10 March 2013

DARUL DE ...ASTAZI...

Era o dimineata minunata de primavara, si am iesit sa iau ziarul aruncat pe drive way. Mary, vecina mea de alturi, deja era afara si lucra la gradinita ei: citeva cutii de marigolds de un galben ce raspindea veselie erau linga ea.

Un fior plin de dorinte trecu prin mine deodata. Ce mult mi-as fi dorit sa plantez si eu flori. Dar am decis ca nu acum. Sotul meu si cu mine, tineri casatoriti, facusem planul sa ne cumparam o casa, dar pina atunci inchiriam un duplex mic care avea in fata doar citeva tufe verzi.

-“Florile tale sint minunate”…i-am strigat eu in timp ce ma apropiam sa le vad mai bine.

-“Multumesc” zise ia in timp ce puse mina pe inca o floare sa o planteze…”am cumparat florile astea de la liceu. Studentii care fac horticultura le vind. Poate te duci sa iti cumperi si tu citeva, ca nu gasesti nicaieri flori mai ieftine ca acolo…”

-“Multumesc”…am spus eu “dar noi n-o sa stam mult aici, asa ca asta ar fi doar o cheltuiala fara rost. Dar am de gind sa plantez multe flori cind o sa am casa mea: camelii si wisteria si azalee si multe, multe zinnias…ca vreau sa am flori proaspete sa pun si in vaza …”

-“Suna bine”…mai zise ea in timp ce mai facea o gropita pentru radacinile altei flori…”E bine sa ai planuri de viitor, dar nu uita si de ziua de azi…ca ar fi pacat sa ignori placerea zilei de azi…”
………………
Mary a avut dreptate. Ca eram asa de ocupata sa tot planuiesc pentru viitor, ca am ignorat viata ce mi-i s-a dat astazi. Mai tirziu, in timp ce alergam sa-mi rezolv problemele zilei, m-am oprit la liceu si am cumparat si eu citeva marigolds…ca am realizat ca atit eu ca si florile avem nevoie sa inflorim cind si unde am fost plantate…cu alte cuvinte…incepind de astazi.

“Doamne ajuta-ma sa stau prezenta si sa apreciez si sa particip in darul tau zilnic…la viata ce mi-ai dat-o sa o traiesc azi!!!

No comments: