22 March 2013

Cum iti asterni... asa culca-te!!!!

Un timplar ajunse la virsta cind sa iasa la pensie. S-a hotarit cu sotia ca ar fi timpul sa petreaca ceva timp cu familia ...Astfel hotarit, s-a dus la seful lui care era proprietarul acelei companii de constructii pentru care lucrase el toata viata si i-a spus acestuia ce planuri are.
Proprietarul, ii spuse ca regreta sa il vada plecat dar ca l-ar ruga sa mai stea doar atit sa mai construiasca numai o singura casa, si asta ca o favoare pentru el personal. Timplarul spuse da, dar era usor de recunoscut ca n-o facuse chiar cu toata inima si ca atare nu s-a prea sinchisit si a facut lucru mai mult de mintuiala. A folosit  materiale inferioare si nici maiestria ce-o avea nu si-a prea irosit-o in construirea casei...spre rusinea lui a dat carierei lui de timplar un tragic sfirsit.
Cind in sfirsit, casa a fost terminata, proprietarul companiei veni sa inspecteze casa dar cind ajunse in fata usii ...surpriza...ii intinse timplarului cheile si-i spuse ..."asta-i darul meu pentru tine..." prietene...

Ce soc...si ce rusine! Numai daca ar fi stiut el dinainte ca asta va fi casa lui, oh...cit de diferit ar fi construit-o!!! Acuma trebuia sa locuiasca in casa asta facuta fiecum...facuta de mintuiala...
.........................................

Asa este si cu viata noastra. Ne traim viata fara nici o grija ce facem cu ea...nu actionind, ci mai degraba reactionind ...si facem totul de mintuiala nu dam ce avem mai bun. Apoi, mai tirziu, ne uitam cu soc la ce am lasat in urma cimd...deja e prea tirziu sa schimbam ceva...si trebuie sa traim cu situatiile pe care le-am creat. Daca am fi fost mai intelepti...ne-am fi asternut altfel culcusul.

Gindeste-te la tine insuti ca si la acest timplar. Gindeste-te la casa pe care o construiesti. In fiecare zi prin tot ce faci, adaugi ceva la casa ta; cu fiecare cui, cu fiecare scindura cu fiecare perete pe care il zidesti. Construieste cu intelepciune. Este singura viata care ti-a fost data...foloseste timpul ingaduit cu pricepere. Chiar daca ai mai avea doar o singura zi de trait, chiar si acea zi merita traita in mod gratios si cu dignitate.

..."Viata este un proiect pe care ti l-ai facut singur". Cum s-ar putea spune mai clar decit asa. Ceea ce traiesti astazi este rezultatul alegerilor  si ale atitudinilor tale din trecut. Si ziua de miine va fi afectata de alegerile si atitudinile pe care le ai astazi.

2 comments:

Anonymous said...

Foarte faina ilustratia! O sa preiau primul paragraf si sa o recomand si altora, sa vina sa o citeasca aici...
Multumesc!

Rodica Botan said...

eu iti multumesc...