17 February 2010

STUDIU – ASPIRINA

Astazi la News…

Supravietuitorii de cancer la piept, care iau aspirina in mod regulat, au mai multe sanse de supravietuire si de a oprii reintoarcerea cancerului, au spus cercetatorii US .

Studiul facut de mai bine de 4,000 de nurse, arata ca bolnavii care iau aspirina – de obicei ca sa previna bolile de inima – au redus deja cu 50 % riscurile de a muri de cancer la piept si au redus riscul de raspindire a cancerului in organism cu 50%.

Apoi mai adauga…”Daca aceste descoperiri pot fi confirmate si in alte clinici, aspirina poate deveni o forma simpla, de cost redus si relativ neprimejdioasa in a ajuta femeile care au cancer la piept sa traiasca o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Alte cercetari au dovedit ca atit aspirina cit si ibuprofinul scad riscurile pentru cancer la colon, bolile cardiovasculare si stroke. In timpul chimoterapiei insa se indica sa nu se foloseasca aspirina, pentru a nu crea alte probleme . Cititi intregul articol aici:
 http://www.foxnews.com/story/0,2933,586264,00.html

4 comments:

elena marin-alexe said...

Informatia ta este foarte interesanta draga Rodica.Sotului meu care are un AVC, i s-a recomandat printre alte medicamente si aspirina.
O zi buna sa ai draga mea!

Mihai said...

frumos blog.
v-am adăugat la blogroll.

multe binecuvântări

Rodica Botan said...

elena...mi-am luat si eu o cutie cu aspirina...inca o solutie la durerea de cap...preventiva solutia.

Rodica Botan said...

Mihai...Domnul cu tine.