20 March 2013

POVESTEA DE DIMINEATA...


     Cit de importanta este viata noastra spirituala? Ravi zicea azi dimineata ca fara ea sintem…morti. Cum mie imi plac povestile, am una spusa de el de o frumusete deosebita. Este vorba despre un tip – pe nume Sam, de origine libaneza care se pare a avut o influenta deosebita in intoarcerea la Christos a lui Franklin Graham .
    Ravi spunea ca fiind in Libanon, intr-o perioada cind era de la greu la imposibil sa patrunzi acolo, si el descrie cum aeroportul era inchis dar din Cypru l-au dus cu o barca in niste conditii extrem de dificile – si fiind acolo a fost invitat de acest Sam sa-si petreaca seara la el ca avea de intilnit o persoana foarte importanta. Si ca sa nu-l lase pe Ravi total in nestiinta i-a povestit o intimplare care sa-l faca sa inteleaga importanta si urgenta rugamintii lui.
     Zicea Sam ca el calatorea cu sotia lui cind a zarit pe marginea drumului o valiza. Ii spune el sotiei lui care era Americana, ca a vazut valiza si vrea sa opreasca masina- sotia lui ii spune sa isi vada de drum ca asa ceva este periculos in Libanon—el insista, ea ii spune ca nu-i valiza lui- dar pina la urma el se da jos si pune valiza in trunkul masinii. Ajuns acasa deschide valiza si…ce sa vezi- val;iza era plina de bani. Scotoceste el acolo si da pe fundul valizei de o carte de vizita a unui mare business man.
    Sam cjheama numarul de telefon de pe card si cind omul raspunde, Sam il intreaba…
-Ai pierdut ceva? La care celalalt ezita sa raspunda. Sam continua…
-Am gasit ce ai pierdut …
Omul raspunde ca vrea sa vina sa ia ceea ce a pierdut- dar Sam ii spune ca este pastor la o biserica din oras si il invita sa-l intilneasca acolo. Ii spune ca daca vroia sa tina continutukl valizei nu l-ar fi chemat – asa ca sa stea linistit. Simbata dimineata omul apare sa-si ia valiza – ii explica lui Sam ca isi facuse toate proprietatile cash si ca era pregatit sa plece din tara si ca valiza i-a zburat de pe masina – fusese legata acolo si ca s-a reintors dupa ea dar n-a mai gasit-o. Era contrariat de acest om care i-a reintors toti banii si incearca sa-i dea lui Sam o suma de bani pentru biserica, drept recompensa. Sam ii spune ca daca vrea sa dea bani la biserica trebuie sa vina la serviciul de a doua zi dimineata , sa asculte si cind se face colecta sa puna banii in colecta ca altfel el nu ii ia.
    Asa ca , duminica de dimineata acest om cu intreaga lui familie au fost prezenti la serviciul divin si au auzit ceea ce Dumnezeu dorea sa le spuna. Au auzit despre adevarata viata , despre Isus Christos, despre mintuire si salvarea sufletului.
    Si acuma, era Duminica dupa amiaza si Ravi fusese invitat la locuinta lui Sam unde aceasta familie care dupa serviciul de dimineata au hotarit sa isi schimbe viata era sa fie prezenta. Sam i-a dat omului cadou o Biblie. Bucuria celui care a primit  Biblia era atit de mare ca a depasit cu mult  bucuria ca si-a gasit banii. Omul a realizat ca a gasit viata vesnica si atunci cind Sam i-a dat o Biblie a sarutat-o cu mult patos…
…………………….
Noi toti facem alegeri azi…alegeri care vor afecta ziua de miine…Stim ca eventual vom muri- din punct de vedere fizic. Cit trebuie sa fim de natingi sa investim tot ce avem in ceva vremelnic si sa nu facem nici o investitie pentru eternitatea care vine…Oare cit?

No comments: