13 February 2010

DRAGOSTEA DE FRATI...IUBIREA DE OAMENI...ASCULTAREA DE DUMNEZEU!

Carmen are din nou un ravas pentru noi (ca nu pot sa tin toate aceste ginduri frumoase doar pentru mine). Si...cum nu stiu sa pun pe blog cartea care a scanat-o ea, daca va intereseaza trimiteti-mi un e-mail la botanrodica@gmail.com si am sa va trImit cartea "Sezi , umbla, impotriveste-te" scrisa de Watchman Nee.
Enjoy!
..............................................
Buna draga mea

Ce mult mi-as dori sa te contrazic din toata inima si sa argumentez ca nu ai dreptate, dar din pacate din aceleasi motive pe care le-ai enumerat cu profund regret nu o pot face. O perioada de timp am gresit si am stat de o parte tocmai pentru ca si eu si cei cu care interactionam am gresit incercand sa ne modelam unii pe altii , fiind intoleranti in unele aspecte si lipsiti de dragoste in mustrari. Dar un taciune scos din foc se raceste si exista pericolul sa se stinga. Totusi Dumnezeu in marea Lui dragoste s-a indurat si mi-a aratat ca nu solitudinea e solutia si atunci cu pasi timizi si cu multa rugaciune si precautie am inceput sa indraznesc din nou sa interactionez cu frati si surori si printre ele esti si tu draga mea de care Domnul s-a folosit. Ceea ce ma rog eu acum este nu sa fie ok toti din jurul meu ci eu sa fiu cum Domnul Isus doreste. Sunt un lut greu de modelat si metodele sunt pe masura din partea Oarului, asa ca privirea mea trebuie sa fie critica asupra mea si nu asupra celorlati. De curand Domnul mi-a adus aminte ca am citit o carte scrisa de un frate despre ordinea in care trebuie sa integem prioritatile prin lumina Cuvantului lui Dumnezeu. E o "hrana buna" si m-am gandit sa o trimit si celor care trec prin framantarea de a sti ce sa faca. Cartea se numeste "Sezi , umbla, impotriveste-te" e scrisa de Watchman Nee. Am scanat-o si ti-o trimit cu mult drag si tie cu speranta ca ai sa gasesti in ea cate ceva de folos.

Oamenii au inventat o zi a dragostei poate dorinta lor launtrica de dragoste i-a facut sau poate comerciantii care au vazut aceasta slabiciune a oamenilor au transformat-o intr-un pretext comercial, cine stie adevaratul motiv...Ma bucur ori de cate ori abordezi o tema se naste in mine o "foame" de a afla mai mult si e tare mare bucurie sa pot gasii atat de mult lucruri stiute dar uitate undeva intr-un ungher. Si tema aceasta nu a facut exceptie asa ca voi impartasi si tie cele gasite.

Eu cred ca ziua dragostei a fost una singura aceea cand Domnul Isus a murit pe cruce pentru ca noi sa fim salvati. Si datorita acelei zile totii copii lui Dumnezeu ar trebui sa traim in fiecare zi in dragoste.. Nu exista nicaieri in univers o dovada mai mare de dragoste ca aceasta: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16) Ai foarte multa dreptate ca noi fratii, surorile ar trebui sa traim in dragoste deoarece: "Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.” (Ioan.13:35) Si noi ar trebui sa iubim nu numai pe fratii surorile noastre caci asa ne invata Domnul:" Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii nu fac la fel? (Mat.5:47) Sa invatam sa iubim cum ne-a iubit pe noi Domnul: "Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi. (Rom.5:8)

Cea mai frumoasa definitie a dragostei: Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, (1Cor.13:4)

Am cautat si am gasit in Noul Testament despre cum e dragostea si cum trebuie sa fie in lumina Adevarului, Iubirii. Am ramas placut impresionata sa constat cat de des este folosit acest cuvant , dat fiind importanta acestei trairi. Fie ca Domnul Isus sa lucreze cu putere in inimile noastre sa fim cum vrea El.

dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant care ne-a fost dat. (Rom.5:5)

Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi. (Rom.5:8)

Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau stramtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de imbracaminte, sau primejdia, sau sabia? (Rom.8:35)

nici inaltimea, nici adancimea, nicio alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu care este in Isus Hristos, Domnul nostru. (Rom.8:39)

Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine. (Rom.12:9)

Dragostea nu face rau aproapelui: dragostea deci este implinirea Legii. (Rom.13:10)

Va indemn, dar, fratilor, pentru Domnul nostru Isus Hristos si pentru dragostea Duhului, sa va luptati impreuna cu mine in rugaciunile voastre catre Dumnezeu pentru mine, (Rom.15:30)

In ce priveste lucrurile jertfite idolilor, stim ca toti avem cunostinta. Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste. (1Cor.8:1)

Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. (1Cor.13:8)

Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. (1Cor.13:13)

Urmariti dragostea. (1Cor.14:1)

Dragostea mea este cu voi cu toti in Hristos Isus. Amin. (1Cor.16:24)

V-am scris cu multa mahnire si strangere de inima, cu ochii scaldati in lacrimi, nu ca sa va intristati, ci ca sa vedeti dragostea nespus de mare pe care o am fata de voi. (2Cor.2:4)

De aceea, va rog sa va aratati iarasi dragostea fata de el; (2Cor.2:8)

Caci dragostea lui Hristos ne strange; fiindca socotim ca, daca Unul singur a murit pentru toti, toti deci au murit. (2Cor.5:14)

