27 February 2010

MIINE MA...PORTOCALESC!!!

http://cantinasociala.wordpress.com/2010/02/26/masline-cu-praz-salata-de-portocale/

Sint un anti-talent la bucatarie. Asa mi-a spus Deb, de cind s-a casatorit (aproape 5 ani) si are mare bucatar sef la casa...Mi-a zis..."mami...ai multe talente, dar la bucatarie, sa fim sinceri...nu te pricepi." Mi-a venit s-o...pup de bucurie!!!Nu-i nimic...mai putina munca pentru mine...plus ca ma invit daca nu ma invita...la cina...ce sa fac? Nu ma pricep eu la gatit...dar sint talentata la...mincat!!!

Dar am si eu o bucatarie, ca toata lumea si tot ce-mi trebuie pentru gatit...plus vreo 30 de carti de bucate. Specialitatea mea ramine insa  "apa prajita". Am invatat reteta de la mama mea, care a pregatit un meniu special pentru fratii mei cind erau de vreo 12 ani (sint gemeni) pentruca faceau mofturi ori de cite ori dadeau de cite o aschie de vegetala in supa. Asa s-a nascut reteta respectiva. Foarte simpla...fierbi apa si cind fierbe bine, bine...adaugi sare...dupa gust.

Dar am gasit o reteta foarte simpla care se prezinta foarte , foarte sugestiv (o fii fiind cuvintul potrivit?) . Am gasit-o pe blogul al carui link l-am pus mai sus. Portocale, banane si frisca...si un pic de lichior de portocale. Nu cumva sa credeti ca este lichior de portocale si un pic de banane, portocale si frisca. Cititi corect!

Dar nu va spun reteta mai departe...trebe s-o cititi acolo pe linkul ce vi l-am dat. Ca se complica...trebuie sa tai bananele...cubulete...si e greu ca feliile vin rotunde...sau cam asa ceva. Aci se complica reteta...cred ca trebe si mestecat in ea...de la dreapta spre stinga...nu...de la...m-am incurcat ...cititi reteta ca sa fiti siguri. Si mai trebuie si ceva muzica...cred ca ceva pian...nu-s sigura gama...nici compozitorul?!

Asa ca...pe miine ne...portocalim! Eu am un portocal tocmai in fata usii...Miine pun scara...(am doar numai o saptamina de cind am cazut in cap...si deja ma simt mult mai bine). Pe miine deci...Pofta buna !!!

6 comments:

A.Dama said...

Interesant... Eu gatesc putine feluri, deci nu gatesc atat de "specializat", dar cine mananca zice ca nu-i place in alta parte, decat la mine... :P

Te asteptam sa te convingi!!!

Rodica Botan said...

Odata si odata tot am sa maninc facut de tine...ai sa vezi!!!

Tanti Jeni said...

Rodico, mamă, m-ai dat gata cu apa prăjită! Să știi că nu există femeie nepricepută în bucătărie ci oameni mofturoși ;) Hai, puțină încredere și la treabă! :)

Rodica Botan said...

Tanti Jeni...si deci ai curajul sa-mi gusti preparatele? Eu am avertizat pe toata lumea...asa ca este pe risc propriu!!!

Bine ai venit pe blogul meu...sper ca toti sinteti bine, sanatosi...si va imbratisez pe toti...

Anonymous said...

Aveti mult haz si rasul dupa cum se stie, ingrasa...deci ce mai trebuie talent la bucatarie, daca exista oricum acelasi rezultat ;-)

Rodica Botan said...

Mai anonimule...ma iei cu dumneavoastra ca sa ma insulti ca sint grasa pina la urma? Pai de astea-mi esti?
:)