29 December 2008

ITI MAI ADUCI AMINTE...


De Kyle Brown, (16 ani)
Tradus R.Botan

Cind ma uit in urma la anii copilariei o sa-mi amintesc pentru toata viata peripetiile pe care le-am avut si relatia apropiata cu verisorii mei. Eram cinci de toti, incluzindu-l pe fratele meu Jack si verisorii mei Marleigh, Weston and Michael si eu…noi eram cei mai apropiati. In fiecare vara de pe vremea cind eram de sase sau sapte ani, mi-am petrecut ceva timp in compania lor. Si in fiecare vara aduceam acasa amintiri de neuitat.

Acuma, de cite ori ma intilnesc cu verisorii mei, ne jucam un joc pe care l-am numit…”hei…iti mai amintesti…” si ne amintim toate nazdravaniile ce le-am facut in trecut.

“Hey, iti aduci aminte cind Jack a chemat pentru “room service”(a comandat mincare in camera la hotel) la Disneyland Hotel chiar in momentul cind ieseam pe usa afara sa plecam? Matusa Pam s-a suparat asa de tare pe Jack ca a trebuit pina la urma sa plateasca pentru comanda si nici macar n-am avut parte de ea sa o mincam!!!...Yeah…a fost o gluma tare!!!”

“Iti aduci aminte cind Kyle a pierdut la un joc “Spoons” si l-am facut sa vinda prune in cornet de hirtie, la drum si imbracat cu o rochie violeta si cu o tabla in jurul gitului care spunea “Baiatul Pruna”? Yeah…si elicopterul politiei si o masina de patrol police au fost trimise sa cerceteze ce se intimpla in urma unui telefon facut de o doamna care i-a informat ca ceva suspicios se intimpla pe strada noastra si ca cineva dubios solicita bai?”

Iti aduci aminte cind Jack si-a petrecut un weekend intreg in Lake Tahoe incercind sa vorbeasca ca si Jim Carrey? Si tot ce scotea din gura erau bucatele de fraze din filmele lui Carrey?”

“Va aduceti aminte cind eram cu totii intr-un magazin auto, Good Guys , si Weston a decis sa testeze aparatul de video camera care arata imagini pe screnul mare din magazin punind aparatul in pantaloni ? Si …chiar ca a atras atentia la toata lumea din magazin…”

“Va mai amintiti cind…” Si ore in sir se deapana amintirile.

Intr-o vara noi cinci ne-am dus cu matusa Kathi si Nana (bunica noastra) in Palm Springs. In timpul zilei temperatura s-a ridicat la 115 grade afara iar bazinul de inot avea o temperatura de 100 grade. Asa ca , din cauza caldurii ne-am gindit sa ne ducem in cel mai racoros loc de prinprejur unde era aer conditionat…la mall.

Acolo ne-am bagat intr-un magazin care vindea lucruri pentru casa. O sectiune mare din magazin avea doua rafturi uriase cu tot felul de perini. Michael a decis ca ar fi hazliu sa-l ingropam sub toate perinele alea frumoase. Si bineinteles…ca restul ne-am executat. In mai putin de doua minute, toate perinile de pe rafturi erau peste Michael si facusem o piramida de sub care nu-l mai putea vedea nimeni. Rideam si ne distram de constructia noastra cind o doamna mai in virsta care lucra in magazin s-a apropiat de noi. Imediat noi cei patru de la suprafata ne-am luat zborul rizind de mama focului in timp ce batrina doamna se apuca sa puna inapoi pe raft piramida de perini lasate de noi acolo. Si cum punea ea perina cu perina deodata Michael care nu stia ca noi plecaseram, sare de acolo zbierind “Raaaaahhh!”

Doamna cea in virsta a sarit sarmana trei feet in aer si a inceput sa tipe ca toata lumea din magazin s-a intors sa vada ce i s-a intimplat. Michael realizind ca nu noi eram cei ce-l dezgropau de perne a sarit si el in sus si a luat-o la fuga.
Inainte sa realizam despre ce-i vorba el ne ajunse din urma si zbiera la noi…:”fugiti…fugiti” Si ne-am pornit cu totii la fuga. Si am fugit prin mall pina cind matusa si bunica au realizat ca am facut cu siguranta ceva prostii, de fugim asa ca scapati din pusca. Ne-am oprit cinci magazine mai departe in Millers Outpost si ne-am prefacut ca ne uitam la marfa…Dar cind matusa Kathi ne-a ajuns a trebuit toti cinci sa ne reintoarcem la magazinul cu pricina si sa punem perinile inapoi pe rafturi. Si apoi sa ne cerem iertare doamnei aceea in virsta, care nu prea a fost fericita sa ne vada a doua oara in magazin, si nici pe matusa sau bunica care ar fi trebuit sa aiba grija de noi…dupa spusele ei.

Dar povestea asta este una dintre cele mai frumoase si noi o numim”incidentul cu perinile” si isi are locul ei in jocul nostru… “Hey , iti mai amintesti”… Cred ca o sa jucam jocul asta pina cind om fi batrini si o sa stam si o sa ne leganam singuri de batrini ce sintem…

……………….

Vine revelionul…timp de gindit la trecut si facut planuri de viitor. Timp de distractie pentru unii. De ce nu ne-am distra in mod placut, amintindu-ne de cele mai dulci si mai frumoase clipe ale trecutului…

Ascultam odata la emisiunea “Focus on the family” cu Dr James Dobson, si invitata din ziua respectica spunea ca ea tine pe masa de cafea intotdeauna un album de familie. Spunea ea ca este important ca cei din familie sa-si aminteasca clipele frumoase petrecute impreuna. De multe ori situatii neplacute apar intre soti si parca uita complect motivul pentru care sint impreunna si dragostea pe care au impartasit-o odata. Pentruca lucrurile urite au defectul asta sa acopere totul, sa inghita totul sa lase impresia ca domina si distrug totul pentru totdeauna. Dar uitindu-te intr-un album, vei gasi imagini cunoscute ale unor clipe valoroase pe care nu vrei sa le uiti, clipe care au dat sens vietii tale, clipe care merita pastrate mereu , mereu in inima si mintea noastra.

De revelion poate ca , daca il petrecem in familie n-ar fi rau sa ne intoarcem privirile spre trecut si sa ne intrecem in a ne amintii tot ce-a fost mai bun in anul care a trecut…in anii care au trecut.

Tendinta societatii noastre este sa ridice, sa scoata in evidenta sa promoveze tot ce este urit, rau, tot ce insulta ochiul si inteligenta noastra. Nu putem controla ce se spune la radio, televizor sau in autobuz…dar putem controla ce se vorbeste in bucataria noastra…la sarbatorile noastre.

Va doresc tuturor binecuvintari din plin si sa va petreceti sfirsitul acestui an si inceputul noului an cu ginduri bune, cu sperante noi si facind din ceea ce aveti ce se poate mai bun. Daca nu avem altceva care sa schimbam in bine, exista totdeauna atitudinea pe care o putem schimba in bine…si ea va face o diferenta remarcabila in viata noastra si a celor de linga noi. Blessings!!!

No comments: