05 December 2008

MEDICAL ALERT

Un neurologist spune ca daca ajunge la o victima a strokului in primele 3 ore el poate sa inlature total efectele acestuia…total…. El spunea ca cel mai important lucru este sa recunosti strokul, sa ii dai diagnosticul, si sa incepi sa lucrezi la pacient in primele 3 ore…lucru care este destul de greu, dar fiind faptul ca unele din simptome par lucruri comune, lucruri minore greu de identificat. Din nefericire lipsa de cunostinte elementare in acest domeniu duce la dezastru.
Victima unui stroke poate suferi, creierul va fi afectat atunci cind oamenii nu recunosc semnele strockului, paralizie partiala, etc.
Doctorii spun ca cei care au in miinile lor o victima a strokului pot sa o identifice punind pacientului citeva intrebari:

1. Intreaba pacientul sa zimbeasca.
2. Cere-i sa vorbeasca coherent o propozitie…"afara este cald si bine" de exemplu.
3.Cerei sa ridice amindoua miinile sus.
4. Cere-i pacientului sa scoata limba. Daca limba nu este dreapta si cade intr-o parte sau alta, asta este un alt semn de stroke.

Daca omul are probleme completind cele 4 lucruri de mai sus, cheama ambulanta sau du pacientul de urgenta la spital ca are stroke (cred ca asta este atac de inima daca nu ma insel…)

2 comments:

Anonymous said...

Simptome comune de atac de cord.....Un punct serios referitor la atacul de cord - Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord estedurerea bratului stang. Atentie la dureri intense in zona falcilor. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept in timpul atacului de cord.Nausea(ameteala) si transpiratia intensa sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc.Sa fim atenti.. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai bune sanse de supravietuire.

Rodica Botan said...

thanks Vio...astea sint informatii foarte importante.