07 February 2010

TINE MINTE! SFIRSITUL NU-I AICI!

La biserica mea, sintem in mijlocul unui ciclu de predici despre credinta, nadejde si dragoste. Si cum totdeauna parca Dumnezeu gaseste de cuviinta sa-mi vorbeasca inimii, si de data asta a gasit de cuviinta sa imi spuna ceva despre speranta (nadejde).

Textul a fost din Psalmul 42: 1-11
David este total deznadajduit. Parca noi nu ne simtim asa citeodata? Vine si te loveste un val. Te ridici cumva , dar nu reusesti bine sa iti iei echilibru ca altul te loveste. Si valurile astea pot fi probleme financiare, de sanatate, de familie…si lista e lunga.

Pastorul nostru, Dr.McGann, ne-a spus ca in vizitele lui prin Africa mai ales, a intilnit multi oameni fara nici o nadejde. Zicea el ca pina si copii aveau o privire goala, fara semnificatie…ca se vedea pe ei ca nu mai spera in nimic. Interesant era , zicea el ca se uita la copii strazii si apoi daca intra in vreun orfelinat, gasea alti copii, de aceiasi virsta dar care aveau o lumina in priviri. Lumina aceea este semnul sperantei.

Citi dintre noi nu ne-am pierdut speranta, de multe ori? Val…dupa val…dupa val…de probleme, au acest efect pentru oricare om. De la o vreme te obosesc, te consuma de energie, te debusoleaza. Si valurile lovesc fara oprire…

Imaginati-va un sportiv care are un board si asteapta valul cel mare…se joaca in el si reuseste sa-l calareasca - surfing pe el. Dar si cei mai buni sportivi la un moment dat sint luati de valuri si izbiti si mestecati si loviti si uneori…unii isi pierd chiar viata jucindu-se cu valul. Asa este si in realitatea vietii. Sintem uneori curajosi, mari viteji, razbim o vreme, rabdam o vreme…dar de la un timp speranta incepe sa devina transparenta…

Si totusi…Exista o speranta permanenta, puternica, neschimbatoare pentru noi…”Nadajduieste in Dumnezeu” zice Psalmistul.Tatal ne poarta de grija, El a trimis pe Fiul sa pregateasca modalitatea de iesire din situatia asta fara nadejde in care era lumea. Si El insusi, Fiul, s-a dus sa ne pregateasca un loc, ca sa fim acolo cu El in vesnicii.

Mi s-a parut curios astazi, cind am gasit pe you tube o melodie de muzica usoara cu titlul…”Sfirsitul nu-i aici”. Citeva versuri din melodie spun…

“Cind nu mai ai nici vise
Si nu stii cum sa te ridici,
Tine minte…sfirsitul nu-i aici!”

Cu atit mai mult noi, care stim ceva despre viitor, care avem un Tata iubitor care ne va lua acasa, trebuie sa nu ne pierdem nadejdea noastra …pentruca asa cum stie intreaga lume…”Sfirsitul nu-i aici!”
Iata melodia: http://www.youtube.com/watch?v=6eBBniJy0tg&feature=related

No comments: