05 December 2008

Cuvintul Zilei...

"Templu Duhului Sfint"
"…Numai in privinta Tronului voi fi mai mare ca tine" (Genesa 41:40)
Sint responsabil in fata Lui Dumnezeu pentru felul in care imi controlez trupul meu daca sint sub autoritatea Lui Dumnezeu. Pavel spune ca el n-a "omis, pus la o parte iertarea Lui Dumnezeu" -ca sa o faca inefectiva (Galateni 2:21). Iertarea Lui Dumnezeu este absoluta si fara limite, si lucrarea de salvare facuta de Domnul Isus este completa si incheiata pentru totdeauna.. Nu sint in proces de a fi salvat; am fost deja salvat. Salvarea este tot atit de eterna ca si Tronul Lui Dumnezeu, dar trebuie sa-mi fac si eu lucrarea si sa pun in lucru si sa folosesc ceea ce Dumnezeu a investit in mine. Sa lucrez "in " aceasta salvare (Filipeni 2:12) inseamna ca sint responsabil de darurile ce le-a pus in mine, ca sa le folosesc. Mai inseamna ca trebuie sa reflect prin ceea ce traiesc si exist in trupul meu traind o viata ca a Domnului Isus, nu in mod misterios si secret ci deschis si autoritar. "Imi disciplinez trupul si il aduc in supunere"…(1 corinteni 9:27). Fiecare credincios poate sa-si tina trupul sub un control absolut. Dumnezeu ne-a dat responsabilitatea sa stapinim in intregime "Templul Duhului Sfint". Incluzind gindurile si dorintele noastre (1 Corinteni 6;19). Sintem responsabili de aceste lucruri. Si nu trebuie sa permitem nici o abatere.
Dar cei mai multi dintre noi sintem mult mai severi in judecata altora decit judecata noastra personala. Pentru noi si scadintele noastre gasim scuze, in timp ce condamnam aceleasi lucruri sau lucruri similare in altii pentruca noi nu avem toti aceleasi slabiciuni si sintem inclinati din natura noastra sa avem diferite scadinte.
Pavel spune,"Va implor dar…sa va dati trupurile voastre ca o jertfa vie…" Romani 12:1). Singurul lucru pe care trebuie sa il decid este: daca agreez sau nu cu Domnul si Stapinul meu in privinta trupului meu ca sa devina Templul Lui. Odata ce agreez, toate regulile, legile si cerintele cu privire la trupul meu sint adunate intr-un singur adevar -acela ca trupul meu este cu adevarat "templul Duhului Sfint"

1 comment:

Anonymous said...

Buen comienzo