21 March 2013

LA CE-S BUNI GENUNCHII?


Charles Finney a fost unul dintre cei mai mari predicatori din toate timpurile. Mii si mii au venit la Christos ca rezultat al misiunii facute de el.

Dar majoritatea nu am auzit de Lidia Andrews, femeia credincioasa care l-a sustinut pe Finney in rugaciune toata viata.

Lydia a inceput sa se roage for Charles cu mult inainte ca el sa devina crestin. Finney, avocat de profesie, a tratat biserica cu cinism dar Lydia s-a rugat pentru salvarea lui.

Citiva ani dupa convertirea lui, s-au casatorit. Ea a continuat sa suporte in rugaciune misiunea lui . De fapt rugaciunea a devenit ceea ce va fi recunoscut ca simbolul activitatii lui Finney. Lidya organiza 10 grupe de rugaciune care se intilneau zilnic in Rochester, New York, doar ca sa se roage ca mina Lui Dumnezeu sa fie peste Finney in timpul predicilor.

Aceste ore de rugaciune adunau multi oameni. Multimi de mii de oameni se adunau sa se roage. Cei care nu reuseau sa intre in cladire, ingenunchiau afara in zapada. A fost o miscare nemaipomenita a rugaciunii in anii 1800.

Rezultataul? Mii si mii de oameni s-au intors la Dumnezeu, fiind convertiti la predicile lui Finney.

……….

Mi-e teama ca, uneori credinciosii apeleaza la rugaciune doar ca ultim rezort, sperind sa schimbe hotarirea Lui Dumnezeu in ultimul minut. Dar rugaciunea trebuie sa fie primul si singurul rezort.

Prietene, te implor…roaga-te. Roaga-te pentru lucruri mari: ca Dumnezeu sa atinga natiunile cu Cuvintul Lui, ca zidurile sa cada, si adevarul sa iasa invingator. Dar cind te rogi pentru natiuni, nu uita sa te rogi si pentru indivizi , pentruca inimile oamenilor de pretutindeni au nevoie sa fie atinse de Dumnezeu.

Vreau sa iti sugerez sa iti folosesti mai mult genunchii. Poate niciodata n-ai sa poti ajunge un predicator ca si Finney…dar poti ajunge sa fii rugativ ca si Lydia.

4 comments:

disa said...

Da, Rodica, sa ne rugam neincetat, fie pe genunchi, fie in activitatile noastre cotidiene. Principal e sa fim conectati la ganduri bune fata de toti oamenii, si sa-L rugam pe Cel ce poate sa schimbe inimi, s-o faca.

Rodica Botan said...

Avem acces la un lucru atit de puternic...pe care il folosim atit de putin...

Anonymous said...

... mi se pare ca o poveste ceea ce spui tu ... pentru ca astazi suntem atat de departe de rugaciune, cu toate ca suntem atat de aproape de rau ... sau tocmai de aceea suntem mai aproape de rau, pentru ca ne-am indepartat de rugaciune - unde sa mai vezi crestini ingenunchind in zapada, cand noi nu ne mai rugam nici pe covoarele noastre moi ? ... Si ne putem gandi ca vietile noastre innoite prin jertfa lui Isus pot fi raspuns la rugaciunile celor care o faceau mai mult inaintea noastra !

Rodica Botan said...

Ai dreptate Lee-Dee...si cu toate astea asta este singur aforma de comunicar ecu cerul...inca posibila. Doamne da-ne intelepciune sa o folosim...