21 February 2010

INAINTE-I TARA MEA...INAINTE-I DUMNEZEU...


La noi in California este primavara. Abia apuc sa fac poze - asta dupa ce curat gradina... si sa le afisez pe aici. E cam tirziu de curatat gradina dar fac si eu ce pot. Deja unii pomi sint in floare iar wisteria care merge de-alungul garajului are crengi in chiar toate partile. Anul trecut nu m-am putut ocupa de gradina, asa ca e ramasa treaba in urma de vreo doi ani. Totul este imbobocit sau deja in floare.

Mi-am luat o foarfeca...am chiar mers la tatal meu, doua case de mine, sa-l rog sa mi le ascuta...si...sus pe scara ...la treaba.

Doar ca n-am pus scara bine. Am stiut ca nu sta drept , dar cum eram la nivelul vreajului asta gros al plantei...am zis ca ma tin de el pentru echilibru. Doamne...unde-s anii tineretii cind in fiecare din noi era un fel de ...Tarzan, nedescoperit? In citi pomi m-am catarat...si cu treaba si fara treaba?

Ei...ieri mi-am descoperit virsta si...un cucui cit un ou cu o taietura la fel de lunga in cap. Am cazut de pe scara. Era mrejul acolo la nasul meu si m-as fi putut prinde usor de el daca as fi avut viteza cuvenita.
Dar vezi...ieri n-as fi capatat ticket de viteza dupa cum am reactionat de repede...

Sa fac povestea scurta...m-am umplut de singe...dar nu asa, numa o groaza...si am chemat-o la celular pe Deb care era in oras cu Danny sa manince. Au luat copii mei mincarea la pachet si au grabit-o spre casa. Ba au mai chemat-o si pe sora mea care s-a urcat si ea in masina si a venit in papucii de casa. M-am trezit la poarta cu doua masini...escorta ca la oamenii de stat...doua masini negre elegante. Fain, mi-am zis...inca le pasa.M-a vazut in picioare, si glumind asa ca Claudia m-a luat la intrebari ca n-am chemat-o eu imediat . Astialalti copii, m-au vazut alerta, asa ca Deb a avut curajul sa-mi ordoneze...desi dupa aia a stat cu ochii pe mine ca pe portofel cind esti la ingramadeala...
-Treci in masina...ti-am spus sa nu te mai urci pe scara.
-Si ma rog...de cind imi dai tu ordine?
-De cind te-ai apucat sa-ti spargi capul, ca un copil rau si neastimparat!

Ne-am dus la ER si dupa intrebarile de rigoare, dupa ce am platit co-paymentul...ne-au pus la asteptare. Mai tata meu...si am asteptat, si m-am foit si m-am preumblat ...si iar am asteptat. Mi-am adus aminte de buna mea care tot asa a fost introdusa odata in cabinetul medical si dupa o jumatate de ora asteptind dezbracata acolo numa cu bluzita aia de hirtie care ti-o dau ei sa te imbraci, a hotarit cu vehementa ca ea merge acasa. Ca si daca mai sta...doctorii astia is hoti si numa ii fura singele si atit...si n-a fost chip decit sa-i dea sora mea care era cu ea, camasa ei de bumbac, sa se imbrace, si-a luat poseta si a luat-o pe usa afara...cu d-na profesoara in calciie cerindu-si scuze de la nurse.

Asa ca...nu mi-a staruit imaginea asta mult in minte ca m-am hotarit si eu. Am iesit pe usa afara din sala de asteptare si copii speriati dupa mine. Ma gindii eu..."cine da ordine acuma, eu sau voi?" ...dar n-am zis nimic...numa ca nu mai stau. Un domn care vazuse scena si iesise afara , mi-a zis ca a avut un prieten care s-a lovit la cap si in doua zile a murit...sa ma duc inapoi mi-a zis...

Dar stiti ce? Tipul respectiv n-a citit Biblia ca altfel ar fi stiut cum e cu viata. Zilele ne sint numarate. Planurile sint facute de mult. Nu traiesc decit atit cit mi-e dat...nici o clipa mai mult...asa ca m-am suit in masina si i-am convins pe copii sa ma duca acasa. Cum i-am convins? Usor...le-am zis ca daca nu ma duc ei cu masina...o iau pe jos. Si ce credeti...cum mi se intimpla sa-mi tin cuvintul...m-au crezut.

Acum vreau sa auziti o melodie. Am pus-o la inceputul articolului. Am furat-o de la Cella. Nu cred eu ca am sa mor, ca n-am nici o simptoma. Nici nu vad dublu...singele nu mai curge asa tare...doar zemuieste ...si ma duc luni sa-mi puna copcii in cap...ca asa au zis la triaj ca n-o sa se inchida rana. Dar altfel sint buna ca noua si abia astept sa ma sui iara pe scara...dar in caz ca plec mai devreme...am ascultat pe blogul lui Cella o cintare care tare o cintam si eu in tinerete..."Inainte-i Tara mea...inainte-i Dumnezeu"

Nu-i asa ca e bine sa stii unde te duci? Am directie, am ticket de calatorie si ma asteapta Mintuitorul...Numa nu stiu inca cind plec...

11 comments:

Elena said...

Imi pare foarte rau, ai grija de tine, sanatate si nu te mai retin si eu cu problemele mele. Elena Tg Jiu.
PS: Sunt asa de pozitivi prietenii pe care i-am cunoscut azi.

elena marin-alexe said...

Sanatate multa iti doresc Rodica.Ai dreptate caci e bine sa stii incotro mergi, dar e bine sa cunosti si drumul intr-acolo...
Pace, sanatate si binecuvabtare, cu mii de imbratisari!

cella said...

dna Rodica, ... no, un pic a dat coltu ierbii si dumneavoastra vizitati spitalul? Of of of ...
va pregatesc o surpriza ;)

Marta said...

Clar.O perjoaica,un leu in cusca ,dar fi atenta la buletin daca la voi se mai poarta .Inca nu ti-ai terminat cursa mai ai de mers,Domnul cu tine sa mergi pe picioare.Salut copii si pe Claudia si pe toti din familie care te iuibesc, Incearca so nu le creezi emotii prea mari, Inainte cu Domnul .Multe pupici marta

viorica said...

Rodica imi pare rau de cele intamplate ,ai grija nu te mai cocota pe scara ,pune nepotii sa te ajute .Asa sant si eu cu fiul meu care locueste la o casa de mine ,sa nu iesim afara ca ne rupem piciarele si are mai mult de lucru cu noi .Si uite asa ne tine prizoneri .La noi e iarna grea cu zapada si frig .Iti doresc multa pace si sanatate .

Rodica Botan said...

Elena...sint cu capul spart dar sint numai zimbete...

Rodica Botan said...

Thanks elena marin-alexe...cred ca amindoua mergem in aceeasi directie...

Rodica Botan said...

Cella...chiar cum zici...mor de dragul ierbii...imi place in gradina...sper ca Dumnezeu va aduce intr-o zi Gradina Edenului din nou...tare as vrea sa vad cum arata...

Rodica Botan said...

Tusa Marta...leoaica d-a imblinzit acuma ca are capul spart...macar pt o vreme...
:)

Rodica Botan said...

Viorica...a plouat astazi ca daca nu...eram iara pe-afara. Datra viitoare am sa asez scara mai bine...
:)

viorica said...

Rodica nu crezi ca cel rau ne da tarcole?Ne-am luat angajamentul sa luptam spiritual si cel rau stie .Eu de citeva zile nu ma simt bine . Ai grija draga mea fii atenta la orice pas ca cel rau pandeste dupa colt .Domnul cu tine.