15 March 2013

DESPRE DEPRESIE...

CÂND SPERANTA ESTE PIERDUTÃ
de Jeff Olsen

"Depresia nervoasă este un rezultat obişnuit al trăirii într-o lume decăzută. Este una dintre experienţele umane pe cât de complicată pe atât de obişnuită. Sursa ei poate fi o boală fizică, alegeri personale eşuate, sau traume emoţionale severe.

Depresia este o stare de nelinişte sau o toană care constă în perturbări permanente la nivel de energie, de somn, de apetit, sau de capacitate de concentrare. Printre factorii care contribuie la declanşarea ei pot fi incluşi: probleme psihice, influenţe din afară, situaţia familială sau abuzuri din trecut.
Nu există soluţii simple sau rapide pentru a lupta cu depresia. Procesul de refacere se construieşte pe baza confruntării cu adevărul.

Oricât de ciudat ar părea, unul din cele mai bune lucruri în lupta unei persoane cu depresia poate fi înfruntarea disperării. Să te confrunţi cu disperarea nu este un exerciţiu de autocompătimire. Este strigătul cinstit al sufletului care se simte copleşit de agonia unei situaţii anume.

În cele mai multe cazuri de depresie, credinţa în Dumnezeu începe să dea loc îndoielii. Când cei ce luptă cu depresia încep să recâştige credinţa şi speranţa, va creşte în mod treptat şi dorinţa de a da.

Procesul recăpătării speranţei, credinţei şi bucuriei nu elimină durerea şi teama. Nu garantează îmbunătăţirea tuturor circumstanţelor. Dar ne oferă oportunitatea de a trăi mai mult într-o relaţie mai bună cu Creatorul nostru."

4 comments:

towinwoman said...

Buna dimineata (la noi in Romania). Din nefericire cam asa e cu depresia, chiar trebuie infruntat adevarul pentru a putea trece mai departe. Am avut nefericita experienta de a testa pe mine disperarea unui om si de a ajunge in punctul maxim al constiintei si pe marginea nebuniei. Am avut acum 3 luni, doua cumpene mari in care eram sa innebunesc, la propriu, dar cand eram sa trec in acea parte a incostientului, nebuniei, haosului, parca DUMNEZEU mi-a dat o palma dupa cap si mi-a amintit ca am un copil ce trebuie crescut si care imi aduce in fiecare clipa bucurie in suflet prin acel zambet al lui minunat. E cumplit sa ajungi pe marginea prapastiei, atunci am inteles de ce unii nu rezista si isi pun capat zilelor, sincer e groaznic.

Rodica Botan said...

Buna sa-ti fie inima...si cuvintele tale imi spun ca inima ti-e intr-adevar buna. Nici nu stii cita putere este in faptul ca recunosti o stare de lucru, stii care ti-e punctul de plecare si iti cunosti si dusmanul( in cazul asta este depresia).
Towinwoman...ai vazut citeodata ca umbra unui obiect mic poate devenii uriasa? Asa sint si unele probleme in viata si abia dupa ce le-am trecut realizam ce mici au fost si ca ne-am speriat de pomana.

Dumnezeu ne poate trece biruitori prin multe. Da-i mina...si increde-te in El. El ne cunoaste problemele si la El sint si rezolvari...multe...si mai bune decit le-am stii noi.
Ma bucur sa te vad pe aici...ai grija de frumusetea aia de baietel...
Blessings

Anonymous said...

Dragele mele ,depresia distruge tot organismul .Sotul meu ajunsese sa merga in baston din cauza depresului .Il dureau toate,trebuia sa-i fac masaj zilnic de citeva ori .Toate analizele ii iesau bune si el slabea din zi in zi .Avea stari cind ma vedea in fata lui si dintr-o data dispaream ca o stafie.Ma speria de multe ori .Dupa un timp destul de indelungat cineva ne-a trimis la un pshiatru .I s-a pus sute de intrebari ,la care noi[eu si nora } ne miram am venit la iterogatoriu sau la la medic ,dar asta era tactica medicului sa vada cit de constient este in raspunsuri ..In final i s-a dat 2 medicamente si un sfat foarte bun .Eu nu te pot ajuta prea mult ,iti dau aceste medicamente care nu stiu daca te va ajuta sau nu ,dar ce pot spune este ca Dumnezeu te poate ajuta .I-a recomandat sa citesca Biblia in fiecare zi ,inainte de culcare cite o ora .El citea Biblia o citise de 10 ori ,dar acum de 3 ani o citeste regulat in fiecare seara cite o ora .Acum se simte foarte bine fata de cum a fost .Este o poveste lunga pe care nu vreau sa o descriu aci ,dar citirea Bibliei si rugaciunea l-a ajutat sa intre normal in viata .Dumnezeu ne invata ;Cheama-ma in ziua necazului,si Eu te voi izbavi,iar tu Ma vei proslavi!Ps.50;15

Rodica Botan said...

vio...multumesc pentru ca ne impartasesti din cele traite...e usor de vorbit "vorbe"...trairea e mai grea...