25 February 2010

DESENE ...DEZOLANTE...!!!

Am sa aduc un subiect diferit in discutie. Ceva ce n-am auzit inca pe nimeni vorbind nicaieri - nu inca . Ieri am vizitat pe tatal meu care este inca in pat cu dureri de coaste dupa ce a cazut si el de pe scara. Cel mai mic copil al fratelui meu era acolo…si se uitau la televizor la desene animate amindoi...

Mi-am amintit de copilarie…cind duminica erau 10 sau 15 minute de desene animate la televizor, pe la amiaz si cum dispareau toti copii dintre blocuri la ora aia…toata lumea se uita la “ciocanitoarea buclucasa”… Erau pe vremea aia desene animate care aveau un subiect, o poveste…cu inceput, cuprins si incheiere.
Tatal meu plictisit a intins o mina spre televizor…
-Uite, toata ziua se uita la porcaria aia…n-are nici cap nici coada…nu conteaza cind deschizi televizorul si cind il inchizi ca figurile alea numai sar in sus si tot zburda pe acolo fara nici un rost , fara nici un scop, fara un subiect, fara o directie .
-Care crezi ca este motivul pentru care produc atitea idiotii?
-Cum care este motivul? Cum sa-l puna pe Popoye la televizor, ca ala isi bate copii si astazi nu mai ai voie sa iti disciplinezi copiii …”Tom and Jerry” sint prea violenti…”ciocanitoarea buclucasa” nu este nici ea corecta din punct de vedere politic, asa ca il avem pe “pantalonii astia patrati” , si alte citeva personaje la fel de bolnave mintal … care topaie ca niste descreierati fara motiv si niste scenarii care nu cer deloc nici o urma de inteligenta ca sa le urmaresti … ca nu spun nimic , nu cumva sa se interpreteze ceva si sa fie dati in judecata...asa ca au scos orice sens si valoare; mai ales valorile , alea sint gresite...vor sa creasca copii fara valori, fara directie, fara sa stie sa deosebeasca binele de rau, fara sa stie ca daca fac prostii vor fii pedepsiti si daca fac bine vor fi laudati...toate merg astazi de-a valma...

Cred ca tatal meu a gindit el la ceva…copii trebuie sa invete de mici sa gindeasca. Povestile noastre din copilarie ne invatau si ele la un nivel mai mic, pentru integerea noastra la anii respectivi rostul vietii, ne invatau ceva despre viata . Personajele rele erau pedepsite, cele bune erau laudate, povestile aveau idei si actiuni care iti dadeau de gindit. Dar…pentru societatea pe care o doresc politicienii nostrii astazi, ginditul este un pericol social.

Si concluzia poate fii ca , prin tot ce fac, vor sa creeze o societate de viitor care sa nu mai stie sa gindeasca, si care poate fii usor condusa in directia in care politicienii au interesul sa o conduca. In America au scos aproape complect desenul, muzica din curiculum… Homeschoolingul (scoala acasa) ar fi o solutie. Dar cit de greu se lasa cei ce tin puterea in mina convinsi de un lucru bun…?!

Si o intrebare…v-ati uitat in copilarie la desene animate? Care este personajul care v-a placut cel mai mult?

4 comments:

cella said...

http://www.youtube.com/watch?v=Kgq1NdU7maw&feature=player_embedded
nu zait, nu pagadi ....

cella said...

sa intri la mine ... sa-l vezi pe Zait a meu =))

Rodica Botan said...

hei...nu ma mai satur uitindu-ma la iepurasul tau...

cella said...

nu zait, nu pagadi =))
citeam ca tipul a "creat desene animate" vreo 20 de ani ... si sunt atat de "putin" cunoscute ...