26 February 2010

VA RECOMAND ...DOUA MIINI HARNICE!

http://www.etsy.com/shop/craftsbymanuella
N-as vrea sa credeti ca pling dupa castravetii din Egipt... Dar sint lucruri din copilarie, din tinerete, carora le duc dorul. Am locuit primii doisprezece ani din viata mea in casa bunicii mele dinspre tata. In casa aia m-am si nascut...O casa de lemn tare mica...dar au incaput acolo atitia oameni, atitea vieti... si atitea amintiri. Buna mea locuia pe aceeasi strada cu sora ei si cu fratele ei si familia lui. Seara de seara, dupa terminarea lucrului , pe inserate, veneau pe rind femeile cu lucrul de mina...Mi-amintesc de Matusa Mariuta, sora lui buna, de Tanti Florica, cumnata bunicii mele, de Rely, o nepoata de-a lui buna si mama mea...Toata lumea strincalea...Tanti Florica desfacea un plovar vechi, mai punea un fir si facea un plovar nou...cu trei barbati la casa (sotul si doi baieti) avea mult de lucru dupa ei...mama mea facea o dantela asa de fina...Buna broda...eu coseam la papusa...                              Tricotatul, crosetatul, cipca (dantela), broderii, tesutul de presuri...toate astea sint lucruri pe care le-am invatat in casa bunicii mele. Daca dati un click pe linkul de mai sus; o sa dati de cineva care a adus din Romania din traditia aia veche si frumoasa...si a gasit o forma sub care sa continue aceasta traditie.


3 comments:

Adina said...

Sa fiti linistita ca noi aici inca lucram lucru de mana! :)
Azi am deschis un nou blog, http://littletree4friends.com, pe langa blogul cuvintealbastre. Va invit sa va alaturati! Pe acest blog voi publica in limba engleza pentru prietenii din America, in special retete romanesti de prajituri scrise in limba engleza.

Rodica Botan said...

Adina...am sa pun noul blog la blogroll...Si imi pare bine ca inca lucrati...spor la treaba!!!

Manuella said...

Multumesc ca mi-ati facut reclama!
Intra-adevar, pasiunea si relaxarea mea este este lucrul de mana, si mai putin computerul. De-aceea sint recunoscatoare fetei mele care a mi-a facut website-ul, mi-a deschis account,a facut poze la citeva din lucrurile mele si le-a pus online. Astia tineri se pricep bine la technologie si sa scrie repede cu toate degetele.
Cit despre sal, daca vreti dati-mi un telefon la 916 847- 8792 sau un e-mail la missingmymom812@gmail.com si mai discutam despre detalii.
Pace si sanatate.
Manuella Pop