Dupa cum sporiti in toate lucrurile: in credinta, in Cuvant, in cunostinta, in orice ravna si in dragostea voastra pentru noi, cautati sa sporiti si in aceasta binefacere. (2Cor.8:7)

dati-le, inaintea bisericilor, dovada de dragostea voastra si aratati-le ca avem dreptul sa ne laudam cu voi. (2Cor.8:24)

Harul Domnului Isus Hristos si dragostea lui Dumnezeu, si impartasirea Sfantului Duh sa fie cu voi cu toti! Amin. (2Cor.13:14)

Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, (Gal.5:22)

De aceea si eu, de cand am auzit despre credinta in Domnul Isus care este in voi si despre dragostea voastra pentru toti sfintii, (Efes.1:15)

Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, (Efes.2:4)

si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu. (Efes.3:19)

Si ma rog ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult in cunostinta si orice pricepere, (Filip.1:9)

si am auzit despre credinta voastra in Hristos Isus si despre dragostea pe care o aveti fata de toti sfintii, (Col.1:4)

si ne-a vorbit despre dragostea voastra in Duhul. (Col.1:8)

Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii. (Col.3:14)

Astfel, in dragostea noastra fierbinte pentru voi, eram gata sa va dam nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar si viata noastra, atat de scumpi ne ajunseserati. (1Tes.2:8)

Dar chiar acum a venit Timotei de la voi la noi si ne-a adus vesti bune despre credinta si dragostea voastra, ca totdeauna pastrati o placuta aducere aminte despre noi si ca doriti sa ne vedeti, cum dorim si noi sa va vedem pe voi. (1Tes.3:6)

Cat despre dragostea frateasca, n-aveti nevoie sa va scriem; caci voi singuri ati fost invatati de Dumnezeu sa va iubiti unii pe altii, (1Tes.4:9)

Trebuie sa multumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fratilor, cum se si cuvine, pentru ca credinta voastra merge mereu crescand, si dragostea fiecaruia din voi toti fata de ceilalti se mareste tot mai mult. (2Tes.1:3)

si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti. (2Tes.2:10)

Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos! (2Tes.3:5)

Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta. (1Tim.1:5)

Si harul Domnului nostru s-a inmultit peste masura de mult impreuna cu credinta si cu dragostea care este in Hristos Isus. (1Tim.1:14)

Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, si cauta neprihanirea, evlavia, credinta, dragostea, rabdarea, blandetea. (1Tim.6:11)

Dreptarul invataturilor sanatoase, pe care le-ai auzit de la mine, tine-l cu credinta si dragostea care este in Hristos Isus. (2Tim.1:13)

Fugi de poftele tineretii si urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata. (2Tim.2:22)

Tu insa ai urmarit de aproape invatatura mea, purtarea mea, hotararea mea, credinta mea, indelunga mea rabdare, dragostea mea, rabdarea mea, (2Tim.3:10)

Dar, cand s-a aratat bunatatea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, si dragostea Lui de oameni, (Tit.3:4)

pentru ca am auzit despre credinta pe care o ai in Domnul Isus si dragostea fata de toti sfintii. (Filim.1:5)

In adevar, am avut o mare bucurie si mangaiere pentru dragostea ta, fiindca, frate, inimile sfintilor au fost inviorate prin tine. (Filim.1:7)

Caci Dumnezeu nu este nedrept ca sa uite osteneala voastra si dragostea pe care ati aratat-o pentru Numele Lui, voi, care ati ajutorat si ajutorati pe sfinti. (Evr.6:10)

Staruiti in dragostea frateasca. (Evr.13:1)

Mai presus de toate, sa aveti o dragoste fierbinte unii pentru altii, caci dragostea acopera o sumedenie de pacate. (1Pet.4:8)

cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni. (2Pet.1:7)

Dar cine pazeste Cuvantul Lui, in el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desavarsita; prin aceasta stim ca suntem in El. (1Ioan.2:5)

Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. (1Ioan.2:15)

Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El Si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati. (1Ioan.3:16)

Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramane in el dragostea de Dumnezeu? (1Ioan.3:17)

Preaiubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu. (1Ioan.4:7)

Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El. (1Ioan.4:9)

Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. (1Ioan.4:10)

Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu ramane in noi, si dragostea Lui a ajuns desavarsita in noi. (1Ioan.4:12)

Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramane in dragoste ramane in Dumnezeu, si Dumnezeu ramane in el. (1Ioan.4:16)

Cum este El, asa suntem si noi in lumea aceasta; astfel se face ca dragostea este desavarsita in noi, pentru ca sa avem deplina incredere in ziua judecatii. (1Ioan.4:17)

In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme n-a ajuns desavarsit in dragoste. (1Ioan.4:18)

Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele; (1Ioan.5:3)

Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit de la inceput. (2Ioan.1:6)

Ei au marturisit despre dragostea ta inaintea bisericii. Vei face bine sa ingrijesti de calatoria lor, intr-un chip vrednic de Dumnezeu; (3Ioan.1:6)

caci au plecat pentru dragostea Numelui Lui, fara sa primeasca ceva de la neamuri. (3Ioan.1:7)

Indurarea, pacea si dragostea sa va fie inmultite. (Iuda.1:2)

tineti-va in dragostea lui Dumnezeu si asteptati indurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viata vesnica. (Iuda.1:21)

Dar ce am impotriva ta este ca ti-ai parasit dragostea dintai. (Apoc.2:4)

„Stiu faptele tale, dragostea ta, credinta ta, slujba ta, rabdarea ta si faptele tale de pe urma, ca sunt mai multe decat cele dintai. (Apoc.2:19)

Har si pace si dragostea Lui sa se reverse in noi si prin noi sa fim placuti si fericiti alaturi de El

Cu dragoste Carmen

No comments: