11 December 2008

THE PURPOSE OF CHRISTMAS

PARTEA A DOUA - Rick Warren
SCOPUL CRACIUNULUI
Psalmul 118:24
“Aceasta este ziua, pe care a facut-o Domnul; sa ne bucuram si sa ne veselim in ea!”
Craciunul este un party. Si este chiar mai special decit atit, este un party pentru ziua onomastica, iar acestea exista ca sa fie celebrate. De aia spunem “Merry Christmas”, adica “Un Craciun fericit!”.

In mod ironic insa , la sarbatorile astea de Craciun, persoana pe care ar trebui sa o celebram este total ignorata. Nici macar nu este mentionat acolo numele Lui. Chiar daca Isus este motivul celebrarii de sezon, adesea este trecut cu vederea, sau doar mentionat in rindul altor personaje celebre cum este Rudolph, omul de zapada Frosty, Santa Claus, Grinch, elfs, si o lunga lista de caractere fictive.

In timp ce scriam cartea asta, am decis sa fac un studiu al celor ce fac cumparaturi de Craciun. Si m-am dus si am intrebat oamenii…”ce celebrati voi de Craciun?” Si cele mai multe raspunsuri n-au avut nimic de a face cu Isus. Iata citeva raspunsuri:
-Celebrez pentruca am trecut cu bine inca un an,
-Celebrez faptul ca sint acasa cu familia mea,
-Celebrez ca am primit o premie de Craciun,
-Celebrez pentruca fiul meu este acasa din Iraq,
-Celebrez pentruca candidatul pentru care am votat a fost ales,
-Celebrez ca am terminat cu cumparaturile,
-Nu celebrez nimic…doar incerc sa supravietuiesc…

Pregatirea de Craciun poate sa fie multa munca, mai ales pentru mame. Cu atita presiune ca sa cumpere cadouri, sa trimita felicitari, sa decoreze casele, sa atirne lumini, sa mearga la partyes, si sa curete la sfirsit, ramine mult prea putin timp ca sa celebreze adevarata insemnatate a Carciunului.

Primul motiv al Craciunului este acela de a celebra.
Am inteles asta din ceea ce a spus ingerul cind a aparut prima data pastorilor in Cimpia Bethleemului. Dumnezeu ne-a trimis o solie minunata care este cauza bucuriei noastre, a celebrarii, a acestui party…

Luca 2:10
“Nu va temeti caci va aduc o veste buna,care va fi o mare bucurie pentru tot norodul.”
Vestea cea buna de la Craciun merita sa fie celebrata pentru trei motive Este personala: “Va aduc voua”, este pozitiva “O veste buna” si este universala…”pentru tot norodul”.
Nu conteaza cine esti, nu conteaza ce ai facut, unde ai fost, sau incotro te duci, asta este o veste buna pentru tine.

Un magazIn national obisnuia sa aiba o rubrica intitulata “News You Can Use” (vesti pe care le poti folosi). Totdeauna am citit sectiunea aia prima. Ingerul ne-a adus o veste pe care o putem folosi. Ce-a mai buna veste din lume: Dumnezeu te iubeste! Dumnezeu este cu tine! Dumnezeu este pentru tine!

No comments: