imi spune ca parca este ceva....de vaca .Pai ii spun nu spanacul e de vaca ci brinza........
Adevarul e ca nimic de regim nu are gust .Si eu ma gindesc de multe ori am venit in tara unde e atita risipa de mincare si tu sa nu poti gusta din aceste bunatatii.Plus ca toate curele de slabire trebuie tinute toata viata nu partial ca devii mai grea ca inainte ,am multe prietene care au incercat ,au slabit si acum s-au ingrasat iar .Asa ca e bine sa maninci calculat putin dar des .Eu am slabit in 6 luni 50 de paunti cu o ijectie Byetta dar este numai pentru diabetici .Rodica spor la slabit

Rodica Botan said...

Multumesc Viorica...va spun eu daca o sa am spor or nu...deocamdata...mi-e foame de mor...