01 February 2010

LUCRATI PINA SE MAI ZICE ASTAZI...

Carmen Bogdan imi scrie citeodata. Nu stiu cum face si cum drege, dar ravasele ei vin la timp...Ce timp? Timpul sa ies din amorteala in care sint si sa-mi amintesc cu ce treburi am fost trimisa pe pamint...treburile imparatiei. Cititi numai sa vedeti ca, daca intr-adevar vrei sa faci ceva pentru Domnul, este si simplu si la indemina...numa' sa vrei!!!

Carmen, mi-ai dat astazi iara un brinci!!! M-ai trezit din somnolenta mea. Am sa pun cele scrise de tine mai jos...si am o idee. Sa cautam cu totii Bibliile care le avem in plus in casa si sa luam cite una cind plecam de acasa, sa vedem...pe cine ne trimite Dumnezeu in cale sa le-o dam; de ce sa stea Bibliile alea vechi pe raft sau in vreun sertar cind...pot sa deschida mintea cuiva, sa mingaie si sa indrepte. Nu trebuie sa fim mari evanghelisti...doar sa intindem mina si sa dam Biblia...unui om care pare ca ar avea nevoie de ea...Ce ziceti? Se poate face?

Iata ravasul lui Carmen mai jos.
...............
1.02.2010

In urma cu vreo zece ani in cartier la mine s-a mutat cu serviciul o fosta colega din tinerete, Anca. M-am bucurat ca am vazut-o si am stat deseori de vorba cu ea. In tinerete era o adolescenta tare vesela. Acum era trista si apasata .

Deseori am avut indemnul sa-i spun cate ceva despre Domnul Isus, dar amanam... imi spuneam ca nu e momentul. Si intr-o zi fara nici un cuvant Anca a disparut de la magazin si nu am putut afla in nici un fel cum sa iau legatura cu ea. Am fost extreme de trista si apasata ca nu i-am vorbit de Domnul Isus. Nu stiu exact daca amanarea mea nu a fost o rusinare acoperita de cuvintele: nu e momentul potrivit.

Am plans si am regretat enorm gresala aceasta, m-am pocait si de atunci cand am astfel de indemnuri nu mai aman nici macar cu un minut sa vorbesc unui suflet de Domnul Isus, indiferent daca mintea mea considera ca e timpul sau nu, si indiferent daca cel din fata mea nu e prea incantat sau incantata. Biblia ne spune in acest aspect urmatoarele.” propovaduieste Cuvantul, staruie asupra lui la timp si nelatimp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura.” (2Tim.4:2), “dar de oricine se va lepada de Mine inaintea oamenilor, Ma voi lepada si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri. (Mat.10:33).

In noiembrie 2009, depozitul de distributie in care lucrez s-a mutat in afara Bucurestiului langa comuna Dragomiresti la aproximativ 13 km de pe autoastrada Bucuresti Pitesti. Compania ne-a pus la dispozitie microbuze pentru transport pe o anumita ruta. Pentru mine e o binecuvantare intrucat traseul masinilor e la trei statii de tramvai, de locuinta mea.

M-am bucurat, dar gandurile au inceput sa nu-mi dea pace. In masina care ne duce si ne aduce la pranz am inceput sa cartesc. E frig in masina, mi-e rau, simt miros de gaz. Sotul meu m-a sfatuit sa ma duc in fata langa sofer ca acolo poate nu mai sunt emisii de gaze. Asa am facut si astfel am avut ocazia sa intervin si eu intr-o discutie intre sofer si alta colega pe teme religioase. Avea multe “de ce?” la care dorea sa stie ce iar raspunde Dumnezeu. I-am spus ca eu nu pot sa-i raspund dar il indemn sa citeasca cuvantul lui Dumnezeu - Biblia, unde poate gasi raspunsuri la unele din intrebarile sale. Acasa am gasit o Biblie mica doar cu evangheliile si psalmii si i-am daruit-o abia dupa cateva zile, intrucat nu a mai venit el sa ne ia.

De curand mi-a marturisit ca el nu prea citeste in schimb sotia sa e foarte bucuroasa si citeste din ea. L-am intrebat daca pot sa ii mai aduc cateva de citit si el s-a bucurat si a acceptat cu placere. Asa ca voi vorbi cu acest suflet prin corespondenta ,iar curier va fi sotul ei Gelu. Ma rog ca Domnul sa ma calauzeasca ce sa-i trimit si ce sa-i scriu si El sa lucreze in sufletul si cugetul ei prin puterea Duhului Sfant ca sa Il cunoasca pe Domnul Isus Hristos ca Mantuitor personal si sa fie salvata ea si toata casa ei.

Domnul sa ne ajute sa fim atenti la ce ne indeamna Domnul sa facem. “Va indemn, dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii, “(1Tim.2:1) , “Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” (Fapt.1:8), “ Caci asa ne-a poruncit Domnul: „Te-am pus ca sa fii Lumina Neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului.” (Fapt.13:47) , “Dar eu intreb: „N-au auzit ei?” Ba da; caci „glasul lor a rasunat prin tot pamantul, si cuvintele lor au ajuns pana la marginile lumii.” (Rom.10:18) . Sa nu uitam cine suntem noi in lumina Cuvantului lui Dumnezeu : “Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni.” (Mat.5:13) “Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa.” (Mat.5:14)

No comments: