20 December 2008

THE PURPOSE OF CHRISTMAS - Partea a saptea

SCOPUL CRACIUNULUI de Rick Warren

UN TIMP PENTRU SALVARE
Cind a venit momentul potrivit, Dumnezeu si-a trimis pe Fiul Sau. El a venit ca fiul unei mame de natura umana si a trait sub legea evreiasca. Galateni 4:4.
Cu ani in urma stateam in masina mea care era parcata si imi asteptam sotia, pe Kay sa iasa dintr-un magazin. Amy, fetita noastra avea trei ani si era in centura de siguranta in scaunelul de copii, pe banca din spate. Fraustrata ca trebuia sa astepte pe caldura si legata de curelusele care o limitau in miscari, si-a scos capul pe fereastra si a strigat…”Te rog Doamne, scoate-ma de aici!”. In felul ei , ea striga dupa un salvator…
Pentruca nu putea sa-si dea singura libertatea, fetita mea avea nevoie de cineva mai mare si mai puternic sa o scoata din situatia respectiva. Te-ai simtit vreodata asa? Ca toti am trecut pe-acolo. Poate te simti asa chiar acuma de Craciunul asta. Poate ca si tu ai vrea sa strigi…”Te rog , Doamne, scoate-ma de aici!”

Al doilea scop al Craciunului este SALVAREA. Salvarea este definita in mod tipical ca eliberarea de pacat, de noi insine si de iad. In mod definitiv include aceste lucruri dar mai imbratiseaza si pe altele. Nu sintem salvati numai de ceva rau, sintem salvati si pentru ceva bun. Biblia spune ca “in Isus Hristos, Dumnezeu ne-a creat sa facem lucruri bune, pe care Dumnezeu le-a planuit dinainte ca sa fim in viata.”

Dumnezeu are un scop mare si un plan bun pentru viata ta. Salvarea mai inseamna ca ti s-a dat libertatea si puterea sa implinesti voia Lui Dumnezeu in viata ta.

Anuntul salvarii pentru oricine din lumea asta care vrea sa-l accepte este a doua declaratie a ingerului de buna vestire pastorilor din Bethleem in primul Craciun. “Astazi…vi s-a nascut un Mintuitor , care este Isus Domnul” Luca 2:11

Bagati se seama ca Mintuitorul este “pentru voi” (vi s-a nascut). El a venit pentru ca tu sa beneficiezi. Isus este un salvator personal. Ce inseamna asta? Cind cineva spune…”Isus Christos este salvatorul meu personal” sau daca cineva intreaba,”ai fost salvat”?…oare la ce se refera?

Este posibil sa nu fi dat prea mare atentie nevoii tale de un salvator sau de ce ai avea nevoie sa fi salvat. In cercetarile mele si analizele pe care le-am facut asupra acelora care fac cumparaturi de Craciun, am intrebat ”de ce ai avea nevoie sa fi salvat?” si iata varietatea raspunsurilor ce le-am primit:
- De ingrijorari,
- De costul benzinii si a datoriilor mele,
- De oamenii care mi-au facut rau,
- De rautatea mea,
- De trecutul meu-ca nu pot sa-l las in urma,
- De obiceiurile mele rele,
- De mine insumi.
Cind oamenii se gindesc la o salvare personala, adesea au un concept tare ingust despre salvare; gindesc ca salvarea este doar de la iad.Dar Dumnezeu are mult mai mult in minte decit asigurare de foc cind a trimis pe Domnul Isus sa ne fie Salvator. Darul Lui Dumnezeu, al adevaratei salvari este libertate, scop si viata in cele trei dimensiuni: ale trecutului, ale prezentului si ale viitorului tau.

Deci :Isus te salveaza de ceva.
Isus te salveaza pentru ceva.
Isus te salveaza prin ceva.

No comments: