10 February 2010

TRANSMITE-TI URGENT ACEST MESAJ...PENTRU MATIA

DE URGENTA VA ROG, trebuie sa anunt familia SIMION MARILENA pentru informatiile de mai jos. Iata mesajul care a fost transmis prin e-mail si pe care l-am trimis prietenilor mei din New York, Rely si Costel Cristea. Fiul lor Ovidiu Gratian Cristea este plastic surgeon. El a luat legatura cu unele organizatii. Informatia de mai jos trebuie sa ajunga la parintii copilului ca sa ia legatula cu aceste organizatii si sa le furnizeze informatiile medicale de care au nevoie.

Multumim Domnului pentru ca el are copii peste tot. Multumesc Gratian...Domnul sa te binecuvinteze si multumesc prietenilor mei care au dus de urgenta mesajul acesta fiului lor.
Domnul sa binecuvinteze pe acest copilas...si sa-i redea sanatatea.
Iata mesajul care l-am primit si apoiu l-am trimis prietenilor mei; si mai jos mesajele D-nului Ovidiu Cristea M.D.
.....................
Suntem o familie cu trei copii,ultimul dintre ei se numeste Matia si s-a nascut la 20 august 2oo9.In urma cu 3 luni si jumatate i-a iesit la gurita ceva ca o basicuta si ne-am dus la medic.Ni s-a spus ca ii erupe un dintisor insa buba in scurt timp a luat proportii enorme. Am ajuns la spitalul Marie-Curie Bucuresti si ni s-au facut investigatii; a rezultat ca e vorba de o tumoare mandibulara .A fost operat la Spitalul Maxilo-facial in Bucuresti in data de 3 Decembrie Am asteptat biopsia.Diagnosticul este tumora neuroectodermica.A trecut mai bine de o luna si jumatate de la operatie si tumora creste in disperare.Am mers la o noua consultatie la medicii care l-au operat(prof dr Bucur Alexandru,dr Dinca ).Medicii ne-au spus ca nu se mai poate intervenii in tara si avem nevoie urgenta sa mergem in strainatate pt o interventie.Costul e foarte mare ,nu ne permitem iar tumoarea il mutileaza. Avem mare nevoie de ajutor s! i va multumim mult pt orice sprijin. Atasam la mesaj cateva fotografii ...

tel : 0768 572 222 si Nr cont Banca Transilvania, sucursala Caransebes: RO56 BTRL 0110 1201 P251 08XX, titular cont:SIMION MARILENA.
.................................

Hi Rody,
De la tine am primit mesajul in legatura cu baiatul acesta care are nevoie de ajutor imediat si te rog sa transmiti datele la parinti sa ia legatura cu cei pe care-i recomanda Grati.
Domnul sa te binecuvanteze pe tine si casa ta in toate lucrurile,

Rely si Costel,
NY


-----Original Message-----
From: Ovidiu Cristea, MD
Sent: Wednesday, February 10, 2010 10:47 AM
To: Cristea, Constantin
Subject: Re: Pediatric Mandibular Tumor [Romania]

Hi tata,

Puteti trimite informatiile direct la sara@facintheworld.net , sau puteti sa-mi trimiteti mie daca e ceva care trebuie tradus din punct de vedere medical. Altfel e mai bine ca totul sa mearga direct la ei.

Cel mai important este informatiile despre metastaze, pentruca daca exista tumoare in alta parte al organismului, nu va fi operabil.

Asta este important de stiut din inceput.

Facing the World e cea mai buna sansa de ajutor. Exista si sansa prin Interplast daca grupul lor din Italia pot fi de ajutor. Daca nici una din organizatii nu pot ajuta, atunci, trebuie stransi multi bani - apelat or la organizatii de caritate, la biserici, sau apelat la o statie de televiziune (Dateline, etc), care ar putea face reportaj pentru stringere de bani... Sa speram ca se poate face prin Facing the World. Cooperarea imediata cu ei e foarte importanta pentruca tumoarea este foarte avansata, si e de preferat sa nu se piarda mult timp.

……………………………………………

In afara de ce v-am spus, exista o organizatie "Facing the World"
(www.facingtheworld.net) care se afla in Anglia si care fac operatii
reconstructive de genul asta in tari sarace.

I-am contactat, si ei cer mai multe informatii. Trebuiesc
contactati parintii copilului si cerut cu exactitate urmatoarele
informatii:

-Orice imagini care s-au facut (MRI sau CT)
 -datele si tratamentele care lea primit; daca s-a facut operatie, ce operatie a fost facuta cu  exactitate (trebuie cerut detalii de la doctori)
-raportul de patologie / biopsie
-informatii referitor la metastaze; daca copilul a fost cautat sa se  vada daca tumoarea a mers in alt loc al corpului.

Puteti trimite informatiile la:
sara@facintheworld.net (vedeti mai jos)

Am contactat de asemenea o alta organizatie numita Interplast  (http://www.interplast.org/), care de asemenea fac operatii reconstructive in strainatate, dar ei spun ca nu lucreaza in Romania. Au pe cineva in  Italia, si au spus ca vor trimite pozele acolo, sa vada daca doctorii din Italia pot ajuta.
Grati


-----Original Message-----
From: Ovidiu Cristea, MD
Sent: Wednesday, February 10, 2010 10:40 AM
To: Cristea, Constantin
Subject: Fwd: FW: [roboam_visitors] FW: ajutor pentru Matia [5 Attachments]

Tata si mama,

In afara de ce v-am spus, exista o organizatie "Facing the World" (http://www.facingtheworld.net/ http://www.facingtheworld.net/) care se afla in Anglia si care fac operatii reconstructive de genul asta in tari sarace. I-am contactat, si ei cer mai multe informatii. Trebuiesc contactati parintii copilului si cerut cu exactitate urmatoarele informatii:

-Orice imagini care s-au facut (MRI sau CT) -datele si tratamentele care lea primit; daca sa facut operatie, ce operatie a fost facuta cu exactitate (trebuie cerut detalii de la doctori) -raportul de patologie / biopsie -informatii referitor la metastaze; daca copilul a fost cautat sa se vada daca tumoarea a mers in alt loc al corpului.

-Photographs
Imaging
Histology
treatment so far
details re any metastases

__________________________________________________________________________________________
2010/2/8 Ovidiu Cristea, MD

Tata si mama,

Cazul acesta este foarte dificil. Daca tumoarea nu e scoasa, copilul probabil va muri. Daca e scoasa complet (si probabil ca se poate face in Romania), va ramane fara mandibula (maxilarul de jos). Dupa aceea, mandibula trebuie reconstruita cu os de la picior, operatie foarte complicata care nu sunt sigur ca se poate face in Romania.

Acest set de operatii se pot face in America, in general de chriurgii plastici pediatrii in combinatie cu ajutor de la chirurgii de ORL (ENT) care se specializeaza in cancer la fata. In America, aceste operatii costa peste citeva sute de mii de dolari, posibil pina la un milion de dolari, si includ nu numai operatia ci si internare indelungata in ICU (o zi in ICU pediatric e cel putin $3000), si in spital in general.

Eu va recomand sa va interesati de o organizatie de caritate care ar putea ajuta acest copil. Problema nu e de spital sau de doctori - e de bani. E nevoie de cateva sute de mii de dolari. Fara bani, considerand ca aceasta familie nu are drepturi in US ( cetatenie Americana, greencard), nimeni nu se va angaja sa faca aceste operatii. Cu bani, se poate face aproape la orice spital mare de copii din America, si tot tratamentul va dura probabil citeva luni de zile.

Grati
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________________________________________________

 Dear Dr Cristea,

 I wondered if you could forward me the following details:
 Photographs
 Imaging
 Histology treatment so far
 details re any metastases

Kind regards,
 Sarah



From: Ovidiu Cristea,
 Sent: 09 February 2010 20:44
 To: info@facingtheworld.net
 Subject: Pediatric Mandibular Tumor [Romania]

Hello,

My name is Ovidiu Cristea and I am a plastic surgeon in private practice in Indiana. I heard of your organization from Interplast, who states they are not able to help with the case I am about to
describe to you.

The reason I am contacting you, is because I was contacted regarding a child who lives in Romania with his parents (see pictures below) and who was operated on for some sort of neuroectodermal tumor of the mandible. The lesion has recurred and now the Romanian doctors say that they cannot help him and urge the family to seek help outside of the country.

It is my impression that, assuming no metastatic disease, the child needs a subtotal mandibulectomy and a reconstruction with a free fibula flap or something similar. The doctors in Romania do have the
ability to do free flaps, and so I am not sure what it is about this case they feel they cannot handle.

