15 February 2010

LA PASCUT...


Azi mi-am vizitat cuscra, Estera Pernes, mama lui Danny. Am stat noi de vorba si apoi m-a servit cu ceva. Este un nou trend in America, cred...Toate sint organice, verzi...si sanatoase.

N-o sa va vina sa credeti ca...am pascut impreuna. Nici vorba de cafeluta neagra...dulceturi sau serbeturi. Alea sint demodate. Yeap...m-a servit cuscra mea cu griu proaspat incoltit.

Mi-am adus aminte de visele ce le-am avut cind am emigrat in America. Vroiam cu totii o piine mai alba, carne mai des...si sa scapam de comunism. Si uite ce departe am ajuns...Piinea o maninc cit se poate de neagra,ca am nevoie de fibre , carnea nu-mi sufere si o ocolesc incercind sa maninc mai mult vegetale si fructe...iar noul presedinte se strufoca sa ne faca viata cit mai fericita aducind...socialismul in America.

Vorba aia veche...de ce ti-e scris...(sau ti-e frica) nu scapi! Nu mi-era tot una sa pasc...in Romania?

5 comments:

Anonymous said...

In anii dinainte de l989 stiam ca Rominia are datorii externe .Era greu ,tare greu cu mincarea si indicatiile guvernantilor comunisti erau :Chiar daca poporul va mimca iarba si frunze tot o sa platim datoria. La revolutie Rominia nu mai avea nici o datorie externa dar nici credinta sau putere. Un lucru facut fiind obligat e foarte ggrei dar din convingere si dragoste se poate mult mai usor .Nu este asa? Asta a trecut . Cind a-ti plecat in America Elisei ne-a spus: cind nu mai puteti, scrieti si va chemem la noi, sa scapati de comunism. Am avut atunci un gind instantaneu Comunismul va veni si in America . Rugativa pentru binele tarii in care traiti caci de ea depinde binele vostru. Marta

Rodica Botan said...

Multumesc tusa Marta...Adevarul este ca fara Dumnezeu, orice tara este saraca, flaminda, periculoasa.

sali sabri said...

Categoric NU. Nu va era tot una sa pasteti in Romania. :) Concetatenii mei stiu de ce :)

P.s. multumim pt poza. este una dintre cele mai clare. aici va vedem mai clar. acum stim si fizionomia fetei dincolo de asternuturile inimii: scrisul!

Liana Morar said...

Am citit articolul si i l-am povestit mamei mele, venita din Romania in vizita la noi.
S-a distrat copios de umorul inserat cu finete in poveste.
Sa fiti sanatoasa sa puteti manca de toate!

Rodica Botan said...

Liana spune sanatet mamei tale...si du-o cel putin odata la gyamba juice sau cum ii zice sa ia si ea un o portie de juice de iarba verde...
:)