Friends of this family have contacted me and I have told them that if the patient comes to the United States, the cost of the operation plus hospital expenses will likely total at least $500,000, money which would have to be raised up front.

I wanted to inquire, though, into whether this is a sort of case your organization would have an interest in or would be able to help with. I think that the facilities in Romania would support the
surgery to be done there -- I think there is just a lack of surgical expertise, though I do not know for sure.

Please let me know if you think you can help with this case, or if you know of another organization, or how you would advise me to proceed.

Thank you very much,
With respect,
Ovidiu Cristea

_____________________________________________________________________

5 comments:

Anonymous said...

Desi am sa incerc si eu sa iau legatura cu Gratian Cristea am sa postez si aici in cazul ca nu o sa dau de el. In mesajul lui mentiona ca pentru una din operatiile necesare va fi nevoie de un ENT/ORL cu experienta in tumor removal. Cumnatul meu Andrew Flore este ENT si este in procesul de al contacta pe un coleg al lui de la Loma Linda Medical Center in California care este ENT specializat in tumori. Speram sa putem sa-i ajutam pe acesti oameni sa intre in contact unul cu altul.
Daniel Buda

Anonymous said...

Andrew Florea este numele corect in mesajul anterior.

Parinti lui Matia said...

Mana lui Matia scrie:
Pace sora Rodica
Avem certitudinea ca suntem acceptati de o clinica din State pentru ca Matia sa fie operat la Shreveport Louisiana de catre un medic roman impreuna cu Dr. G.E. Ghali. Asteptam ca actele sa fie trimise la ambasada din Romania pentru a primi viza. Avand in vedere ca tumoarea creste foarte repede iar Matia se simte tot mai rau alegem calea cea mai rapida si sigura. Nadajduim sa intelegeti si sa nu va suparati pe noi. Tinem legatura daca doriti.

Tatal lui Matia scrie:
Frati cu care am luat legatura sunt Dani petrisor si fratele lui Adtrian petrisor. Unul din ei este medic la Spitalul mai sus amintit. Ce pot sa va spun eu despre actele de la spital ale lui Matia sunt urmatoarele:avem doar doua acte, unul este biletul de iesire din spital iar celalalt este un buletin de analiza cu resultatul de la biopsia facuta dupa inlaturarea tumorii in prima operatie. Celelalte acte, radiografi, RMN sau alte examene tomografice nu ni s-au dat dar in schim se poate lua legatura cu medicul prin telefon si afla mai multe informatii. Pe deoparte medicul spune ca radiografiile dintai nu mai sunt relevante pentru ca tumoarea a luat proportii si nu mai corespund cu realitatea. Din ce mi-a spus, Medicul tumoarea nu ar fi maligna dar poate deveni. Cred ca prin e-mail pot sa va dau actele de la spital, poze daca este necesar dar cel mai bine ar fi sa luati legatura si cu Dani Petrisor din Luisiana.
E-mailul nostru este florinmarilena@yahoo.com
Va multumim ca vreti sa ne ajutati. fiti binecuvantati de Dumnezeu

Rodica Botan said...

Am trimis informatia parintilor lui Cristea Gratian si ei vor transmite informatia fiului lor. Dupa cite am inteles eu insa, oriunde v-ati duce ar fi bine sa plecati echipati cu informatiile care le-au enumerat ei...sint importante probabil in luarea unor decizii rapide si nu vor trebui sa cheltuie timp sa afle unele lucruri daca aveti deja raspunsurile cu voi.

Eu nu am nici o pregatire in privinta asta dar vorbesc doar din logica. Asa as face eu. Cit sinteti acolo, puteti mai usor sa faceti rost de aceste informatii. Va va fii mult mai greu sa le obtineti de la distanta.

Fratii mei...nu este nici o suparare de nici un fel - ma bucur ca vii s-a deschis o poarta. Durerea voastra este insa impartasita cu alti frati si surori care sint sigura ca se roaga pentru voi si pentru Matia. Asta sa va dea nadejde. Dumnezeu sa va poarte in carul Lui de biruinta.

Rodica Botan said...

Daniel Buda iti multumesc. Mare si bun este Dumnezeu...si are copii vrednici peste tot. Tare m-a bucurat mesajul tau...